30 Ιουν 2009

Φτιάχνει και καφέ :-)



コーヒーを淹れさせてみた -oil Master's brain-

29 Ιουν 2009

Μάντεψε...!

Ο Akinator είναι ένα Τζίνι και είναι πολύ καλός στο να μαντεύει κάνοντας απλά 20 ερωτήσεις. Βάλε κάποιον στο μυαλό σου και δοκίμασε να δεις αν θα τον βρει...
http://en.akinator.com/#

28 Ιουν 2009

Η Γερμανική πόλη που εξόρισε τα αυτοκίνητα και πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς.


Πηγή: Psaxtiria

H Vauban μια κοινότητα 5.300 κατοίκων στα προάστια της πανεπιστημιούπολης του Freiburg στη νοτιοδυτική Γερμανία, προχώρησε σε μια πραγματικά επαναστατική κίνηση, εκδιώκοντας οτιδήποτε κινείται στους τέσσερις τροχούς από τους δρόμους της πόλης. Τώρα, αντί για τον θόρυβο των αυτοκινήτων, οι κάτοικοι ακούν το κελάηδισμα των πουλιών, τα παιδιά που παίζουν και περιστασιακά το κουδούνι από κανένα ποδήλατο.
"Αν θέλει κάποιος να έχει αυτοκίνητο, θα πρέπει να πληρώσει περίπου 20.000 ευρώ για έναν χώρο σε κάποιο από τα γκαράζ στα περίχωρα της περιοχής" λέει ο Andreas Delleske, ένας από τους ιδρυτές του σχεδίου αυτού στην Vauban "αλλά περίπου το 57% των κατοίκων πούλησαν το αυτοκίνητο τους για να χαρούν το προνόμιο του να ζει κανείς εδώ". Σαν αποτέλεσμα, οι περισσότεροι κάτοικοι μετακινούνται με ποδήλατο ή χρησιμοποιούν το επαρκές δίκτυο των τραμ που συνδέει τα προάστια με το κέντρο του Freiburg, 15 λεπτά μακριά. Αν θέλουν αυτοκίνητο για να πάνε διακοπές ή να κουβαλήσουν αντικείμενα, νοικιάζουν ένα ή συμμετέχουν στο πλάνο διαμοιρασμού αυτοκινήτων της πόλης.
Το να είναι μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα είναι μόνο η αρχή αυτού που έχει χαιρετηθεί ως ένα από τα ποιο επιτυχημένα πειράματα της Ευρώπης στην οικολογική διαβίωση και ένα σχέδιο που θεωρείται ως πρότυπο για έναν μελλοντικό και πιθανώς ιδανικό τρόπο διαβίωσης στην εποχή της κλιματικής αλλαγής.

27 Ιουν 2009

Mozilla Firefox v3.5 for Windows RC3

Διαθέσιμη από:
BetaNews

26 Ιουν 2009

Antivirus Removal Tools

Πολύ συχνό το φαινόμενο μιας αποτυχημένης εγκατάστασης ενός Antivirus ή μιας εγκατάστασης η οποία "χτυπήθηκε" από κάποιον Ιό κι έπαψε να λειτουργεί ή να μπορεί να εγκατασταθεί / απεγκατασταθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η συμβολή ενός Antivirus Removal Tool το οποίο αναλαμβάνει να αφαιρέσει από τη Registry κι από το δίσκο του υπολογιστή όλες τις εγγραφές και τα αρχεία του προγράμματος, ώστε να είναι δυνατή η εκ νέου εγκατάστασή του.

Στο παρακάτω Link μπορείτε να βρείτε μια συγκεντρωτική λίστα με τα Antivirus Removal Tools για τα πιο γνωστά αντιβιοτικά.
http://www.technibble.com/repair-tool-of-the-week-antivirus-removal-tools/

25 Ιουν 2009

Gmail HTML Signature

Όσοι χρησιμοποιούμε το Gmail, σίγουρα έχουμε να κάνουμε μεγάλο απολογισμό των θετικών στοιχείων του αλλά και να σταθούμε σε ορισμένα πολύ αρνητικά. Προσωπικά, θεωρώ ως μέγιστο μειονέκτημα την μη παροχή δυνατότητας μορφοποίησης της υπογραφής μας, ή τη χρήση HTML κώδικα στην υπογραφή.

Ενώ η λύση είναι γνωστή εδώ και καιρό (παλαιότερα κι ως Greasemonkey script), εγώ την ανακάλυψα μόλις χθες. Το σημαντικότατο πρόβλημα λοιπόν της υπογραφής έχει μια εξαιρετικά απλή λύση η οποία ονομάζεται Blank Canvas. Το Blank Canvas είναι ένα FireFox Addon (λειτουργεί και σε Flock) το οποίο αναλαμβάνει να προσθέσει την υπογραφή που έχουμε δημιουργήσει κάθε φορά που συντάσσουμε ένα νέο email, προωθούμε κάποιο ή ακόμα κι απαντούμε.

Η διαδικασία δημιουργίας της υπογραφής μας είναι αρκετά εύκολη υπόθεση αλλά για όποιον δυσκολευτεί υπάρχει και ο οδηγός προσθήκης υπογραφής στο Gmail.

Η αυτοματοποιημένη προσθήκη υπογραφής σε HTML λειτουργεί και για όσους έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία δρομολόγησης των email του domain τους στο Gmail.

24 Ιουν 2009

LiberKey - Violation of Licenses

Διόρθωση2: Επειδή επικρατεί σύγκρουση απόψεων σχετικά με το Liberkey, παρακαλώ να ρίξετε μια ματιά και στα σχόλια των αναγνωστών.

Διόρθωση1: Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάζονται στα σχόλια, το Liberkey εμφανίζεται να παραβιάζει τις άδειες χρήσης του ανοιχτού λογισμικού. Μέχρι να συμμορφωθούν οι δημιουργοί του, προτείνω να μην το κατεβάσετε/χρησιμοποιήσετε. Ακολουθεί το αρχικό μου κείμενο...


Το ελεύθερο λογισμικό κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Πλέον υπάρχουν δωρεάν εργαλεία για οποιαδήποτε εργασία κι αν θέλουμε να κάνουμε με τον υπολογιστή μας. Το πρόβλημα όμως που συνεχίζει να υφίσταται είναι ότι δεν είναι συνατόν να τα γνωρίζουμε όλα.

Σε αυτό το πάγιο πρόβλημα έρχεται να δώσει λύση το LiberKey. Πρόκειται για μια εφαρμογή που συλλέγει τα πακέτα λογισμικών και τα κατηγοριοποιεί ανάλογα με το είδος της εργασίας που πραγματοποιούν. Έτσι, με ένα κλικ μπορούμε να βρούμε όλα όσα θέλουμε και μάλιστα δωρεάν.

Το LiberKey έρχεται σε 3 εκδόσεις:

  • Basic
  • Standard
  • Ultimate
και οι οποίες διαφοροποιούνται όσον αφορά το πλήθος των πακέτων λογισμικού που περιλαμβάνουν. Περισσότερα για το ποια πακέτα περιέχονται σε κάθε έκδοση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα:
http://www.liberkey.com/en/liste-des-logiciels-comparaison.html

Το καλύτερο όμως το φύλαξα για το τέλος. Όλα τα λογισμικά που περιλαμβάνονται είναι ή έχουν γίνει Portable - δηλαδή δεν χρειάζονται εγκατάσταση στο δίσκο για να τα χρησιμοποιήσουμε. Εγκαθιστώντας το LiberKey σε ένα USB Flash Disk έχουμε πάντα μαζί μας όλη μας την εργαλειοθήκη.

Για οποιοδήποτε εύκολο ή δύσκολο πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη χρήση του προγράμματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συζητήσεις αναζητώντας απάντηση ή ακόμα και να ρωτήσετε στο Forum.

Ευχαριστώ τον Χάρη για την είδηση.

22 Ιουν 2009

Φύλακες – αγγέλους «ζητά» η Πάρνηθα


Άτομα πρόθυμα να αποτελέσουν τα καλοκαιρινά «μάτια και αυτιά» έναντι οποιασδήποτε απειλής του δάσους της Πάρνηθας και να περάσουν παράλληλα νύχτες ευχάριστες και δροσερές στο βουνό, «ζητά» άμεσα ο Εθνικός Δρυμός.

Ειδικότερα, ο Ε.ΔΑΣ.Α (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) –που επί 23 συναπτά έτη δραστηριοποιείται στο Δρυμό– χρειάζεται ενίσχυση από εθελοντές για τις πυροφυλάξεις που και φέτος οργανώνει στον τελευταίο παρθένο πνεύμονα της Αττικής –την Πάρνηθα– για ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο (έως 15 Οκτωβρίου).

Σκοπός των πυροφυλάξεων είναι ο εντοπισμός τυχόν εστιών φωτιάς ή και άλλων δραστηριοτήτων που θα μπορούσαν να απειλήσουν το αλώβητο από την πυρκαγιά του 2007 δασικό κομμάτι της Πάρνηθας και της περιφερειακής ζώνης της, και η άμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας ή του αρμόδιου Δασαρχείου.

Σχολιάζοντας την αναγκαιότητα για συμμετοχή περισσότερων πολιτών στην προστασία του εναπομείναντος δάσους στον Εθνικό Δρυμό, ο συντονιστής και η βοηθός συντονισμού πυροφυλάξεων του Ε.ΔΑΣ.Α, Τάσος Μπούρκουλας και Στέλα Αλισάνογλου, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η Πάρνηθα είναι υπόθεση όλων μας και όχι μόνο των μελών του Ε.ΔΑΣ.Α. Είναι σίγουρο ότι εάν ο καθένας από τα πέντε εκατομμύρια των Αθηναίων αφιέρωνε ένα βράδυ του καλοκαιριού του στην Πάρνηθα, η φύλαξή της θα ήταν ευκολότερη και αποτελεσματικότερη».

