26 Νοε 2007

Ο καιρός

Αναπαράγω το παρακάτω κείμενο, αυτούσιο, γιατί πιστεύω πως το αξίζει. Οποιοδήποτε "credit" το αξίζει ο συγγραφέας!

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=7003224,96000696,27626328

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η στήλη θα ασχοληθεί με το ασφαλιστικό, αν και είναι η πρώτη φορά που θα ξεστομίσω ανενδοίαστα, ότι για το χέρι που βάζει το Δημόσιο στις κρατήσεις από την εργασία των πολιτών εδώ και δεκαετίες, φταίνε πρώτα-πρώτα οι πολίτες.

Γιατί οι πολίτες, ενώ πληρώνουν κάθε μήνα το κάτι τις τους από τη δουλειά τους στα ταμεία τους για σύνταξη και περίθαλψη, στη συντριπτική τους πλειονότητα ούτε ξέρουν τι πληρώνουν, ούτε γιατί, ούτε πού πάνε τα λεφτά που πληρώνουν. Του γράφοντος μη εξαιρουμένου μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Θα πει κανείς πως είναι μίζερο να 'σαι 30 χρόνων και να ψειρίζεις τα λεφτά για τη σύνταξη και την υγεία, όταν αισθάνεσαι ότι δεν θα πεθάνεις ποτέ κι ότι τα γηρατειά είναι μια βιολογική θέση, που αφορά τους άλλους. Εκεί πατάει η κάθε κυβέρνηση, που μέχρι πριν από 15 χρόνια, και για δεκαετίες, είχε τα χρήματα των εργαζομένων δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος άτοκα (!) και τα χρησιμοποιούσε για να κλείνει τις τρύπες της κακοδιαχείρισης στην οικονομία.

Οι κρατήσεις από τις αμοιβές όλων των εργαζομένων πλήρωναν τους μισθούς και τις συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων, επειδή τα ταμεία των υπουργών Οικονομίας ήταν άδεια από την κατάχρησή τους και την κακοδιαχείρισή τους στο όνομα της αρπακόλλας και των ρουσφετιών σε κολλητούς.

Αλλά, και εδώ και 15 χρόνια, με διάφορους νόμους σκοτεινούς οι κυβερνήσεις δεν επιτρέπουν στα ταμεία να δώσουν στους ασφαλισμένους τους αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές που μπορούν, αλλά αντίθετα τα υποχρεώνουν να συσσωρεύουν τα περισσεύματά τους, επενδύοντάς τα σε χαρτιά του ελληνικού Δημοσίου, έτσι ώστε μ' αυτό τον πλάγιο τρόπο να καρπώνεται πάλι το διεθφαρμένο και σπάταλο Δημόσιο τις κρατήσεις από τη δουλειά των πολιτών του.

Γιατί γίνεται όλο αυτό; Γιατί το ελληνικό Δημόσιο ήταν και είναι ανίκανο να διαχειριστεί τις ανάγκες του και τις υποχρεώσεις του, τα έσοδα και τα έξοδά του, επειδή μπλεγμένο καθώς είναι με αρκετούς ανίκανους και διεφθαρμένους λειτουργούς στα γρανάζια της παρανομίας, του λαδώματος και της αφασίας, δημιουργεί το ίδιο την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή απ' όπου στερείται εσόδων.

Για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του κάνει ό,τι και ο μέσος κακοδιαχειριστής: Δανείζεται απ' έξω. Επειδή, όμως, δεν είναι ένας μέσος κακοδιαχειριστής παρά ένας διαχειριστής απατεώνας, καταφεύγει εκεί που καταφεύγουν οι απατεώνες: Στην κλοπή. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην κλοπή των αποθεματικών των ταμείων.

Η περίφημη ενοποίηση των ταμείων, που ονειρεύεται η κυβέρνηση διά του υπουργού κ. Μαγγίνα, δεν είναι τίποτε άλλο από δύο πράγματα:

Πρώτον, η απόπειρα του Δημοσίου και των εργοδοτών να πληρώνουν λιγότερα στους εργαζομένους με τη μείωση των εισφορών τους, επομένως και των συντάξεων.

Δεύτερον, η απόπειρα του Δημοσίου να πάρει το 10% από τα αποθεματικά των ταμείων δήθεν για να βοηθήσει άλλα ελλειμματικά ταμεία, που είναι ελλειμματικά, επειδή το Δημόσιο δεν πληρώνει τις εισφορές του και επειδή το Δημόσιο επιτρέπει στους εργοδότες να μην πληρώνουν τις εισφορές τους. Δήθεν για να βοηθήσει, επειδή στην πραγματικότητα θα κάνει αυτό που κάνει εδώ και δεκαετίες. Θα πάρει αυτό το 10% και θα το σπαταλάει, βουλώνοντας τις τρύπες της διεφθαρμένης ανικανότητάς του για χίλιες δύο άλλες δουλειές.

