25 Φεβ 2005

Ένας εφιάλτης με όνομα MSI K7N2 Delta2 - Μέρος δεύτερο

Όχι, τελικά δεν ήταν ένας εφιάλτης που θα περνούσε. Φαίνεται όμως να βγαίνει κάποια άκρη.

Μετά από πολλές δοκιμές, η μητρική εμφανίζεται να λειτουργεί σταθερά με μνήμες Kingston που έχουν cas latency 2.5. Συγκεκριμένα, με τις default ρυθμίσεις του επεξεργαστή και τη μνήμη να τρέχει στα 200MHz (DDR), γίνεται κανονικά εγκατάσταση του λειτουργικού Windows XP. Drivers και Updates εγκαθίστανται χωρίς προβλήματα. Κι όλα αυτά χωρίς να επιστρέψω στην έκδοση Β3 του BIOS όπως πολλοί χρήστες σε fora συμβούλευαν.

Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά ότι το μηχάνημα είναι σταθερό, εκγατέστησα και το 3DMark03 το οποίο έτρεχε σε loop mode αρκετές ώρες χωρίς να παρουσιάσει κάτι.

Περισσότεροι έλεγχοι στην πορεία....

24 Φεβ 2005

Ένας εφιάλτης με όνομα MSI K7N2 Delta2

Πραγματικά τι μέρα κι αυτή !!! Ή πιο σωστά τι νύχτα κι αυτή! Εφιαλτική!

Σκηνικό: Σπίτι χαλαρά με μουσικούλα, ότι είχα επιστρέψει από δουλειά. Βγάζω το ολοκαίνουργιο μηχάνημα από το κουτί του, το συνδέω και το ανάβω για να ξεκινήσω το στήσιμο. Βήμα πρώτο να τσεκάρουμε τις μνήμες ότι είναι ΟΚ. Αναλαμβάνει λοιπόν το memtest86 αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία κι εγώ να ψάξω μήπως υπάρχει πιο καινούργιο BIOS για τη μητρική MSI K7N2 Delta2. Και ναι υπάρχει. Τέλεια! Κατέβασμα και δημιουργία δισκέτας εκκίνησης για αναβάθμιση του BIOS. Τέλεια δεύτερη φορά αφού το memtest86 δεν παρουσιάζει σφάλματα.

Επανεκκίνηση κι ενημέρωση του BIOS.... και μετά.... το χάος! Το μηχάνημα χάνει κάθε ίχνος ζωής. Ούτε POST, ούτε καν ένδειξη στην οθόνη η οποία παραμένει με το πορτοκαλί της ledάκι να με κοιτάει με απορία. Επικρατεί ψυχραιμία.... (προς το παρόν)

Clearing CMOS ή πρώτη λύση -> αποτυχία
Επιβεβαίωση ότι αναβάθμισα με το σωστό BIOS -> όλα ΟΚ
Οδηγίες για BIOS recovery -> αποτυχία. Η διαδικασία δεν είχε αποτέλεσμα.
....η ψυχραιμία αρχίζει να εξανεμίζεται ...

Με τα πολλά, αφαιρώ το ένα DIMM! Το μηχάνημα ζωντανεύει !!! Ρυθμίσεις BIOS για FSB, memory timings κλπ. Όλα ΟΚ. Βάζω και τη δεύτερη μνήμη πάνω (σε λειτουργία DualDDR).... σκοτάδι! Έξω το DIMM και ρυθμίσεις στα timings και voltage της μνήμης και δοκιμές και πάλι ρυθμίσεις Κ.Ο.Κ. Μετά από σημαντικό χρονικό διάστημα το μηχάνημα ζωντανεύει πάλι. Και με τις δύο μνήμες αυτή τη φορά! Είμαστε σε καλό δρόμο (μάλλον...)!

CDάκι Windows XP και ξεκίνημα εγκατάστασης. Εγκατάσταση SATA driver και συνέχεια της εγκατάστασης του λειτουργικού. Όχι για πολύ.... "Cannot find ntfs.sys..." Χμ... μάλλον το CD-ROM έχει χαλάσει, ας δοκιμάσω με άλλο δισκάκι. Ίδια γεύση :( Χμ... μήπως το drive έχει πρόβλημα; -> Δοκιμή -> Μια από τα ίδια. Μήπως η καλωδιοταινία; -> Δοκιμή -> Μπα, ούτε αυτό. Τι μας μένει; Οι μνήμες!

Ώρα να πάρει φωτιά ο Firefox και το Google (τι ωραίο πράγμα το Internet και τα fora !! ) Αναφορές από πολλούς χρήστες για downgrade το BIOS σε ένα (αρκετά) παλαιότερο. Ας το δοκιμάσουμε κι αυτό, δε χάνουμε τίποτα! Τέλεια, η εγκατάσταση προχωράει κανονικά... όπως και η νύχτα εξάλλου :(
Windows XP up and running... ή μήπως όχι; Εγκατάσταση nForce drivers και reboot. Κόλλημα!! Ας είναι καλά το reset switch! Ξεκίνημα, εγκατάσταση των Updates και reboot. Κόλλημα....

04:20 στο ρολόι κι εκείνη τη στιγμή βρίσκομαι στο κρεβάτι κι ελπίζω όλα αυτά να τα είδα απλά στον ύπνο μου! Μακάρι να ήταν απλά ένας εφιάλτης!

Μόλις επιστρέψω σπίτι θα ξέρω....

23 Φεβ 2005

Microsoft® Windows AntiSpyware - Καιρός ήταν!

Αν και δε μπορώ να πω ότι τώρα πια αισθάνομαι πιο ασφαλής, καιρός ήταν όμως να ασχοληθεί με αυτό το μεγάλο πρόβλημα των spyware και πάσης φύσεως malware η Microsoft.
Ακόμα σε BETA μορφή το Microsoft® Windows AntiSpyware δείχνει να αναγνωρίζει αρκετά κακόβουλα προγράμματα και αρχεία. Ένα πολύ θετικό στοιχείο είναι ότι εμφανίζει πληροφορίες για κάθε αναγνωριζόμενο πρόβλημα καθώς και πόσο σοβαρό είναι.

Προσέξτε όμως και το παρακάτω:
"This download is available to customers running genuine Microsoft Windows. Please click Continue to begin Windows validation."

Πρώτο θέμα

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον το blogging (αναρωτιέμαι, να υπάρχει αντίστοιχος ελληνικός όρος). Ας δούμε λοιπόν τις λειτουργίες του blogger.com