Οι πυροφυλάξεις λαμβάνουν χώρα στα στεγασμένα πυροφυλάκια της Σκίπιζας και της Μόλας υπό την επίβλεψη των εκπαιδευμένων για το σκοπό αυτό μελών – εθελοντών του Ε.ΔΑΣ.Α., που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Πάρνηθας, το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εάν θέλετε λοιπόν να απολαύσετε την ανεπανάληπτη θέα που χαρίζει το υψόμετρο των 1.300μ., την καλοκαιρινή δροσιά του βουνού, και την ικανοποίηση ότι συμβάλλετε ενεργά στην προστασία του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, επικοινωνήστε με τον Ε.ΔΑΣ.Α στα παρακάτω:
  • Τηλ: 210 5200-680 / FAX: 210 5200-681
  • Website: www.edasa.gr
  • Email: edasa1987@yahoo.gr
  • Αγ. Κωνσταντίνου 12 Αθήνα Τ.Κ.10431
Σημείωση προς συντάκτες:
Ο Ε.ΔΑΣ.Α. (Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής) είναι περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, με κυριότερο σκοπό του την κινητοποίηση των κατοίκων της Αττικής στην εθελοντική δασοπυροφύλαξη, δασοπυρόσβεση και αναδάσωση των βουνών της Αττικής, καθώς και την παροχή βοήθειας - στο μέτρο του δυνατού- προς τις υπηρεσίες κατάσβεσης ορεινών δασικών πυρκαγιών. Συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Δασαρχεία της Αττικής.

Στα 23 χρόνια του ιστορικού του Ε.ΔΑΣ.Α. καταμετρώνται:
  • 1.208 Πυροφυλάξεις
  • 2.561 Εθελοντές
  • Ειδοποίηση για 128 Πυρκαγιές
  • Συμμετοχή σε 14 Κατασβέσεις
  • Εκατοντάδες Περιπολίες (από το 2008, με ειδικά εξοπλισμένο όχημα)
Εθελοντές ΔΑΣοπυροπροστασίας Αττικής
Αγίου Κωνσταντίνου 12, Αθήνα 10431
τηλ. 210 5200680, fax. 210 5200681
site: www.edasa.gr

Υπηρεσία ειδικών ελέγχων - Καταγγελίες Online

Διάβασα το άρθρο για το νέο site της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων του υπουργείου οικονομικών. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα της πραγματοποίησης online καταγγελίας εναντίον ατόμων που φοροδιαφεύγουν. Η είδηση με προβλημάτισε αρκετά οπότε σκέφτηκα να μοιραστώ αυτούς μου τους προβληματισμούς.

Αν επισκεφθώ ένα μεγάλο νυχτερινό μαγαζί και καταγγείλω ότι ενώ πήρα 3 ποτά, έλαβα απόδειξη για μόνο ένα (ή και κανένα), τι πιθανότητες έχουμε να λειτουργήσει σωστά το σύστημα, χωρίς "λαδάκι" στα "γρανάζια" του και αποδοθούν οι σωστές ποινές για το αδίκημα;

Αν είμαι ηλεκτρολόγος (και τσαπατσούλης) και ο κύριος Κακομοίρογλου, που είναι επίσης ηλεκτρολόγος, μου παίρνει όλους τους πελάτες γιατί είναι πιο σωστός στη δουλειά του, τι πιθανότητες υπάρχουν να επιζήσει επαγγελματικά αφότου τον καταγγείλω;

Οι γραμμές λοιπόν, είναι πολύ λεπτές και δυσδιάκριτες. Υπάρχουν τελικά δύο ειδών καταγγελίες. Αυτές που γίνονται για τα πολύ κραυγαλέα ζητήματα, τα οποία συνήθως μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ κορόιδα και οι οποίες δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και οι καταγγελίες που γίνονται από κακία επειδή ζηλεύουμε/ δε γουστάρουμε/ μισούμε τον διπλανό μας, ανταγωνιστή κλπ. Γιατί μη μου πείτε πως γνωρίζετε κάποιον πολύ καλό γιατρό, υδραυλικό κλπ που η δουλειά του είναι υπόδειγμα και να θέλετε να τον καταγγείλετε γιατί δεν θα το πιστέψω!

"Διαίρει και βασίλευε" λοιπόν η χρυσή τακτική. "Στρέψε τον έναν εναντίον του άλλου και θα βγούμε κερδισμένοι..." σκέφτονται κάποιοι. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι πως αν δεν εξυγιανθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός, οποιοδήποτε μέτρο και να εφαρμοστεί, θα είναι τελικά αναποτελεσματικό.

17 Ιουν 2009

Ανέκδοτο

Μια ξανθιά μπαίνει σε ένα κατάστημα καλλυντικών.

Ξανθιά " Έχετε μια κρέμα για αποτρίχωση ; "
Πωλήτρια " Για ποια περιοχή ; "
Ξανθιά " Για το Χαλάνδρι . "

16 Ιουν 2009

Ποδήλατο: Πως να αποφύγεις τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο

Παραθέτω κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για όσους χρησιμοποιούμε το ποδήλατο μέσα στην πόλη.

Εξαιρετικά χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή οδήγηση ποδηλάτου στην πόλη από τον Μάικλ Μπλούτζεϊ της αμερικανικής ποδηλατικής οργάνωσης C.I.C.L.E.

ΔΕΚΑ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Οι κανόνες ασφαλείας που θα διαβάσεις δεν είναι οι τυπικοί κανόνες που απλώς λένε να φοράς κράνος και να τηρείς τον ΚΟΚ. Σκέψου. Το να φοράς κράνος δεν θα σε βοηθήσει καθόλου να μην τρακάρεις με αυτοκίνητο. Σίγουρα βοηθάει ΑΝ σε χτυπήσει αυτοκίνητο και γι αυτό είναι καλό να φοράς κράνος, αλλά ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι να αποφύγεις τη σύγκρουση. Το πρόβλημα με τη συμβουλή του «να τηρείς τον ΚΟΚ» είναι ότι πολλοί νομίζουν ότι αρκεί να μην περνούν με κόκκινο και όλα θα πάνε καλά. Ομως, ο ΚΟΚ δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετός. Παράδειγμα στην Αμερική ο ΚΟΚ λέει στα ποδήλατα να κινούνται όσο πιο δεξιά γίνεται. Ομως, όταν είσαι πολύ δεξιά, μπορεί να ανοίξει η πόρτα ενός παρκαρισμένου μπροστά σου, οι οδηγοί που βγαίνουν από στενά και γκαράζ δεν σε βλέπουν και αυτοί που έρχονται από πίσω σου μπορεί να σε περάσουν πολύ κοντά, γιατί δεν τους υποχρέωσες να αλλάξουν λωρίδα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να καταλήξεις νομοταγής πλην όμως τραυματίας.

1 AYTOKINHTO ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ

Ενας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους να σε χτυπήσει (ή παρολίγο να σε χτυπήσει) αυτοκίνητο. Αυτοκίνητο βγαίνει από γκαράζ ή στενό στα δεξιά σου. Υπάρχουν δύο ήδη σύγκρουσης: είτε το αυτοκίνητο πέφτει πάνω σου από το πλάι είτε πετάγεται μπροστά σου και πέφτεις εσύ πάνω του.

Πώς να την αποφύγεις

1 Πάρε φως. Αν κάνεις ποδήλατο το βράδυ είναι απολύτως απαραίτητο να πάρεις φως. Ακόμη και την ημέρα, ένα έντονο λευκό φως που αναβοσβήνει σε κάνει πιο ορατό. Ψάξε τα νέα φώτα LED, των οποίων οι μπαταρίες διαρκούν δέκα φορές περισσότερο. Τα καλύτερα φώτα είναι αυτά που προσαρμόζονται στο κράνος ή στο κεφάλι, γιατί μπορείς να στρέφεις το φως σου προς τον οδηγό την ώρα που τον κοιτάς.

2 Κορνάρισε. Πάρε ένα δυνατό κουδούνι ή κόρνα και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ κάθε φορά που βλέπεις αυτοκίνητο να πλησιάζει από τα δεξιά. Αν δεν έχεις κόρνα, φώναξε "Ειιιι" Μπορεί να νιώθεις άβολα κορνάροντας ή φωνάζοντας, αλλά καλύτερα να κάνεις λίγο θόρυβο παρά να σε χτυπήσουν.

3 Κόψε ταχύτητα. Αν δεν μπορείς να κοιτάξεις τον οδηγό στα μάτια, (ιδίως το βράδυ) κόψε ταχύτητα τόσο ώστε να μπορέσεις να σταματήσεις τελείως αν χρειαστεί. Χάνεις κάποια δευτερολεπτα αλλά είναι καλύτερο από ένα τετ α τετ με το αυτοκίνητο. Αυτό το απλό πράγμα έχει σώσει τη ζωή μου αμέτρητες φορές.

