30 Ιαν 2009

Hard disk imaging - cloning

Φαντάζομαι είναι γνωστό στους περισσότερους το πρόγραμμα Ghost της Symantec που αναλαμβάνει πάσης φύσεως κλονοποίηση σκληρών δίσκων. Είναι επίσης γνωστό πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι δωρεάν.


Σήμερα με πληροφόρησε ένας συνάδελφος για την ύπαρξη ενός αντίστοιχου προγράμματος, το οποίο δεν είναι μόνο δωρεάν, αλλά είναι και Open Source!Το όνομα αυτού.... CloneZilla. Enjoy!

25 Ιαν 2009

Η Καρδίτσα έχει δίκτυο ποδηλατοδρόμων!!

Ναι, όπως το διαβάσατε! Το είδα με τα μάτια μου! Όπως είδα και ανθρώπους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ να κάνουν χρήση του ποδηλατόδρομου. Κι αισθάνθηκα «πολιτισμένος» όταν οδηγώντας αυτοκίνητο, σε μια δεξιά στροφή που θα διέσχιζε τον ποδηλατόδρομο, τσέκαρα αν έρχεται ποδήλατο για να παραχωρήσω προτεραιότητα.


Ιδού και για του λόγου το αληθές:
http://www.karditsa-city.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=473


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ στην πόλη μας κύριε Κακλαμάνη;;; Αν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, πάρτε μια ιδέα από εδώ:
http://www.podilates.gr/axones

20 Ιαν 2009

Αρνηθείτε τον δανεισμό...!

… μπας και γλιτώσουμε.


Για να αλλάξεις τον κόσμο, θα πρέπει πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου! Αναλογιζόμενος αυτό, σκέφτομαι πως για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα (είτε ονομάζεται οικονομική, είτε πολιτική είτε έχει οποιοδήποτε άλλο όνομα) θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας.


Αφορμή για αυτόν τον προβληματισμό, αποτέλεσε ένα άρθρο που διάβασα σχετικά με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε συνδυασμό με τον ακατάσχετο δανεισμό που έχουμε επιδοθεί όλοι τα τελευταία χρόνια. Πως περιμένουμε να σταματήσει ο κρατικός δανεισμός όταν η έννοια του δανεισμού έχει γίνει φιλοσοφία ζωής για σχεδόν όλους τους Έλληνες;


Δεν έχω χρήματα να πάρω αυτοκίνητο; Θα πάρω δάνειο!
Δεν έχω χρήματα να πάω για ψώνια; Θα πάρω καταναλωτικό δάνειο!
Δεν έχω χρήματα να πάω διακοπές; Θα πάρω διακοποδάνειο!
Δεν έχει χρήματα το κράτος; Θα πάρει δάνειο!


Η οικονομία ως έννοια της βέλτιστης κατανομής των πόρων περιέχεται πλέον μόνο στα λεξικά και ο περιορισμός του καταναλωτισμού αποτελεί είδος προς εξαφάνιση! Ως φυσικό επακόλουθο αυτής της «κουλτούρας» είναι να κάνει ακριβώς το ίδιο και το κράτος! Το μόνο που αλλάζει είναι η κλίμακα…

15 Ιαν 2009

Χρυσός και ψεύτικο χρήμα

Μετά το χθεσινό μου θέμα αναφορικά με το video που περιγράφει την παρούσα κατάσταση του κόσμου μας κατά την οποία η οικονομία μας βασίζεται στο χάρτινο χρήμα, έχω μπει σε μια διαδικασία αναζήτησης απαντήσεων σε πολλούς από τους προβληματισμούς που μου δημιούργησε.


Στον εξαιρετικά ενδιαφέρον σύνδεσμο που παραθέτω παρακάτω, αναφέρεται πως η «αξία» του χρυσού (όχι η χρηματική αλλά η αξία του σε πετρέλαιο) έχει παραμείνει σταθερή εδώ και πάρα πολλά χρόνια, παρά τις πολλές διακυμάνσεις του δολαρίου και την υποτίμηση του. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του κειμένου, ενώ η «αναλογική» αξία του χρυσού παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, η χρηματική του αξία ανεβαίνει διαρκώς –κάτι που είναι αναμενόμενο να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.


Καλύτερα όμως να διαβάσετε το αρχικό κείμενο το οποίο μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://oikonomikablog.pblogs.gr/2008/10/oktw-pragmata-gia-to-hryso-b-meros.html

Food for thought

Παραθέτω ένα πραγματικά ενδιαφέρον video που μου έθεσε πολλούς προβληματισμούς.

Η διάρκεια του video είναι κάτι παραπάνω από 2 ώρες κι επειδή ΔΕΝ αποτελεί αστείο βιντεάκι ή χαλαρή ταινία για να περάσει η ώρα, προτείνω να μην το παρακολουθήσετε στη δουλειά ή υπό πίεση χρόνου. Κάτι τέτοιο δεν θα είχε νόημα.

Επειδή το εν λόγω βίντεο θέτει υπό αμφισβήτηση βασικές κοινωνικές δομές, προτείνω να ΜΗΝ το παρακολουθήσετε αν ο κόσμος μας, στην μορφή που βρίσκεται, σας αρέσει και πιστεύετε πως δεν χρειάζεται καμία αλλαγή ή βελτίωση.

Κάθε σχόλιο και άποψη, ακόμα κι αμφισβήτησης, δεκτά, αρκεί να εκφράζονται σε πολιτισμένο επίπεδο.

Ιδού:
http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-7492068823950286254&hl=el&fs=true