Γιατί ορέγεται τα ταμεία το Δημόσιο Το περίφημο Ταμείο Επιστημόνων, που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση διά του κ. Μαγγίνα, ενώνοντας γιατρούς, μηχανικούς, νομικούς, δημοσιογράφους, τεχνικούς Τύπου, όλους με υγιέστατα ταμεία, θα έχει αυτομάτως συνενωμένη περιουσία 18 δισεκατομμύρια ευρώ από τις οικονομίες τους: 1,5 δισ. τα ταμεία του Τύπου, 1,5 δισ. των γιατρών, 2,6 των μηχανικών και 11,2 των νομικών.

Η απάτη της κυβέρνησης και του κ. Μαγγίνα φαίνεται περίτρανα απ' αυτά τα νούμερα. Η κυβέρνηση και ο κ. Μαγγίνας διατυμπανίζουν ότι θέλουν την ενοποίηση ώστε να συνεισφέρουν οι ισχυρότεροι στους ασθενέστερους μ' αυτήν. Ποιος θα συνεισφέρει σε ποιον στο Ταμείο Επιστημόνων Κανείς. Απλώς, με τη ρύθμιση, που συνοδεύει τις ενοποιήσεις και που θέλει το 10% των αποθεματικών να πηγαίνει σ' ένα νέο ταμείο δήθεν αρωγής των ασθενέστερων, η κυβέρνηση και ο κ. Μαγγίνας ορέγονται το 10% των 18 δισεκατομμυρίων του αποθεματικού των, λεγόμενων, επιστημόνων, ανέξοδα, εύκολα και με αυξανόμενο ετήσιο ρυθμό: 1,8 δισ. ευρώ στην τσέπη του κ. Αλογοσκούφη να τα κάνει ό,τι θέλει!

Τα λεφτά, τις κρατήσεις, τις οικονομίες χρόνων 21.500 δημοσιογράφων και τεχνικών, 99.000 μηχανικών, 58.000 νομικών και 93.000 γιατρών και υγειονομικών. Σύνολο 271.000 εργαζομένων.

Αυτή, όμως, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ξεκινάει από τα glamorus επαγγέλματα η κυβέρνηση για να ελεεινολογήσει επάνω τους και να πουλήσει φτηνή προπαγάνδα στο λαό, ότι παίρνει από τους προνομιούχους για να τα δώσει στο popolo. Θα δώσει στο popolo από τις οικονομίες των υπολοίπων, την ώρα που αρνείται να πληρώσει η ίδια τα 9 δισ. ευρώ που χρωστάει στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία του popolo, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται να του μειώσει κι άλλο τις ίδη γλίσχρες συντάξεις του!

Είναι βέβαιο, πλέον, ότι αν δεν έχουμε να κάνουμε με απατεώνες έχουμε να κάνουμε με ηλίθιους. Οι οποίοι ψάχνουν για άλλους ηλίθιους να τους πιστέψουν.

Η κυβέρνηση διά του κ. Μαγγίνα έχει δώσει στο λαό μια θαυμάσια ευκαιρία να μάθει τι κρύβεται πίσω από τη χρυσόσκονη των επαγγελμάτων.

Να μάθει, ότι ελάχιστοι δικηγόροι βγαίνουν στη σύνταξη -που είναι πενιχρή- και ελάχιστοι είναι εκείνοι που κάνουν κομπόδεμα στη διάρκεια της δουλειάς τους.

Να μάθει, ότι ελάχιστοι γιατροί βγαίνουν στη σύνταξη που είναι πενιχρή. Η σύνταξη ενός γιατρού είναι ό,τι κομπόδεμα προφτάσει να κάνει από τη δουλειά του. Κι αυτό ούτε οι μισοί γιατροί το απολαμβάνουν.

Να μάθει, ότι ελάχιστοι μηχανικοί μπορούν να ζήσουν με τη σύνταξη του 75% του βασικού μισθού δημοσίου υπαλλήλου στον 20ό βαθμό!