4 Πήγαινε πιο αριστερά. Πρόσεξε τις γραμμές Α και Β στο σχήμα. Πιθανώς έχεις συνηθίσει να βρίσκεσαι στην Α, κοντά στο πεζοδρόμιο, γιατί ανησυχείς μήπως σε χτυπήσουν από πίσω. Ομως κοιτα το αυτοκίνητο. Οταν ο οδηγός ελέγχει το δρόμο, δεν κοιτάζει το πεζοδρόμιο, τον ποδηλατόδρομο ή το ρείθρο του δρόμου. Κοιτάζει το ΜΕΣΟ του δρόμου αναζητώντας άλλα αυτοκίνητα. Οσο πιο αριστερά εισαι (πχ στη θέση Β) τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να σε δει το αυτοκίνητο. Υπάρχει και κάτι επιπλέον. Αν ο οδηγός δεν σε δει και αρχίσει να βγαίνει, μπορεί να καταφέρεις να πας ακόμα πιο αριστερά ή μπορεί να καταφέρεις να τρέξεις και να φύγεις χωρίς να σε χτυπήσει, ή μπορεί να πέσεις στο καπώ καθώς φρενάρει. Σε κάθε περίπτωση, έχεις κάποιες επιλογές. Αν είσαι εντελώς δεξιά και πεταχτεί μπροστά σου, η μόνη σου «επιλογή» είναι να πέσεις πάνω στην πόρτα του οδηγού. Η μέθοδος αυτή με έχει σώσει τρεις φορές στις οποίες έπεσε πάνω μου αυτοκίνητο αλλά δεν χτύπησα, ενώ αν δεν είχα μετακινηθεί προς τα αριστερά θα είχα σίγουρα πέσει πάνω στην πορτα του οδηγού. Φυσικά, πάντα κάτι χάνεις. Κάνοντας ποδήλατο πιο κοντά στο μέσο του δρόμου είσαι πιο ευάλωτος στα αυτοκίνητα που έρχονται από πίσω. Το που ακριβώς κινείσαι μπορεί να εξαρτάται από το φάρδος του δρόμου, από το πόσα αυτοκίνητα περνούν, από το πόσο γρήγορα και πόσο κοντά σε προσπερνούν και από το πόσο απέχεις από την επόμενη διασταύρωση. Σε δρόμους υψηλότερων ταχυτήτων με λίγες διασταυρώσεις καλύτερα να βρίσκεσαι πιο δεξιά, σε αργούς δρομους με πολλές διασταυρώσεις πήγαινε πιο κοντά στο κεντρο του δρόμου.

2 ΣΤΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Οδηγός ανοίγει την πόρτα μπροστά σου. Αν δεν σταματήσεις έγκαιρα, πέφτεις κατευθείαν πάνω της. Αυτό είναι ένα από τα ατυχήματα που αποφεύγονται ευκολότερα αλλά και ένα από τα πιο επικίνδυνα. Συχνά ένας ποδηλάτης που «τρώει πόρτα» πέφτει στη διερχόμενη κίνηση επειδή κάνει απότομο ελιγμό για να αποφύγει την πόρτα ή γιατί η πόρτα τον ρίχνει κάτω.

Πώς να το αποφύγεις

Κράτα απόσταση ασφαλείας περίπου 1,2 με 1,5 μέτρο. Μια πόρτα που ανοίγει είναι επικίνδυνη ακόμη κι αν βρει μόνο στην άκρη του τιμονιού σου, γιατί μπορεί να σε στρίψει κατευθείαν πάνω στην κίνηση. ΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟ ΧΩΡΟ για να το αποφύγει. Μπορεί να μην θέλεις να είσαι στο κέντρο της λωρίδας γιατί έτσι τα αυτοκίνητα δυσκολεύονται να σε προσπεράσουν, αλλά έχεις ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ να φας πορτα από παρκαρισμένο από το να σε χτυπήσει από πίσω οδηγός που σε βλέπει. Αν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να περνάς κοντά σε παρκαρισμένα, πήγαινε αργά ώστε να μπορείς να σταματήσεις απότομα και με ασφάλεια. Κοίτα μέσα στα αυτοκίνητα για να δεις αν είναι κανένας μέσα και μην σπεύδεις να συμπεράνεις ότι είναι άδεια. Μερικές φορές οι οδηγοί σκύβουν για να πάρουν πχ την τσάντα τους και μετά ανοίγουν απότομα την πόρτα μπροστά σου.

3 ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Σταματάς στο δεξί πλάι αυτοκινήτου που περιμένει στο κόκκινο ή στο STOP. Ο οδηγός δεν μπορεί να σε δει. Οταν ανάβει το φανάρι, προχωράς μπροστά και ο οδηγός στρίβει απροειδοποίητα πάνω σου. Επικίνδυνο και με τα ΙΧ αλλά πολύ χειρότερο με τα φορτηγά, τα ημιφορτηγά η τα λεωφορεία

Πώς να το αποφύγεις

Μην σταματάς στο τυφλό σημείο. Σταμάτα ΠΙΣΩ από το αυτοκίνητο, όχι πλάι του. Ετσι σε βλέπουν από όλες τις μεριές. Ειναι αδύνατο να μην σε δει ο από πίσω όταν έχεις σταματήσει ακριβώς μπροστά του. Μια άλλη επιλογή είναι να σταματήσεις λίγο πιο μποστά από το πρώτο αυτοκινητο (σημείο Α) ώστε να μπορει να σε δει ο πρώτος οδηγός, είτε ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο (σημείο Β) ώστε το πρώτο αυτοκίνητο να μην στρίψει πάνω σου και το δεύτερο να μπορεί να σε δει. Εννοείται ότι όπως δεν πρέπει να σταματάς ακριβώς πλάι στο πρώτο αυτοκίνητο έτσι δεν πρέπει να σταματάς και ακριβώς πλάι στο δεύτερο. Οποιοδήποτε από τα δύο μπορεί να σε στειλει...

Αν επιλέξεις το σημείο Α, μπροστά από το πρώτο, τότε πέρνα γρήγορα το δρόμο μόλις ανάψει το πράσινο. Μην κοιτάξεις αν θέλει ή δεν θέλει να στρίψει ο οδηγός, έτσι κι αλλιώς, στο σημείο Α, αν θέλει να στρίψει και εσύ μείνεις ακίνητος θα πέσει πάνω σου. Δεν θα είχες καθήσει στο σημείο Α αν δεν ήθελες να φύγεις γρήγορα; Οταν ανάψει το πράσινο τρέξε, (αλλά σιγουρέψου ότι δεν περνάει κανείς μπροστά σου με κόκκινο!) Αν επιλέξεις το σημείο Β, ΜΗΝ περάσεις το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά σου, κρατήσου πίσω του γιατί ανα πάσα στιγμή μπορεί να κάνει δεξιά. Κι αν δεν κάνει αμέσως μπορεί να κάνει αργότερα σε κάποιο στενό ή καποιο γκαράζ. Μην περιμένεις να βγάλει φλας, δεν πρόκειται. Να θεωρείς ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει δεξιά. (ΠΟΤΕ μην προσπερνάς αυτοκίνητα από δεξιά) Ομως, προσπάθησε να κρατηθείς μπροστά από το πισινό σου αυτοκίνητο μέχρι να περάσεις τη διασταύρωση, γιατί αλλιώς μπορεί να στριψει πάνω σου. Παρεμπιπτόντως πρόσεχε πολύ όταν προσπερνάς από δεξιά σταματημένα αυτοκίνητα στο φανάρι. Μπορεί να φας πόρτα από συνοδηγό ή επιβάτη που αποβιβάζεται.

4 Η ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ

Αυτοκίνητο σε προσπερνάει και μετά προσπαθεί να στρίψει δεξιά ακριβώς μπροστά σου ή πάνω σου. Νομίζουν ότι επειδή είσαι με ποδήλατο δεν πάς πολύ γρήγορα και δεν καταλαβαίνουν ότι δεν προλαβαίνουν να σε περάσουν. Ακόμη κι όταν βλέπουν ότι φρενάρεις απότομα για να μην τους χτυπήσεις δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να έκαναν κάτι λάθος. Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεις αυτού του είδους τη σύγκρουση γιατί το αυτοκίνητο δεν το βλέπεις παρά μόνο την τελευταία στιγμή και γιατί αν συμβεί δεν έχεις πουθενά να πας.

Πώς να το αποφύγεις

1 Μην κάνεις ποδήλατο στο πεζοδρόμιο. Οταν κατεβαίνεις από το πεζοδρόμιο για να πας απέναντι τα αυτοκίνητα δεν σε βλέπουν. Κάνοντας το αυτό είναι σαν να ζητάς να σε χτυπήσουν.

2 Κρατήσου αριστερά. Αν καταλαμβάνεις ολόκληρη τη λωρίδα είναι πολύ δυσκολότερο να σε προσπεράσουν και να σου κόψουν το δρόμο ή να στρίψουν πάνω σου. Μην νιώθεις άσχημα αν καταλαμβάνεις τη λωρίδα. Αν τα αυτοκίνητα δεν απειλούσαν τη ζωή σου στρίβοντας μπροστά σου ή προσπερνώντας σε πολυ κοντά, δεν θα χρειαζόταν να το κάνεις. Αν ο δρόμος δεν είναι αρκετά φαρδύς ώστε να μπορούν τα αυτοκίνητα να σε προσπεράσουν με ασφάλεια, τότε ούτως ή άλλως πρέπει να τον καταλαμβάνεις ολόκληρο. Περισσότερα για τη σωστή θέση στο δρόμο πιο κάτω.

3 Κοίτα τον καθρέφτη σου ΠΡΙΝ φθάσεις στη διασταύρωση. (αν δεν έχεις καθρέφτη στο τιμόνι η στο κράνος ΠΑΡΕ ΑΜΕΣΩΣ) Να έχεις κοιτάξει τον καθρέφτη πολύ πριν φθάσεις στη διασταύρωση. Τη στιγμή που περνάς τη διασταύρωση θα χρειαστεί να κοιτάς με πολλή προσοχή μπροστά σου.

Συμβουλή που σώζει ζωες.

Αν πεταχτεί μπροστά σου αυτοκίνητο και σε κόψει, στρίψε κι εσύ δεξιά μαζί του. Μην σκεφτείς, στρίψε απότομα μαζί με το αυτοκίνητο. Καλύτερα να σε βγάλει το αυτοκίνητο από το δρόμο σου παρά να πέσεις κάτω από τις ρόδες.

