27 Απρ 2005

Ταυτόχρονη αύξηση χρεώσεων SMS σε συνδρομητές συμβολαίου των 3 δικτύων

Χθές, έλαβα με email το παρακάτω κείμενο:

"ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

Δεν ξέρω αν το πήρατε είδηση, αλλά και οι τρεις εταιρείες κινητής (µε διαδικασίες καρτέλ, που στα σούπερ μάρκετ έφεραν μεγάλα πρόστιμα) αύξησαν ταυτόχρονα για τους συνδρομητές συμβολαίων (στα μουλωχτά φυσικά) την χρέωση των SMS από 0,085€ στα 0,09€, χωρίς την νέα ΦάΠΑ φυσικά. Αύξηση δηλαδή «μόλις» 6%. Τι να φταιει άραγε για την αύξηση, όταν οι χρεώσεις της κινητής τηλεφωνίας πέφτουν στην Ευρώπη; Μήπως τα κρύα που περάσαμε το χειμώνα; Μήπως η τιμή του πετρελαίου; Μήπως η διεθνής κρίση στα χρηματιστήρια; Η ΕΕΤΤ τι κάνει άραγε; Η Επιτροπή Ανταγωνισμού;

Για αυτό λοιπόν, το Πάσχα µην τους κάνετε τη χάρη να στείλετε τα γνωστά τυποποιημένα μηνύματα (πόσο τυχαίο άραγε θεωρείτε ότι η αύξηση έγινε πριν το Πάσχα;). Μην κάνετε πλούσια τα λαμόγια. Προωθήστε αυτό το μήνυμα, μήπως (χλωμό βέβαια, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα) και γίνει κάτι και σε αυτή τη χώρα για τους καταναλωτές!"

Κάνοντας έναν σύντομο έλεγχο στο internet διαπίστωσα ότι το κείμενο είναι αληθινό. Έχει προκαλέσει ακόμα και την παρέμβαση του υπουργείου ανάπτυξης.

13 Απρ 2005

Από Mandrake σε Mandriva

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η εταιρία Mandrakesoft αλλάζει ονομασία μετά από την συγχώνευσή της με την Connectiva. Το νέο της όνομα θα είναι Mandriva Linux.

8 Απρ 2005

Windows XP Post-SP2 Updates

Στην ιστοσελίδα του RayanVM μπορείτε να βρείτε όλα τα Updates για τα Windows XP που έχουν κυκλοφορήσει μετά το Service Pack 2, καθώς κι οδηγίες για το πως να τα ενσωματώσετε στο CD εγκατάστασης.

Με αυτό τον τρόπο, μαζί με την εγκατάσταση του λειτουργικού θα περιέχονται αυτόματα κι όλες οι ενημερώσεις που κυκλοφόρησαν μετά το SP2 και μέχρι σήμερα.

Το Site περιέχει οδηγίες για αυτοματοποιημένη (με χρήστη του nLite) και χειροκίνητη ενσωμάτωση των updates. Σε καμιά περίπτωση μην αμελήσετε να διαβάσετε τις οδηγίες για την αυτόματη και τη χειροκίνητη εγκατάσταση.

6 Απρ 2005

Windows Server Update Services Release Candidate

Software Update Services είναι η διαδικασία κατά την οποία οι σταθμοί εργασίας του δικτύου μια εταιρίας ενημερώνονται αυτόματα με τα προκαθορισμένα κι εγκεκριμένα Updates που έχει επιλέξει ο διαχειριστής του δικτύου. Δυστυχώς, η πρώτη έκδοση του προγράμματος είχε αρκετές ελλείψεις που όμως φαίνεται να διορθώνονται με την Release Candidate έκδοση του Windows Server Update Services.

Θέματα όπως το Reporting και η στοχευμένη εγκατάσταση των ενημερώσεων σ' επιλεγμένα μηχανήματα φαίνεται να επιλύονται σύμφωνα με τα επίσημα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του προϊόντος που θα βρείτε στο site της Microsoft.

Πως κατασκευάζονται τα motherboards ;

Μια καταπληκτική ξενάγηση στο εργοστάσιο της Gigabyte στην Taiwan. Μην τη χάσετε! Αξίζει να τη διαβάσετε!

4 Απρ 2005

Απλό αλλά εθιστικό!

Κι όμως! Τα απλά παιχνιδάκια μπορεί να είναι εθιστικά !
http://web.dachser.com/deu/service/global_player/spiel.htm

1 Απρ 2005

Free Firefox optimisation software

Ο Mozilla Firefox θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί ως ο πιο παραμετροποιήσιμος web browser. Μπορείτε να δείτε όλες του τις ρυθμίσεις γράφοντας στη διεύθυνση το about:config

Δυστυχώς όμως, για έναν απλό χρήστη, είναι αρκετά δύσκολο να μπλεχτεί με το χάος αυτών των ρυθμίσεων. Εδώ έρχεται να καλύψει το κενό το πρόγραμμα FireTune
Το μόνο σχόλιο που θα ήθελα να κάνω είναι .... Δοκιμάστε το !