Να μάθει, ότι οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί Τύπου παίρνουν για σύνταξη το 30% του μισθού τους, που δεν ξεπερνάει σε μέσο όρο τα 2.000 ευρώ (ο μισθός) για 6ήμερη εργασία. Οταν δεν μπορείς να βρεις υπάλληλο ή επαγγελματία στη χώρα από τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο λαός έχει συνηθίσει να βλέπει τη βιτρίνα και τις μπιρμπιλωτές παρουσίες στο αποβλακωτήριο της τηλεόρασης. Και νομίζει, ότι οι 100 πλούσια αμειβόμενοι δημοσιογράφοι είναι οι 9.938 μισθωτοί του επαγγέλματος, που πηδιώνται χωρίς ωράρια εργασίας απ' το πρωί ώς τη βαθιά νύχτα.

Νομίζει, ότι οι 500 πλούσια αμειβόμενοι δικηγόροι είναι οι 40.000 του επαγγέλματος, που πηδιώνται χωρίς ωράρια και μισθό από το πρωί ώς το βράδυ.

Νομίζει, ότι οι 400 πλούσια αμειβόμενοι μηχανικοί είναι οι 98.000 του επαγγέλματος, που πηδιώνται χωρίς ωράρια και εκτός έδρας, από το πρωί ώς το βράδυ με δύο δουλειές -αν τις βρουν- για να συμπληρώσουν.

Νομίζει ο λαός, ότι οι 10.000 καλοπληρωμένοι γιατροί είναι οι 45.000 γιατροί, που πετάγονται τις νύχτες από ένα τηλεφώνημα για την οστρακιά του Γιαννάκη. Και νομίζει, ότι οι 45.000 γιατροί είναι τα λίγα γαϊδούρια και οι πολυθεσίτες, που λουφάρουν και του πουλάνε εξουσία στα ιατρεία του ΙΚΑ και του ΕΣΥ.

Οι επιστήμονες, που λέει και η κυβέρνηση, έχουνε πλούσια αποθεματικά και φτωχές συντάξεις χάρη στους νόμους, που επιτρέπουν στο ΙΚΑ να δίνει σύνταξη μέχρι και 4.500 ευρώ το μήνα, αλλά σε κανένα από τα πιο πάνω ταμεία πλην των δικαστικών -για ευνόητους εκ του πονηρού λόγους- να δίνει σύνταξη πάνω από 2.500 ευρώ, κι αυτό το ποσό αν κανείς έχει μηνιαίες αποδοχές 6.500! Δηλαδή, 2.200.000 δρχ.!

Γιατί αν επιτρεπόταν στα ταμεία να αξιοποιήσουν τα αποθεματικά τους για να δίνουν τις συντάξεις που μπορούν, σε ποια αποθεματικά θα έβαζε χέρι η κάθε κυβέρνηση με τα ομόλογα και τα θαλασσοδάνεια, για να ξελασπώνει την ανικανότητα και την ανηθικότητά της

Αλλά, είπαμε. Ο λαός ψηφίζει τις κυβερνήσεις, ο λαός υφίσταται τις κρατήσεις από τις αμοιβές του, ο λαός παίρνει τις συντάξεις.

Οι βουλευτές, εκείνοι που υπουργεύουν και εκείνοι που ψηφίζουν τους νόμους, τρώνε και πίνουν εις υγείαν του κορόιδου, βγαίνοντας πλουσιότεροι απ' ό,τι μπήκαν στο Κοινοβούλιο, θεμελιώνοντας σύνταξη 1.400 ευρώ με μία (!) τετραετία και ανώτατη 4.500 ευρώ, όπως και ο δημόσιος υπάλληλος πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Επιπλέον της σύνταξης του επαγγέλματός τους!

Εις υγείαν του κορόιδου.

Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 25/11/2007

22 Νοε 2007

Η απειλή του email !