5 ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ μερος Β

Προσπερνάς αυτοκίνητο που κινείται αργά (ή και άλλο ποδήλατο). Εκείνο στρίβει απροσδοκητα πάνω σου είτε για να παρκάρει είτε για να μπει σε κάποιο στενό.

Πώς να το αποφύγεις

1 Μην προσπερνάς από δεξιά Αυτή η σύγκρουση είναι πολύ εύκολο να αποφευχθεί. Μην προσπερνάς κανένα όχημα από δεξιά. Αν το αυτοκίνητο μπροστά σου πηγαίνει με 15 χιλιόμετρα την ώρα, κάποιο λόγο θα έχει. Πήγαινε κι εσύ αργά πίσω του, ή θα αρχίσει να πηγαίνει γρηγορότερα ή θα στρίψει. Αν συνεχίσει να πηγαίνει αργά, προσπέρασέ το από αριστερά. Οταν προσπερνάς ποδήλατα απο αριστερά φώναξε «αριστερά σου» πριν αρχίσεις την προσπέραση, ώστε να μην κάνουν απότομα αριστερά και πέσουν πάνω σου. (Και θυμίσου Είναι πολύ πιο σπάνιο να κινηθούν απότομα προς τα αριστερά, προς την κίνηση των αυτοκινήτων. χωρίς να κοιτάξουν, παρά να μετακινηθούν προς τα δεξιά, επειδή πχ έφθασαν στον προορισμό τους). Αν έχουν σταματήσει πολλά αυτοκίνητα στο φανάρι, τότε μπορείς να προσπαθήσεις να τα προσπεράσεις με μεγάλη προσοχή από δεξιά. Θυμίσου ότι πάντα κάποιος μπορεί να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού ή του επιβάτη για να βγει. Επίσης, αν φθάσεις στο πρώτο αυτοκίνητο και εκείνη την ώρα αρχίσουν όλα να κινούνται, μπορεί το πρώτο να στρίψει δεξιά χωρίς να σε έχει δει. (βλ παραπάνω "Το μοιραίο κόκκινο") Επίσης, όταν ακολουθείς αυτοκίνητο που πηγαίνει αργά να είσαι ακριβώς από πίσω του για να σε βλέπει από τον καθρέφτη. Αν είσαι ακριβώς δεξιά του, δεν μπορεί να σε δει. Ακόμη κι αν απλώς συμβαδίζεις μαζί του και δεν επιχειρήσεις να το προσπεράσεις, μπορεί να σε χτυπήσει αν αποφασίσει να στρίψει δεξιά και δεν σε έχει δει. Αφηνε πάντα αρκετό περιθώριο ώστε να φρενάρεις αν το αυτοκίνητο στρίψει.

2 Κοίτα πίσω σου πριν στρίψεις δεξιά. Μ αυτό τον τρόπο μπορείς να γλιτώσεις τη σύγκρουση με άλλους ποδηλάτες που παραβιάζουν την πρώτη συμβουλή και προσπαθούν να σε προσπεράσουν από δεξιά. Αν πριν στρίψεις δεξιά κοιτάξεις πίσω σου, θα βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει άλλος ποδηλάτης που προσπαθεί να σε προσπεράσει. (Επίσης, θυμίσου ότι μπορεί να έρχονται από πίσω σου και από το πεζοδρόμιο, ενώ εσύ είσαι στο δρόμο). Ακόμη κι αν φταίει ο άλλος ποδηλάτης που προσπέρασε από δεξιά, η συγκρούση δεν θα πονέσει λιγότερο.

6 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αυτοκίνητο έρχεται αντίθετα από σένα. Αντί να συνεχίσει ευθεία, αποφασίζει να στρίψει αριστερά ακριβώς μπροστά σου, ή, ακόμα χειρότερα, πάνω σου. Αυτό μοιάζει με την περίπτωση 1 που αναφέραμε πιο πάνω.

Πώς να αποφύγεις τη σύγκρουση

1 Μην κάνεις ποδήλατο στο πεζοδρόμιο. Οταν κατεβαίνεις από το πεζοδρόμιο για να διασχίσεις το δρόμο, τα αυτοκίνητα που στρίβουν δεν σε βλέπουν.

2 Πάρε μπροστινό φως. Αν κάνεις ποδήλατο βράδυ, πρέπει οπωσδήποτε να έχεις μπροστινό φως. Στις περισσότερες χώρες είναι υποχρεωτικό δια νόμου.

3 Φόρα κάτι φωτεινό, ακόμη και την ημέρα. Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά τα ποδήλατα ειναι μικρά και είναι εύκολο να τα παραβλέψει κανείς, ακόμη και την ημέρα. Τα κίτρινα ή πορτοκαλί αντανακλαστικά γιλέκα κάνουν μεγάλη διαφορά. Επίσης, τα αντανακλαστικά λάστιχα για τα πόδια είναι και εύχρηστα και φθηνά.

4 Μην προσπερνάς από δεξιά. Μην προσπερνάς αργοκίνητα οχήματα από δεξιά. Αν το κάνεις αυτό, κρύβεσαι πλάι τους και τα οχήματα που έρχονται από αριστερά στις διασταυρώσεις δεν έχουν κανέναν τρόπο να σε δουν. Ασε που το ίδιο το αυτοκίνητο που προσπερνάς μπορεί να στρίψει δεξιά και να σε χτυπήσει.

5 Χαμήλωσε ταχύτητα. Αν δεν μπορείς να κοιτάξεις τον οδηγό στα μάτια, ιδίως τη νύχτα, μείωσε τόσο πολύ την ταχύτητά σου ώστε να μπορείς να σταματήσεις τελείως αν χρειαστεί. Είναι λίγο ενοχλητικό, αλλά πολύ καλύτερο από το να σε χτυπήσουν.

7 ΣΟΥ ΤΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ

Κάνεις μια μικρή μετακίνηση προς τα αριστερά για να αποφύγεις παρκαρισμένο αυτοκίνητο, εξόγκωμα ή λακούβα και σε χτυπάει αυτοκίνητο από πίσω.

Πώς να αποφύγεις τη σύγκρουση

1 Μην μετακινείσαι ΠΟΤΕ αριστερά χωρίς πρώτα να κοιτάξεις πίσω σου. Μερικοί οδηγοί έχουν το συνήθειο να προσπερνούν τους ποδηλάτες ξυστά, οπότε έστω και μια μικρή μετακίνηση μπορεί να είναι καταστροφική. Κάνε εξάσκηση να κοιτάς πίσω σου ενώ πας σε ίσια γραμμή, μέχρι να το κάνεις τέλεια. Οι περισσότεροι νέοι ποδηλάτες έχουν την τάση να γέρνουν λίγο προς τα αριστερά την ώρα που κοιτάζουν πίσω, κάτι που φυσικά μπορεί να έχει πολύ κακές συνέπειες.

2 Μην μπαινοβγαίνεις στη λωρίδα των παρκαρισμένων αν είναι μισοάδεια. Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να κάνεις ποδήλατο στη λωρίδα των παρκαρισμένων και να γυρνάς στην κίνηση όταν βρεις μπροστά σου παρκαρισμένο. Αυτό σε εκθέτει στον κίνδυνο του να σε χτυπήσουν από πίσω. Είναι καλύτερα να πηγαίνεις σε ευθεία γραμμή μέσα στην κίνηση. (Σ.τ.μτφ Η οδηγία αυτή προφανώς δεν γράφτηκε για την Ελλάδα. Πού ακούστηκε άδεια λωρίδα παρκαρισμένων?)

3 Πάρε καθρέφτη. Αν δεν έχεις, μπες σε ένα μαγαζί και πάρε τώρα. Υπάρχουν μοντέλα που προσαρμόζονται στο τιμόνι, στο κράνος, ακόμη και στα γυαλιά, ότι προτιμάς. Πρέπει πάντα να γυρνάς το κεφάλι πίσω πριν στρίψεις αριστερά, όμως ένας καθρέφτης βοηθάει να έχεις μια συνεχή αντίληψη της κίνησης χωρίς να γυρίζεις συνεχώς πίσω.

8 ΣΟΥ ΤΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ μέρος Β

Αυτοκίνητο σε χτυπάει από πίσω. Αυτός είναι ο συχνότερος φόβος των ποδηλατών, αλλά τα περισσότερα ατυχήματα δεν γίνονται έτσι. (εκτός, ίσως, από τη νύχτα ή τις μεγάλες διαδρομές εκτός πόλης). Ομως, είναι από τις συγκρούσεις που θα δυσκολευτείς περισσότερο να αποφύγεις, αφού δεν έχεις μάτια στην πλάτη. Ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγεις είναι να κινείσαι σε δρόμους με πολύ μεγάλο πλάτος ή σε δρόμους στους οποίους η κίνηση πηγαίνει αργά. Στο Ωστιν του Τέξας τρεις ποδηλάτες έχουν σκοτωθεί κατ αυτό τον τρόπο. Και τα τρία περιστατικά έγιναν νύχτα και τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις δεν είχαν φώτα. Είναι σπάνιο να σε χτυπήσουν από πίσω μέρα.

Πώς να αποφύγεις τη σύγκρουση

1 Πάρε πίσω φως. Αν κάνεις ποδήλατο βράδι, πρέπει οπωσδήποτε να έχεις πίσω κόκκινο φως που να αναβοσβήνει. Το 60% των ατυχημάτων με ποδήλατα στη Φλόριντα γίνονται βράδυ και τα εμπλεκόμενα ποδήλατα δεν έχουν φώτα. Τα πίσω φώτα κοστίζουν λιγότερο από 10 ευρώ. Νιώθουμε την ανάγκη να το επαναλάβουμε. Αν κάνεις ποδήλατο βράδυ, πάρε πίσω φως.

