30 Οκτ 2009

Google Map Saver

Η υπηρεσία Google Maps είναι πλέον διαδεδομένη και χρησιμοποιείται ευρέως σε ερασιτεχνικό αλλά κι επαγγελματικό επίπεδο. Όλοι μας κάποια στιγμή ψάξαμε κάποιο χάρτη ή τη διαδρομή μας για κάπου... Και τις περισσότερες φορές θα θέλαμε να τυπώσουμε τον χάρτη για να τον πάρουμε μαζί μας.

Εδώ έρχεται να μας λύσει τα χέρια το Google Map Saver. Πρόκειται για μια εφαρμογή που βρίσκει, απεικονίζει και δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε την εικόνα του χάρτη σε αρχείο στο δίσκο μας για μελλοντική αναφορά ή για εκτύπωση. Το μέγεθος της εικόνας που μπορούμε να αποθηκεύσουμε προσαρμόζεται δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να τυπώσουμε πραγματικά τεράστιους χάρτες!

Κάθε αποθηκευμένη εικόνα φέρει το υδατογράφημα “Saved with Google Map Saver (www.codres.de)”, από το οποίο όμως μπορούμε εύκολα να απαλαγούμε κάνοντας κλικ πάνω δεξιά στο About και μετά στο Agree.

How to secure your password

Έλαβα χθες με email κάποιους "αλάνθαστους" αλλά και διασκεδαστικούς τρόπους για να κρατήσετε τους κωδικούς σας μακρυά από αδιάκριτα μάτια. Απολαύστε...!










Διόδια; ΌΧΙ ευχαριστώ!


Οργανωμένες πλέον οι προσπάθειες ανατροπής της νέας τάξης πραγμάτων, που δημιουργήθηκε μετά την παραχώρηση από το ελληνικό δημόσιο, της εκμετάλλευσης αλλά κι εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων, στον οδικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, σε ιδιωτική εταιρία.

Οι κάτοικοι της περιοχής που πλήττονται κυρίως από τα νέα μέτρα, έχουν πλέον ένα δικό τους "ημερολόγιο" όπου παρέχουν ενημέρωση για το επίμαχο θέμα και μπορείτε να τους βρείτε στο ιστολόγιο: http://diodiastop.blogspot.com/

29 Οκτ 2009

The Swine flu Revolution

Σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ το ακόλουθο Video. Να τονίσω πως δεν ασπάζομαι τις ιδέες που περιέχονται, ούτε όμως τις απορρίπτω. Το παραθέτω απλά ως μια προσπάθεια πνευματικής διέγερσης. Τα πράγματα φαίνονται ανάλογα με την πλευρά του πρίσματος που έχουμε μπροστά μας. Όταν θα έχουμε δει όλες ή έστω τις περισσότερες πλευρές του, θα είμαστε σε θέση να βγάζουμε πιο ορθά συμπεράσματα.

Παρακολουθήστε το Video:

The Swine flu Revolution: Depopulation and Eugenics (greek subs)

23 Οκτ 2009

Είμαι βρωμύλος, το δείχνω κι επιμένω!

Κατέβαινα σήμερα τη Λ. Αλεξάνδρας με τη μηχανή. Έκανε ζέστη κι άνοιγα συνεχώς τη ζελατίνα του κράνους. Την έκλεινα όμως σχεδόν αμέσως γιατί όλο κάτι έμπαινε στα μάτια μου. Αφού έγινε κάποιες φορές αυτό, κατάλαβα τι έφταιγε...

Ήμουν πίσω από ένα φορτηγάκι κι επειδή δεν είχα πολύ όρεξη, πήγαινα αργά. Ο συνοδηγός στο φορτηγάκι κάπνιζε και πετούσε στο "μεγάλο τασάκι" τις στάχτες του τσιγάρου, οι οποίες όπως πολύ σωστά καταλάβατε, έπεφταν πάνω μου.

Πήγα δίπλα του, και του εξήγησα ευγενικά πως πετώντας εκείνος τις στάχτες του έξω, έρχονται στα μάτια μας (των δικυκλιστών) . Το πιο έξυπνο που κατάφερε να αντικρούσει ήταν ότι θα έπρεπε να έχω κλειστή τη ζελατίνα για να προφυλάσσομαι από ......... τους βρωμιάρηδες γύφτους που πετάνε διάφορα έξω από τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους (συμπληρώνω εγώ)!