Στις μέρες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν πρόσβαση σε κάποιον προσωπικό ή εταιρικό (ή και τα δύο) λογαριασμό email. Το πιο πιθανό είναι ότι καθημερινά διακινούν αρκετά emails. Πόσοι όμως από αυτούς γνωρίζουν να χρησιμοποιούν σωστά αυτή την υπηρεσία;
Αν έχετε κι εσείς κάποιο λογαριασμό email και λαμβάνετε μηνύματα από φίλους, γνωστούς και συνεργάτες, τότε, διαβάζοντας το κείμενο, ίσως στο τέλος να μπορείτε να απαντήσετε στην πιο πάνω ερώτηση.
Το να στείλει και να λάβει κανείς email θεωρείται μια εύκολη σχετικά εργασία. Για να λάβουμε απλά ανοίγουμε το γραμματοκιβώτιό μας. Για να στείλουμε, απλά γράφουμε τη διεύθυνση του αποδέκτη, ένα Θέμα (προαιρετικά), το κείμενό μας και πατάμε το πλήκτρο Send. Αλλά για μια στιγμή! Τί είναι αυτά τα πεδία CC και BCC και πως χρησιμοποιούνται;
Τα CC και BCC (Κοινοπ. & Ιδιαίτ. Κοινοπ. αντίστοιχα στα ελληνικά), έχουν το νόημα της ενημέρωσης επιπλέον ατόμων για κάποιο μήνυμα. Για παράδειγμα, αν στείλουμε ένα email σε έναν φίλο μας με παράκληση να κάνει κάποια εργασία για εμάς, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει και κάποιος τρίτος για αυτή την εργασία (όχι να την κάνει, απλά να γνωρίζει), τότε στο πεδίο To θα βάλουμε τον φίλο μας και στο CC θα βάλουμε τη διεύθυνση του τρίτου ατόμου που θα πρέπει να ενημερωθεί. Αν θέλουμε να ενημερώσουμε κάποιον τρίτο, χωρίς να φαίνεται πουθενά στο email που θα στείλουμε η διεύθυνσή του, τη βάζουμε στο BCC.
Όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, η μη σωστή χρήση του email αποτελεί μεγάλη απειλή για εμάς. Το πρόβλημα εστιάζεται στη μη χρήση του πεδίου BCC. Η συντριπτική πλειοψηφία του όγκου των email που διακινείται, περιέχει όλες τις διευθύνσεις των αποδεκτών στο πεδίο To: που είναι τραγικό λάθος! Όταν ένα email αποστέλλεται μ' όλες τις διευθύνσεις στο To, αυτές είναι διαθέσιμες σε όλους όσους θα λάβουν το email. Κι εδώ ξεκινάει μια πλειάδα επικίνδυνων προβλημάτων.
Εκμηδενισμός του προσωπικού απορρήτου. Όχι, δεν είναι αστείο! Τις περισσότερες φορές, οι αποστολείς ενός email δεν γράφουν μόνο τις διευθύνσεις των φίλων τους αλλά και τα Ονοματεπώνυμά τους (κι ενδεχομένως και το δικό τους). Οπότε, όσοι λάβουν ένα email που περιέχει όλες τις διευθύνσεις στο πεδίο To: τότε αμέσως γνωρίζουν τα ονοματεπώνυμα των αποδεκτών και του αποστολέα καθώς και τη σχέση των δύο (ο αποδέκτης είναι προφανώς γνωστός του αποστολέα κι αντίστροφα). Ειδικά στην περίπτωση που το ίδιο email προωθηθεί χωρίς να σβηστούν όλες οι περιεχόμενες διευθύνσεις, μπορεί κανείς να φτιάξει το "προφίλ" (θεωρητικά) άπειρων ατόμων ανάλογα με το είδος των emails που "κυκλοφορούν" (οπότε η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων γίνεται πολύ εύκολη κι ανέξοδη υπόθεση).
Συνωστισμός ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. (το πολύ γνωστό σε όλους μας SPAM). Στοιχηματίζω ότι όλοι έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές "Μα που βρήκαν τη διεύθυνσή μου όλοι αυτοί με τα Viagra και τα πορνό; Αφού δεν σερφάρω σε "παράξενα" sites!" Μπορεί να είστε προσεκτικοί στο σερφάρισμα, αλλά πως προστατεύετε την email διεύθυνσή σας; Όταν κάποιος στέλνει ένα email σε εσάς και σε άλλους Χ ταυτόχρονα, χωρίς να προστατεύσει τη διεύθυνσή σας, τότε σας εξασφαλίζει ακόμα περισσότερη ανεπιθύμητη αλληλογραφία! Το κόλπο των SPAMmers είναι απλό και διαδεδομένο. Στέλνουν ένα μήνυμα, φαινομενικά χρήσιμο (για κάποιο υποτιθέμενο νέο Ιό π.χ.) και σας προτρέπουν να το στείλετε σε όλους τους γνωστούς σας. Κάτι που κάνετε ευχαρίστως χωρίς όμως να βάλετε τις διευθύνσεις των γνωστών σας στο BCC (δηλαδή οι email διευθύνσεις όλων είναι ορατές από όλους). Οι γνωστοί σας το προωθούν με τον ίδιο τρόπο στους δικούς τους γνωστούς (στις ορατές διευθύνσεις email της πρώτης αποστολής προστίθενται αυτές της δεύτερης Κ.