2 Φόρα αντανακλαστικό γιλέκο ή άλλα αντανακλαστικά ρούχα. Τα καλά αντανακλαστικά ρούχα σε κάνουν πολύ πιο ορατό όχι μόνο τη νύχτα αλλά και τη μέρα. Βάλτε κάποιον να φορέσει ένα τέτοιο γιλέκο την ημέρα και να απομακρυνθεί από σας. Στα 300 μέτρα δεν θα βλέπετε ουτε αυτόν, ούτε το ποδήλατό του, θα βλέπετε όμως καθαρά το γιλέκο. Τη νύχτα η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη. Επίσης, όταν ακούς αυτοκίνητο να πλησιάζει, ίσιωσε την πλάτη σου, ώστε να είναι ακόμη πιο ορατά τα αντανακλαστικά.

3 Να επιλέγεις φαρδείς δρόμους. Να επιλέγεις δρόμους των οποίων η δεξιά λωρίδα είναι τόσο φαρδιά ώστε να χωράει εύκολα ένα αυτοκινητο και ένα ποδήλατο δίπλα δίπλα. Ετσι, μπορεί ένα αυτοκίνητο να σε προσπεράσει βιαστικά χωρίς να σε χτυπήσει, ακόμη και αν δεν σε έχει δει.

4 Να επιλέγεις αργούς δρόμους. Οσο πιο αργά πηγαίνει ένα αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο χρόνο έχει ο οδηγός για να σε αντιληφθεί. Μάθετε να διασχίζετε την πόλη γειτονιά-γειτονιά.

5 Να πηγαίνεις από στενά, ιδίως τα σαββατοκύριακα. Ο κινδυνος το βράδυ της Παρασκευής ή του Σαββάτου είναι πολύ μεγαλύτερος από τις υπόλοιπες μέρες, γιατί οι οδηγοί είναι μεθυσμένοι. Αν κάνεις ποδήλατο βράδυ Σαββάτου, πήγαινε από τα στενά όχι από τους κεντρικούς.

6 Πάρε καθρέφτη. Πάρε καθρέφτη και χρησιμοποίησέ τον. Αν σου φανεί ότι ένα αυτοκίνητο δεν σε έχει δει, άσε το ποδήλατο και πήδα στο πεζοδρόμιο. Οι καθρέφτες κοστίζουν 5-15 ευρώ. Αν χρησιμοποιήσει κανείς καθρέφτη για λίγους μήνες μετά θα αναρρωτιέται πώς μπορούσε χωρίς αυτόν. Αν δεν πείθεστε, κάνετε ποδήλατο ενα μήνα με καθρέφτη και μετά βγάλτε τον. Θα διαπιστώσετε ότι συνέχεια κοιτάζετε εκεί που ήταν ο καθρέφτης και ότι νιώθετε ανασφάλεια χωρίς αυτόν.

7 Μην κολλάς στο πεζοδρόμιο. Συνήθως μας έρχεται να κάνουμε το αντίθετο, όμως δεν πρέπει να κάνουμε ποδήλατο ακριβώς δίπλα στο πεζοδρόμιο. Αυτό μας αφήνει λίγο χώρο να κάνουμε δεξιά αν δούμε στον καθρέφτη μεγάλο οχήμα που πλησιάζει χωρίς να στρίβει αρκετά για να μας παρακάμψει. Επίσης, όταν κάνεις ποδήλατο πολύ κοντά στο πεζοδρόμιο, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μην σε δει το αυτοκίνητο που θα πεταχτεί από δεξιά.

9 ΣΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ

Κάνεις ποδήλατο στο πεζοδρόμιο και διασχίζεις το δρόμο στη διάβαση πεζών. Ενα αυτοκίνητο στρίβει δεξιά και πέφτει πάνω σου. Τα αυτοκίνητα δεν περιμένουν να βρουν ποδήλατα στη διάβαση πεζών γι αυτό πρέπει κανείς να είναι ΠΟΛΥ προσεκτικός για να αποφύγει τη σύγκρουση. Αυτός ο τύπος ατυχήματος είναι τόσο συχνός που έχουμε χάσει το λογαριασμό όσων μας έχουν πει ότι τους χτύπησαν έτσι.

Πως να αποφύγεις τη σύγκρουση

1 Πάρε μπροστινό φως. Αν κάνεις ποδήλατο βράδι, πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιείς μπροστινό φως.

2 Χαμήλωσε ταχύτητα. Χαμήλωσε ταχύτητα τόσο ώστε να μπορείς να σταματήσεις εντελώς αν χρειαστεί.

3 Μην κάνεις ποδήλατο στο πεζοδρόμιο. Η σύντομη διαδρομή από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο μπορεί να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη. Αν είσαι στο αριστερό πεζοδρόμιο, κινδυνεύεις να σε χτυπήσουν όπως δείχνει το σκίτσο. Αν είσαι στη δεξιά, κινδυνεύεις από αυτοκίνητο που έρχεται από πίσω σου και στρίβει δεξιά. Επίσης κινδυνεύεις από τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από γκαράζ. Είναι δύσκολο να αποφύγεις τέτοιου είδους ατυχήματα, γι αυτό καλύτερα να μην κάνεις ποδήλατο στο πεζοδρόμιο Αλλος ένας λόγος να μην κάνεις ποδήλατο στο πεζοδρόμιο είναι ότι απειλείς τους πεζούς. Το ποδήλατό σου απειλεί τους πεζούς όπως το αυτοκινητο απειλεί εσένα. Αν παρόλ αυτά κάνεις ποδήλατο στο πεζοδρόμιο, πήγαινε αργά και ΠΟΛΥ προσεκτικά, ιδίως όταν διασχίζεις δρόμους.

10 ΠΑΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΤΥΠΟΥΝ

Πηγαίνεις ανάποδα ή κάνεις ποδήλατο στο αριστερό άκρο του δρόμου. Ενα αυτοκίνητο βγαίνει από στενό ή γκαράζ και στρίβει κατευθείαν πάνω σου. Δεν σε έχει δει γιατί κοιτάζει μόνο στα αριστερά του, όχι στα δεξιά του. Δεν περίμενε ότι κάποιος θα πηγαίνει ανάποδα. Μπορεί επίσης να σε χτυπήσει μετωπικά αυτοκίνητο που κινείται στον ίδιο δρόμο μαζί σου και δεν είχε χρόνο να αντιδράσει. Το αυτοκίνητο σε πλησιάζει ταχύτερα από το συνηθισμένο, γιατί πηγαίνεις και εσύ προς το μέρος του. Αν σε χτυπήσει, η σύγκρουση θα είναι πιο σφοδρή για τον ίδιο λόγο (η ταχύτητά του συνδυάζεται με τη δική σου)

Πώς να αποφύγεις τη σύγκρουση

Μην πηγαίνεις ανάποδα, πήγαινε με την κίνηση. Το να οδηγείς ανάποδα μπορεί να ακούγεται καλό γιατί βλέπεις τα αυτοκίνητα που σου ρχονται, αλλά δεν είναι. Να γιατί

1 Τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από γκαράζ και στενά ακριβώς μπροστά σου και στρίβουν δεξιά στο δρόμο δεν περιμένουν ότι κάποιος θα τους πεταχτεί ανάποδα. Δεν θα σε δουν και θα πέσουν κατευθείαν πάνω σου.

2 Αν είσαι στο τέρμα αριστερό άκρο του δρόμου, πώς θα στρίψεις δεξιά;

3 Η σχετική ταχύτητα με την οποία θα σε πλησιάζουν τα αυτοκίνητα θα είναι πολύ υψηλότερη. Αν πηγαίνεις με 15 χλμ/ώρα, το αυτοκίνητο που έρχεται πίσω σου με 50 χλμ/ωρα σε προσεγγίζει με ρυθμό μόλις 35χλμ/ώρα. Αν όμως πας ανάποδα, σε προσεγγίζει με 65 χλμ/ώρα, κι έτσι έχετε και οι δύο λιγότερο χρόνο να αντιδράσετε. Επίσης, αν συγκρουστείτε, η σύγκρουση θα είναι δέκα φορές χειρότερη.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΚΟΜΑ

Να αποφεύγεις τους δρόμους με μεγάλη κίνηση Ενα από τα μεγαλύτερα σφάλματα που κάνει ο κόσμος όταν αρχίζει το ποδήλατο είναι να πηγαίνει ακριβώς από τους ίδιους δρόμους που πήγαινε και με το αυτοκίνητο. Είναι καλύτερο να επιλέγεις δρόμους στους οποίους τα αυτοκίνητα είναι λιγότερα και κινούνται πιο αργά. Φυσικά και τα ποδήλατα έχουν δικαίωμα στο δρόμο, αλλά αυτό δεν είναι και πολύ καλή παρηγοριά όταν κοιτάζεις τα ραδίκια ανάποδα. Αν μάθεις καλά τους δρόμους, θα δείς ότι μπορείς να πας σχεδόν παντού μέσα από τις γειτονιές.

Αναψε φώτα Προφανές; Αν πράγματι είναι τόσο προφανές τότε γιατί οι περισσότεροι ποδηλάτες κυκλοφορούν τη νύχτα χωρίς φώτα;

«Πιάσε» όλη τη λωρίδα όταν χρειάζεται. Συνήθως είναι πιο ασφαλές να είσαι στο μέσο της λωρίδας ή σχεδόν στο μέσο, από το να πηγαίνεις κολλητά στο δεξί πεζοδρόμιο. Να γιατί:Τα αυτοκίνητα στις διασταυρώσεις μπροστά σου σε βλέπουν καλύτερα αν είσαι στο δρόμο παρά αν είσαι στο άκρο του.Τα αυτοκίνητα που έρχονται από πίσω σου δεν επιχειρούν να σε προσπεράσουν όταν ο δρόμος είναι στενός.Δεν κινδυνεύεις από τις πόρτες των παρκαρισμένων Μπορεί να σε ανησυχεί το ότι καθυστερείς την κίνηση πίσω σου. Αν όμως είσαι σε δρόμο όπου συνέχεια σου έρχονται αυτοκίνητα από πίσω και αλλάζουν λουρίδες για να σε προσπεράσουν, τότε μάλλον είσαι σε λάθος δρόμο. Βρες έναν πιο ήσυχο.

