28 Σεπ 2005

Νέο κρούσμα σε κατάστημα του Πλαισίου

Ο χρήστης aktizol με σχετικό του μήνυμα αναφέρει περιστατικό κατά το οποίο αγόρασε μεταχειρισμένο, δίσκο ως καινούργιο, από κατάστημα του Πλαισίου.

Το συγκεκριμένο μήνυμα, υπό διαφορετικές συνθήκες, δε θα βρισκόταν στο blog μου, αλλά δεδομένου ότι έχουν πέσει στην αντίληψή μου πολλές παρόμοιες περιπτώσεις (προσωπικές ή στενών φίλων/συνεργατών) θεωρώ χρέος μου να το δημοσιεύσω!

26 Σεπ 2005

Οι κλήσεις μέσω Skype ακόμα φθηνότερες κι από τους εναλλακτικούς;

Κι όμως έτσι είναι!

Με αφορμή πρόσφατη συζήτηση που είχα για το Skype είπα να το εγκαταστήσω πάλι για να δω τις νέες του δυνατότητες από την τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα, πριν από ένα χρόνο περίπου. Στο Web Site του, είδα και τις υπηρεσίες SkypeOut και SkypeIn οι οποίες και μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Έψαξα λοιπόν για τη χρέωση τηλεφωνημάτων προς σταθερά ελληνικά δίκτυα και μετά από μια σύντομη έρευνα με τη βοήθεια του site www.telecompare.gr ανακάλυψα, προς μεγάλη μου έκπληξη, ότι είναι φθηνότερες οι κλήσεις μέσω skype από τις αντίστοιχες όλων των εναλλακτικών!

Φυσικά, οι τηλεφωνικές κλήσεις από PC σε PC μέσω Skype παραμένουν δωρεάν, αυτό είχα αρχικά και στο μυαλό μου, αλλά πέρα από αυτό, αρχίζει να γίνεται το Skype ένας ενδιαφέρον εναλλακτικός πάροχος τηλεπικοινωνιών.

Μετά τη νίκη της Εθνικής, η ήττα του δίσκου

Μεσάνυχτα "χτύπησε" αυτή τη φορά η αστοχία δίσκου. Πρόκειται για έναν WD800JB με ημερομηνία κατασκευής 20 Dec 2002. Από όσο θυμάμαι είναι ο πρώτος ελαττωματικός Western Digital δίσκος που περνάει από τα χέρια μου. Αυτό, δεν αλλάζει φυσικά το γεγονός ότι αρκετά megabytes πληροφοριών χάθηκαν παρά το πρόσφατο (μιας εβδομάδας) backup που υπήρχε.

Καμιά από τις απόπειρες για data recovery δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς αρνείται πεισματικά ο δίσκος να διαβάσει οποιοδήποτε sector του. Μηχανικά πιστεύω ότι είναι μια χαρά καθώς δεν ακούγεται τίποτα παράξενο. Η πλακέτα του λειτουργεί επίσης σωστά. Υποθέτω πως το πρόβλημα δεν είναι μηχανικό, μάλλον ηλεκτρικό και το εστιάζω στις κεφαλές ανάγνωσης. Σήμερα το μεσημεράκι, θα τραβήξει το δρόμο του προς τον αντιπρόσωπο για αντικατάσταση...

Είναι ο δεύτερος δίσκος που αστοχεί σε περίοδο μικρότερη του ενός μήνα. Ο προηγούμενος (IBM Deskstar), ευτυχώς δεν είχε ευαίσθητα δεδομένα. Κάτι που είναι καλό να το αποφεύγουν όσοι χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους δίσκους γιατί υπάρχει βεβαρημένο ιστορικό.