Ο.Κ με αποτέλεσμα οι ορατές email διευθύνσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο). Κάποια στιγμή, το ίδιο email θα φτάσει και στον αρχικό αποδέκτη, ο οποίος θα συλλέξει τις χιλιάδες email διευθύνσεις τις οποίες θα μοσχοπουλήσει για να καταχωρηθούν τελικά σε ατελείωτες λίστες για αποστολή ανεπιθύμητων διαφημιστικών, πορνό, ιών που δημιουργούν botnets κι ότι άλλο βάλει ο νους.
Άφιξη Ιών στο γραμματοκιβώτιό σας και μάλιστα από γνωστό! Έχοντας στο μυαλό μας την παραπάνω περίπτωση, αν κάποιος από τους χιλιάδες αποδέκτες του παραπάνω email κολλήσει έναν Ιό ο οποίος λειτουργεί με την τακτική να στέλνει τον εαυτό του σε όσες διευθύνσεις email βρεθούν στον μολυσμένο υπολογιστή, τότε να είστε σίγουροι ότι θα φτάσει και στο δικό σας mailbox. Απλά γιατί η διεύθυνσή σας, μαζί με χιλιάδες άλλες, βρέθηκε καταχωρημένη σε κάποιον υπολογιστή. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι Ιοί είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να καμουφλαριστούν κάνοντας το email να φαίνεται ότι το έστειλε ένας γνωστός σας, ώστε να σας ξεγελάσει στο να το ανοίξετε και να μολυνθείτε.
Παραπλάνηση κι εξαπάτηση! Είναι το επόμενο διαδεδομένο "σπορ" όσων παροτρύνουν την λανθασμένη μαζική αποστολή emails. Γνωρίζοντας τη διεύθυνση email και το ονοματεπώνυμό των χρηστών καθώς κι άλλες πληροφορίες για αυτούς όπως ημερομηνία γέννησης π.χ. (ειδικά αν οι διευθύνσεις έχουν χρησιμοποιηθεί σε υπηρεσίες όπως facebook, hi5 κλπ) τότε είναι πολύ εύκολο να τους ξεγελάσουν. Είτε στέλνοντάς τους ένα email από το ebanking της τράπεζας που συνεργάζονται ζητώντας τους να τους γνωστοποιήσουν τα στοιχεία εισόδου ή να κάνουν Login σε μια πλαστή σελίδα, είτε για κάποια υποτιθέμενη αγορά που έκαναν με πιστωτική κάρτα και για να την ακυρώσουν θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία της κάρτας κλπ. Σε κάθε περίπτωση, όσες περισσότερες πληροφορίες γνωρίζουν (τους έχουμε δώσει!) για εμάς τόσο πιο εύκολο είναι να μας ξεγελάσουν, ακόμα και τους πιο "ψυλλιασμένους" χρήστες.
Τι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε. Τα μόνα τρία πράγματα που πρέπει να κάνουμε τα οποία χρειάζονται ελάχιστο χρόνο από μέρους μας, είναι:
  1. Να στέλνουμε πάντα τα μηνύματά μας βάζοντας όλους στο BCC (για τις στρυφνές υπηρεσίες που δεν δέχονται να μην υπάρχει έστω και μία διεύθυνση στο πεδίο To:, βάλτε απλά τη δική σας διεύθυνση η οποία θα είναι ούτως ή άλλως ορατή, αλλά ζητήστε από τους αποδέκτες να τη σβήσουν αν πρόκειται να προωθήσουν το μήνυμα).
  2. Να σβήνουμε πάντα όσες email διευθύνσεις κι άλλα προσωπικά στοιχεία περιέχονται σε κάποιο μήνυμα που λάβαμε, πριν το προωθήσουμε.
  3. Όταν μας στέλνουν ένα email που μας θέτει σε κίνδυνο, να ενημερώνουμε τον αποστολέα για τον σωστό τρόπο αποστολής κι αν δεν εισακουστούμε να ζητήσουμε να μας διαγράψει από τη λίστα του ή κι από το address book του.
Ένα ακόμα κόλπο που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μη δίνουμε την email διεύθυνσή μας από εδώ κι από εκεί είναι να χρησιμοποιούμε Email διευθύνσεις μιας χρήσης.
Για όσους ενδιαφέρθηκαν πραγματικά κι έφτασν έως εδώ, προτείνω να διαβάσετε κι ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον σχετικό κείμενο στη σελίδα http://wizy.blogspot.com/2007/11/e-mails.html

12 Νοε 2007

Windows Vista error free? Sure!!! :)

Προτείνω να παρακολουθήσετε το παρακάτω Video. Θυμίζει αρκετά την παρουσίαση των Windows 98 και του Plug and Play από τον Bill Gates.

http://www.youtube.com/watch?v=yYIfyDENTIY