Κάνε ποδήλατο σαν να ήσουν αόρατος Είναι καλό να κάνεις ποδήλατο με τέτοιο τρόπο που τα αυτοκίνητα να μην σε χτυπούν ακόμα και αν δεν σε βλέπουν. Δεν προσπαθείς να γίνεις αόρατος, απλώς διαμορφώνεις έτσι τις συνθήκες ώστε να μην έχει σημασία αν σε είδαν ή όχι. Στους δρόμους πολύ ταχείας κυκλοφορίας τα αυτοκίνητα έχουν ελάχιστο χρόνο να σε δουν γιατί σε πλησιάζουν πολύ γρήγορα. Φυσικά πρέπει να αποφεύγεις τέτοιους δρόμους, εκτός αν υπάρχει άφθονος χώρος για ποδήλατο και αυτοκίνητο δίπλα-δίπλα. ΑΝ υπάρχει τέτοιος χώρος, τότε στους δρόμους πολύ ταχείας κυκλοφορίας, δοκίμασε να κάνεις ποδήλατο τέρμα δεξιά. Αν δεν χρησιμοποιείς το ίδιο κομμάτι της λωρίδας με τα αυτοκίνητα, θα σε φθάσουν, θα σε προσπεράσουν και δεν θα σε χτυπήσουν, ακόμη κι αν δεν σε δουν. Προφανώς δεν υποστηρίζουμε το να περνάει κανείς τα φανάρια με κόκκινο, αλλά αν το κάνεις, τότε κάθε φορά να σκέφτεστε ότι είσαι αόρατος. Ρώτα τον εαυτό σου "Αν ήμουν αόρατος, θα με χτυπούσαν;» Αν η απάντηση είναι ναι, τότε σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσεις να περάσεις. Είτε σε κόκκινο είτε όχι, μην υποχρεώνεις τα αυτοκίνητα να χαμηλώσουν ταχύτητα για να μην σε χτυπήσουν. Οσο περισσότερο εναποθέτεις τις ελπίδες σου στους οδηγούς των αυτοκινήτων, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν κάτι να πάει στραβά. Θυμήσου βέβαια ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο ασφαλές να καταλαμβάνεις το μέσον της λουρίδας και άρα να ποντάρεις στην προσοχή των οδηγών. Σε γενικές γραμμές, προφανώς και δεν θέλεις να περνάς απαρατήρητος, γι αυτό και πρέπει να γνέφεις στους οδηγούς που πιστεύεις ότι δεν σε έχουν δει και να κυκλοφορείς το βράδυ φωτισμένος σαν χριστουγενιάτικο δέντρο.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ



Πηγή: http://www.podilates.gr/?q=node/976

12 Ιουν 2009

Απαγόρευση καπνίσματος - όροι και προϋποθέσεις

Τους όρους λειτουργίας καταστημάτων, επιχειρήσεων και υπηρεσιών, μετά την εφαρμογή των μέτρων για το κάπνισμα, την 1η Ιουλίου, παρουσίασε αναλυτικά ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος. Επίσης, από την 1η Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται η υπαίθρια διαφήμιση προϊόντων καπνού, καθώς και μέσω της χρήσης γιγαντοαφισών.
Στις απαγορεύσεις εμπίπτουν όλοι οι κλειστοί χώροι εργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η δυνατότητα λειτουργίας ειδικού χώρου για κάπνισμα περιορίζεται από όρους και προϋποθέσεις:

- Ο ειδικός χώρος για κάπνισμα θα πρέπει να αποτελεί ιδιαίτερο μέρος του καταστήματος και η επιφάνειά του δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του ωφέλιμου χώρου του καταστήματος. Θα πρέπει να διαχωρίζεται από το υπόλοιπο κατάστημα με διαχωριστικό που θα εκτείνεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή του καταστήματος. Στα καταστήματα διασκέδασης με ζωντανή μουσική και στα καζίνο εμβαδού άνω των 300 τ.μ. οι ειδικοί χώροι θα μπορεί να φθάσουν στο 40% της συνολικής επιφάνειας.

-Ο ειδικός χώρος θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές αρνητικής πίεσης, ρυθμού ανακύκλωσης του αέρα ανά ώρα και ρυθμού του ανακυκλούμενου αέρα και επιφάνειας, έτσι όπως έχουν καθοριστεί και αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση που εκδίδεται εντός των επομένων ημερών. Ο ειδικός χώρος θα διαθέτει δικό του σύστημα εξαερισμού.

- Η άδεια για τη δημιουργία και τη λειτουργία του ειδικού χώρου θα ενσωματωθεί στην άδεια λειτουργίας του καταστήματος κατόπιν αίτησης στην αρμόδια δημοτική Αρχή. Όποιο κατάστημα δεν έχει λάβει άδεια για τη λειτουργία του ειδικού χώρου μέχρι την 1η Ιουλίου δε θα μπορεί να λειτουργεί παρά μόνο ως χώρος μη καπνιζόντων και θα ισχύει η ολική απαγόρευση.

-Στον ειδικό χώρο δε θα επιτρέπεται η παροχή υπηρεσιών που δεν προσφέρονται σε άλλα τμήματα του καταστήματος και δεν θα είναι αναγκαία η διέλευση απ' αυτόν για την πρόσβαση στους χώρους υγιεινής και τους κοινόχρηστους χώρους του καταστήματος.

-Στον ειδικό χώρο θα απαγορεύεται η είσοδος νέων ηλικίας έως 18 ετών. Η σχετική απαγόρευση θα αναγράφεται με ειδική σήμανση σε εμφανές σημείο της διαχωριστικής κατασκευής.

-Οι όροι για την εγκατάσταση και τη λειτουργία αποδοτικού συστήματος εξαερισμού, θα εφαρμόζονται και στις περιπτώσεις των καταστημάτων εμβαδού μέχρι 70 τ.μ. για τα οποία οι υπεύθυνοι λειτουργίας τους θα επιλέξουν να λειτουργήσουν ως χώροι καπνιζόντων. Η σχετική δήλωση θα γίνεται από τους υπεύθυνους στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία και το ειδικό σήμα με το οποίο το κατάστημα θα χαρακτηρίζεται ως χώρος καπνιζόντων, θα διατίθεται από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους δήμους.

-Στα καταστήματα εστίασης οι παραβάσεις των όρων του νόμου 3730 και της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, δεν θα επιφέρουν κυρώσεις σε βάρος των καταστημάτων και των υπεύθυνων λειτουργίας τους, εφόσον δεν υπεδείχθη η παράβαση από πελάτη, επισκέπτη ή εργαζόμενο στο κατάστημα ή εφόσον υπεδείχθη ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος μερίμνησε για την αντιμετώπισή της απομακρύνοντας τον παραβάτη ή λαμβάνοντας τ' αναγκαία για τον σκοπό αυτό μέτρα με παράλληλη ενημέρωση των Αρχών.

-Όπως διευκρινίστηκε, στο πεδίο εφαρμογής του νόμου δεν εμπίπτει ο εξωτερικός χώρος των καταστημάτων όπου αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, ακόμα και αν στον χώρο αυτό υπάρχει στέγαστρο. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον οι υπεύθυνοι λειτουργίας των καταστημάτων επιλέξουν να μη δημιουργήσουν ειδικούς χώρους, ισχύει η ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε κάθε σημείο τους.

11 Ιουν 2009

Έξυπνο wonderbra ;-)

Χωρίς προσωπικά σχόλια.

Δείτε τον σύνδεσμο:
http://www.psaxtiria.com/2009/05/blog-post_6253.html

ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ…

Στα πλαίσια της προώθησης της Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη και τη Μη Βία, η ΜΚΟ «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «ΕΙΡΗΝΗ ΕΙΝΑΙ…» με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αποτυπώσουν αυτό που για τους ίδιους εκφράζει η έννοια της Ειρήνης είτε ως προσωπική κατάσταση, είτε ως κοινωνική συνθήκη.

Η διάρκεια του διαγωνισμού θα είναι από τις 12/6/2009 μέχρι τις 31/8/2009. Ο κάθε συμμετέχοντας θα μπορεί να στείλει μέχρι 2 φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή, και οι οποίες θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.eirinieinai.gr. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τους όρους του διαγωνισμού, την κριτική ομάδα ανά κατηγορία και τα βραβεία των νικητών.

Υπάρχουν 3 κατηγορίες: έγχρωμη, ασπρόμαυρη και επεξεργασμένη φωτογραφία, προσπαθώντας να καλύψουμε όλο το εύρος της έκφρασης των συμμετεχόντων.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21 Σεπτεμβρίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρήνη, και οι 60 καλύτερες (20 ανά κατηγορία) θα εκτεθούν σε 10 πόλεις από τα τέλη Οκτωβρίου.

Τέλος, σας προσκαλούμε την Παρασκευή, 12 Ιουνίου, στην παρουσίαση του διαγωνισμού και των χορηγών – υποστηρικτών του, καθώς και της Παγκόσμιας Πορείας για την Ειρήνη και τη Μη Βία. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον εναλλακτικό πολυχώρο “Pure BLISS”, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, στις 20:30.

Για πληροφορίες: Νίκος Στεργίου 6992150315 – 8012004862 - nikos@thehumanists.gr
www.eirinieinai.grwww.kosmosxorispolemous.grwww.theworldmarch.org


Διοργάνωση: ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία. www.kosmosxorispolemous.gr
Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη Βία. www.theworldmarch.org

Με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO

Χορηγοί & Χορηγοί Επικοινωνίας:
- DPGR.GR Digital Photography
- IPHost internet services providers
- Περιοδικό Φωτογραφικό Είδωλο
- Pure BLISS, Εναλλακτικός Πολυχώρος

Περισσότερες πληροφορίες:

http://eirinieinai.dpgr.gr
http://www.eirinieinai.gr

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Η ομάδα του DPGR Virtual Community.

http://www.dpgr.gr/forum/index.php

10 Ιουν 2009

Remote Control Software κι ασφάλεια


Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή μας ή σε άλλους υπολογιστές (συνεργατών, φίλων κ.α.), οφείλω να παραδεχτώ πως η εξαιρετική διάδοσή τους κι αποδοχή τους με έχει προβληματίσει πολύ. Ο λόγος φυσικά είναι τα θέματα ασφάλειας που απορρέουν από τη χρήση των υπηρεσιών.

Οι πιο διαδεδομένες υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης και χειρισμού (remote control) ενός υπολογιστή είναι οι TeamViewer και LogMeIn. Οι υπηρεσίες βασίζονται σε ένα μοντέλο client-server. Εγκαθιστούμε τον client στον υπολογιστή που θέλουμε να τηλε-χειριστούμε, ο οποίος ενημερώνει συνεχώς, μέσω internet, τον server για την κατάστασή του. Έτσι ο server είναι δυνατόν να έχει ανά πάσα στιγμή χρειαστεί πρόσβαση στον client. Όταν θελήσουμε να τηλε-χειριστούμε τον υπολογιστή μας, χρησιμοποιούμε το αντίστοιχο software, δίνουμε τα στοιχεία αναγνώρισής μας και ζητάμε από τον server να πάρουμε πρόσβαση στον απομακρυσμένο υπολογιστή μας.

Δύο σύντομα λόγια για το λογισμικό ανοικτού και κλειστού κώδικα. Κάθε λογισμικό δημιουργείται από κάποιες εντολές προγραμματισμού, που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι και βασίζονται σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού, οι οποίες κατόπιν «μεταφράζονται» σε ειδική γλώσσα που καταλαβαίνει κι εκτελεί ο υπολογιστής. Ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα, μαζί με το έτοιμο «εκτελέσιμο πρόγραμμα» που καταλαβαίνει ο υπολογιστής, δίνεται σε ξεχωριστό αρχείο στη γλώσσα προγραμματισμού, που καταλαβαίνει ο άνθρωπος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να ελέγξουμε τι ακριβώς κάνει ένα πρόγραμμα –δεδομένου ότι γνωρίζουμε την αντίστοιχη γλώσσα προγραμματισμού- πριν αποφασίσουμε να το εγκαταστήσουμε/ χρησιμοποιήσουμε. Στο λογισμικό κλειστού κώδικα, δε μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς κάνει το πρόγραμμα, πέρα από τα προφανή.

Το λογισμικό που παρέχεται για την απομακρυσμένη πρόσβαση και χειρισμό του υπολογιστή μας μέσω των παραπάνω υπηρεσιών, είναι κλειστού κώδικα. Με απλά λόγια δηλαδή, εκτός του ότι γνωρίζουμε πως με αυτό το λογισμικό μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στον απομακρυσμένο υπολογιστή, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι άλλο κάνει η εφαρμογή. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι η εφαρμογή βασίζεται στο Internet για τη λειτουργία της, εγείρει κινδύνους.

Ο πρώτος και πιο προφανής κίνδυνος είναι αυτός της «υποκλοπής» των δεδομένων μας από τρίτους. Αυτό έχει προβλεφθεί από τις εταιρίες παροχής των παραπάνω υπηρεσιών οι οποίες παρέχουν κρυπτογράφηση δεδομένων αντίστοιχη με τις τραπεζικές υπηρεσίες μέσω Internet.
Ο δεύτερος και λιγότερο προφανής κίνδυνος, είναι πως ανάμεσα σε εμάς και τον απομακρυσμένο υπολογιστή που θέλουμε να χειριστούμε, παρεμβάλλεται κάποιος τρίτος ο οποίος ελέγχει τη διακίνηση πληροφοριών.
Ο τρίτος και κατά τη γνώμη μου σημαντικότερος κίνδυνος, είναι ότι τις περισσότερες φορές, ο client έχει μόνιμη σύνδεση με το internet και είναι συνήθως ενεργός όσο είναι ενεργός ο υπολογιστής. Άρα ο server είναι δυνατόν να έχει συνεχώς πρόσβαση στον client με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να επισημάνω τα θέματα ασφάλειας proprietary λύσεων remote control με παρεμβολή τρίτου συνοψίζοντας τους πιθανούς κινδύνους:
  1. Στην επικοινωνία μεταξύ του απομακρυσμένου υπολογιστή κι εμάς, παρεμβάλεται τρίτος που ελέγχει την επικοινωνία και τη μεταφορά δεδομένων.
  2. Ο απομακρυσμένος υπολογιστής επικοινωνεί συνεχώς με τον server μέσω Internet.
  3. Το λογισμικό που παρέχεται είναι κλειστού κώδικα οπότε δε μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια τα όσα συμβαίνουν.

9 Ιουν 2009

Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό


Από αύριο, 10 Ιουνίου 2009 και για 6 μήνες η εφαρμογή της "απόσυρσης" κι ανακύκλωσης παλαιών ενεργοβόρων κλιματιστικών μηχανημάτων.

κείμενο από την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.allazoklima.gr/

Η δράση «Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό» αφορά στην επιδότηση της αντικατάστασης και ανακύκλωσης παλαιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών κλιματισμού.

Πρόκειται για μία νέα δράση που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους. Yλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ)» και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που περιλαμβάνουν Περιφέρειες Μεταβατικής Στήριξης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 15.000.000 €.

Φορέας υλοποίησης είναι η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Ενέργειας, Φυσικού Πλούτου, Μεταποίησης και ΣΥ (ΕΥΣΕΔ ΕΝ/Β) του Υπουργείου Ανάπτυξης.


Η δράση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες/καταναλωτές που διαθέτουν παλαιές οικιακές συσκευές κλιματισμού εν λειτουργία και επιθυμούν να τις αντικαταστήσουν. Στις συσκευές που δύναται να αντικατασταθούν περιλαμβάνονται όλοι οι τύποι παλαιών συσκευών κλιματισμού (ανεξαρτήτως έτους κατασκευής). Κάθε καταναλωτής μπορεί να αποσύρει έως και δύο (2) συσκευές, αγοράζοντας νέες, τεχνολογίας inverter και υψηλής ενεργειακής κλάσης, από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης κλιματιστικών συμμετέχει στη δράση.

Η επιδότηση ανέρχεται στο 35% της λιανικής τιμής πώλησης κάθε νέας συσκευής, με ανώτατο όριο επιδότησης τα 500 €. Ο καταναλωτής, κατά την αγορά του νέου κλιματιστικού, καταβάλλει μόνο τη δική του συμμετοχή. Το ποσό της επιδότησης του καταναλωτή θα αποδοθεί στο κατάστημα που προμήθευσε τη νέα συσκευή, μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών και μετά τις σχετικές διαδικασίες ελέγχου.

Το σύνολο των αποσυρόμενων συσκευών θα προωθείται από τα καταστήματα στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ, για ανακύκλωση.

Η δράση «Αλλάζω ΚΛΙΜΑτιστικό», θα είναι ανοικτή σε όλα τα καταστήματα πώλησης συσκευών κλιματισμού, με ισότιμους όρους. Τα καταστήματα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχής τους, από τις 5 Ιουνίου 2009, μέσω της ειδικής πληροφοριακής υποδομής που έχει αναπτυχθεί και θα υποστηρίζει την όλη εφαρμογή της δράσης.

Για τους πολίτες/καταναλωτές, η αγορά των κλιματιστικών θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου 2009. Η δράση θα έχει μέγιστη διάρκεια έξι (6) μήνες (έως 9 Δεκεμβρίου 2009).

Πεδίο εφαρμογής είναι όλη η Ελλάδα. Υπάρχει πρόβλεψη συγκεκριμένου ποσού για τις Περιφέρειες της χώρας. Σε περίπτωση που σε κάποια Περιφέρεια το ποσό εξαντληθεί, η δράση θα ολοκληρωθεί για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια πριν την λήξη του εξαμήνου.

Λάος

Έχει αρχίσει να με εκνευρίζει η αναφορά των απανταχού "δημοσιογράφων" στο κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού τονίζοντάς τη συντομογραφία στο όμικρον (Λαός). Αυτή η πρακτική, δημιουργή συγχίσεις και περερμηνεύσεις όταν χρησιμοποιούμε προφορικό λόγο. Καταλαβαίνω τη θέληση των εκπροσώπων του κόμματος να ταυτίσουν το όνομα του κινήματός τους με τον λαό, κάτι που θα έπρεπε όμως να αντιλαμβάνονται όσοι θέλουν ή θα έπρεπε να είναι αντικειμενικοί στις αναφορές τους και τα λεγόμενά τους. Εκτός φυσικά, αν προκύπτουν λόγοι για το αντίθετο...

5 Ιουν 2009

«Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» από την 1η Ιουλίου

Υπεγράφη από τους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ η κοινή απόφαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες των κτιρίων.

Από την 1η Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τοποθετούν φωτοβολταϊκά συστήματα έως 10 kw σε κτιριακές εγκαταστάσεις κατοικιών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα και στα διασυνδεδεμένα νησιά.

Το Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» που θα ισχύσει από 1η Ιουλίου 2009, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αξιοποιήσει την πράσινη ενέργεια τοποθετώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη του για παραγωγή ηλεκτρισμού, με ευνοϊκά κίνητρα και απλές διαδικασίες, ως εξής:

* Παρέχεται σταθερή τιμή της παραγόμενης ενέργειας 0,55 ¤/kwh για 25ετια ανά εγκατάσταση (αναπροσαρμοζόμενη στο 25% του δείκτη τιμών καταναλωτή ή στο 140% της μέσης οριακής τιμής του συστήματος). Από 2012 προβλέπεται μείωση της τιμής για τις νέες εγκαταστάσεις, σταθερή επίσης για 25ετία.
* Για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο Δίκτυο γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του κυρίου του φωτοβολταϊκού.
* Οι διαδικασίες για τον πολίτη - παραγωγό - καταναλωτή είναι απλές και γρήγορες μέσω των τοπικών υπηρεσιών ΔΕΗ και του λογαριασμού ηλεκτρικής ρεύματος.
* Δεν απαιτείται καμία αδειοδότηση υπουργείου Ανάπτυξης ? ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά μόνο έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.
* Δεν υπάρχει καμία φορολογική ή ασφαλιστική υποχρέωση (άνοιγμα βιβλίων έναρξης εργασιών, έκδοση τιμολογίων, ασφάλιση, ΚΒΣ, ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος).

Πηγή Ημερησία

Για το ίδιο θέμα η Express αναφέρει

Υπεγράφη η απόφαση για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες

Υπεγράφη από τους Υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες, που θα ισχύσει από 1ης Ιουλίου. Οι όροι εγκατάστασης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης, θα οριστούν με νεώτερη απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργου Σουφλιά.

Το Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες» δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αξιοποιήσει την πράσινη ενέργεια τοποθετώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη του για παραγωγή ηλεκτρισμού, με ευνοϊκά κίνητρα και απλές διαδικασίες. Η τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο είναι 0,55 ?/kwh για 25ετια ανά εγκατάσταση ενώ για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο δίκτυο θα γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του κυρίου του φωτοβολταϊκού.

Αναφορικά με το πρόγραμμα απόσυρσης κλιματιστικών που θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Δευτέρα το υπουργείο Ανάπτυξης προειδοποιεί εξάλλου τους καταναλωτές ότι ορισμένοι επιτήδειοι έχουν δημιουργήσει ιστοσελίδες που δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα. Η επίσημη ιστοσελίδα είναι στη διεύθυνση www.allazoklima.gr , λειτουργεί ήδη από σήμερα για τους καταστηματάρχες και από την επόμενη Δευτέρα για το ευρύ κοινό.

Ευχαριστώ τον Δημήτρη που μου έστειλε την είδηση.

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, ας θυμήθούμε μερικούς βασικούς κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας.
  • Η κατανάλωση αγαθών φθείρει τον πλανήτη.
  • Η υπερακατανάλωση τον καταστρέφει.
  • Η ανακύκλωση μειώνει τις φθορές από την κατανάλωση.
  • Η οικονομία συνεπάγεται οικολογία.
  • Η σωματική άσκηση συνήθως συνεπάγεται οικολογία (σκάλες αντί ανελκυστήρα, πεζός αντί εποχούμενος κλπ)
Τιμώντας αυτή τη μέρα, σε ταυτόχρονη παρουσίαση σε 50 χώρες (σινεμά, τηλεόραση, DVD, internet), μεταδίδεται το ντοκυμαντέρ ΗΟΜΕ.
Στη ελληνική τηλεόραση μπορούμε να το δούμε στο κανάλι ΣΚΑΙ, 22:00 μμ (διάρκεια 90 λεπτά)

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

3 Ιουν 2009

Μεγάλες αλήθειες

Aν αγαπάς κάτι, άστο ελεύθερο.
Αν επιστρέψει, θα είναι δικό σου για πάντα...
Αν δεν επιστρέψει, δεν ήταν ποτέ δικό σου....

Αλλά....
Αν κάθεται στο σαλόνι σου, χρησιμοποιεί το τηλεκοντρόλ σου, ανακατώνει τα πράγματά σου, τρώει το φαγητό σου, μιλάει στο τηλέφωνό σου, δανείζεται το αυτοκίνητό σου, παίρνει τα λεφτά σου και δε φαίνεται να συνειδητοποιεί πως το έχεις αφήσει ελεύθερο τότε... προφανώς είτε το έχεις παντρευτεί είτε το έχεις γεννήσει!

2 Ιουν 2009

DNS Checks


Όσοι ασχολούμαστε με web sites γνωρίζουμε πως για να μπορεί κάποιος να βρει την ιστοσελίδα μας, το σημαντικότερο σύστημα είναι το σύστημαDNS που αναλαμβάνει να αντιστοιχίσει τα ονόματα των site (π.χ. google.com) σε διευθύνσεις IP. Είναι λοιπόν σοφό να πραγματοποιούμε τακτικά ελέγχους στα συστήματα DNS που εξυπηρετούν τα site μας.

Παλαιότερα χρησιμοποιούσα τα δωρεάν εργαλεία ελέγχου του dnsstuff.com και ήμουν αρκετά ικανοποιημένος από την όλη εμπειρία. Πλέον οι υπηρεσίες τους δεν είναι δωρεάν και για περιστασιακή χρήση δεν συμφέρει η αγορά οποιουδήποτε πακέτου.

Γνώριζα και χρησιμοποιούσα επίσης τις υπηρεσίες στο http://www.checkdns.net/ αλλά ήθελα κάτι πιο αναλυτικό. Στην αναζήτησή μου λοιπόν για άλλα sites που να παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες, βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον blog άρθρο που παρουσιάζει κάποια sites και μάλιστα με βαθμολογίες για το καθένα. Η διεύθυνση είναι
http://vidmar.net/weblog/archive/2008/03/23/free-dns-report-alternatives.aspx

Enjoy and Happy DNS Checking :)

Ανέκδοτο

O Γιάννης και η Μαρία είναι ένα ζευγάρι κοντά στα πέντε χρονιά παντρεµένοι και όλα πήγαιναν καλά στο συζυγικό βίο μέχρι τη στιγμή που κάποια μικρά οικιακά προβλήματα άρχισαν να χαλούν αυτή την ηρεμία .
Μια µέρα η Μαρία µετά τη δουλειά ανακαλύπτει ότι το καζανάκι στο µπάνιο στάζει.
- Ρε Γιάννη θα δεις λίγο το καζανάκι που στάζει και να το φτιάξεις;
- Ρε Μαρία πέντε χρόνια παντρεμένοι με έχεις δει πότε να κάνω καζανάκια;
Και το καζανάκι παρέμεινε άφτιαχτο. Μετά από αρκετό καιρό νασου και μια πρίζα που δεν λειτουργεί.
- Ρε Γιάννη θα δεις λίγο την πρίζα που δεν λειτουργεί;
- Ρε Μαρία πέντε χρόνια παντρεμένοι με έχεις δει πότε να κάνω πρίζες;
Διπλά στο καζανάκι που έσταζε προστέθηκε τώρα και μια χαλασμένη πρίζα που συνέχιζαν να παραμένουν άφτιαχτα.
Μετά από καιρό προστέθηκε και μια χαλασμένη κλειδαριά δύο καμένες λάμπες και μερικά ακόμα πράγματα .
Η Μαρία συνέχιζε να παρακαλεί το Γιάννη να διόρθωσει τα πράγματα που είχαν χαλάσει.

- Ρε Γιάννη θα φτιάξεις το καζανάκι, πρίζα κλειδαριά κτλ;..

Και ο Γιάννης με το γνωστό του τρόπο απέφευγε να διορθώσει το παραμικρό μέσα στο σπίτι .

- Ρε Μαρία πέντε χρόνια παντρεμένοι με έχεις δει πότε να κάνω πρίζες, καζανάκια, κλειδαριές κτλ.

Αυτό γινόταν για καιρό μέχρι που μια μέρα γυρίζει ο Γιάννης σπίτι και βλέπει τα πάντα διορθωμένα!!

Φωνάζει τι Μαρία να τη ρωτήσει τι έγινε.

- Ρε Μαρία πως διορθωθήκαν όλα αυτά; Έφερες μάστορα;
- Όχι ρε Γιάννη απλά ο Σίφης από κάτω καλό παιδί, πιαναν και τα χέρια του και του είπα αφού εσύ δεν κανείς τίποτα μπας και μπορεί να με βοηθήσει.
- Καλά ρε Μαρία φώναξες το γείτονα να στα κάνει όλα αυτά; Και δεν μου λες, πόσα σου πήρε;
- Ρε Γιάννη, ο Σίφης είναι κιμπάρης, δεν πήρε λεφτά. Το μόνο που ζήτησε είναι να του κάνω μια πίπα ή ένα κέικ σοκολάτας.
- Και συ ρε Μαρία τι του έκανες;
- Καλά ρε Γιάννη πέντε χρόνια παντρεμένοι, με έχεις δει ποτέ να κάνω κέικ σοκολάτας;!;!;

1 Ιουν 2009

Χωρίς λόγια

Καλό καλοκαίρι


Ο πρώτος καλοκαιρινός μήνας έκανε την εμφάνισή του σήμερα, με τέτοιο καιρό ώστε να μας θυμίσει ότι οι παραλίες μας περιμένουν με αγωνία για να μας δροσίσουν και να μας χαλαρώσουν. Τα Σαββατοκύριακα ξεκινούν πλέον να έχουν ιδιαίτερη σημασία, αυτή της "απόδρασης" για κοντινούς ή λίγο πιο απομακρυσμένους προορισμούς. Ο προορισμός δεν έχει σημασία, αρκεί να πετυχαίνει το σκοπό του...

Είμαστε έτοιμοι;