22 Οκτ 2009

AutoIT - Εργαλείο αυτοματοποίησης εργασιών


Το AutoIt V3 είναι μία δωρεάν γλώσσα scripting -σαν BASIC- που έχει σχεδιαστεί για αυτοματοποίηση του GUI των Windows και γενικότερο scripting. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό προσομοίωσης πατήματος πλήκτρων, κίνησης του ποντικιού και χειρισμού παραθύρων με σκοπό την αυτοματοποίηση εργασιών κατά τρόπο που δεν είναι εφικτός ή αξιόπιστος με άλλες γλώσσες (π.χ. VBScript και SendKeys). Το AutoIt είναι επίσης πολύ μικρό, αυτόνομο και λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows χωρίς να απαιτούνται ενοχλητικά "runtimes"!

Το AutoIt είχε σχεδιαστεί αρχικά για PC "roll out" καταστάσεις, για την αυτόματη ρύθμιση χιλιάδων υπολογιστών. Με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει μια ισχυρή γλώσσα που υποστηρίζει σύνθετες εκφράσεις, λειτουργίες χρήστη, βρόγχους κι οτιδήποτε θα περίμενε ένας βετεράνος scripter.

Χαρακτηριστικά:
  • Εύκολη σύνταξη BASIC-like
  • Προσομοιώση πληκτρολόγησης και κινήσης του ποντικιού
  • Χειρισμό παραθύρων και διαδικασιών
  • Αλληλεπίδραση με όλα τα στνάνταρ ελέγχου παραθύρων
  • Τα Scripts μπορούν να μεταφραστούν σε αυτόνομα εκτελέσιμα προγράμματα
  • Δημιουργία graphical user interfaces (GUIs)
  • COM υποστήριξη
  • Regular expressions
  • Απευθείας κλήση εξωτερικών DLL και Windows API
  • Scriptable RunAs functions
  • Λεπτομερές αρχείο βοήθειας και μεγάλη κοινότητα με βάση το φόρουμ υποστήριξης
  • Συμβατό με τα Windows 95 / 98 / ME / NT4 / 2000 / XP / 2003 / Vista / 2008
  • Unicode και x64 υποστήριξη
  • Ψηφιακή υπογραφή
  • Λειτουργεί με τον έλεγχο λογαριασμού χρήστη των Windows Vista (UAC)
Περισσότερες πληροφορίες και δωρεάν λήψη στη σελίδα:
http://www.autoitscript.com/autoit3/

21 Οκτ 2009

RDP (Remote Desktop) Client Tools

Στην παρακάτω ιστοσελίδα υπάρχει ένα χρήσιμο συγκριτικό έξι δωρεάν RDP Clients (Remote Desktop).

Enjoy...!


Comparison of six free RDP client tools

16 Οκτ 2009

Ikariam Useful Scripts



Όσοι παίζουν το Browser Game Ikariam ίσως βρουν τα παρακάτω Scripts ενδιαφέροντα για την έκδοση 3.0.2 (έχω ενημερώσει τους συνδέσμους και για μερικά V5 Scripts). Για όσα Script γνωρίζω πως είναι εγκεκριμένα, το γράφω δίπλα. Τα υπόλοιπα χρησιμοποιήστε τα με προσοχή και σύνεση.

Ikariam v3 Empire Board
http://userscripts.org/scripts/show/41051
Πρόκειται για ένα Script που μας παρέχει συνοπτική επίβλεψη της πόλης. Όλα τα στοιχεία των πόλεων αναλύονται σε πίνακες στην κάτω πλευρά της οθόνης, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια συνολική απεικόνιση της αυτοκρατορίας.
Για την έκδοση 5 του Ikariam:
http://userscripts.org/scripts/show/138078

Ikariam Upgrade Watcher
http://userscripts.org/scripts/show/49385
Ένα απλό Script που εμφανίζει πάνω σε κάθε κτήριο, το επίπεδό του κι αν μπορεί να αναβαθμιστεί λαμβάνοντας υπόψιν τα διαθέσιμα υλικά αλλά και το αν βρίσκεται ή όχι στο μέγιστο επίπεδο.

Ikariam Notifier
http://userscripts.org/scripts/show/57849
Πως σας φαίνεται να λαμβάνετε email όταν σας επιτίθεται κάποιος ή όταν τελειώνει η κατασκευή ενός κτηρίου; Αν συνδυαστεί και με μια υπηρεσία email2SMS καθαρίσατε ;-)

Ikariam Resource Dealer 3.0
http://userscripts.org/scripts/show/74562
Ένα καταπληκτικό Script που αυτοματοποιεί τις διαδικασίες μεταφοράς των πρώτων υλών από πόλη σε πόλη. Προσοχή όμως γιατί σύμφωνα με τους όρους του παιχνιδιού, ένα script που αυτοματοποιεί διαδικασίες, είναι εξορισμού απαγορευμένο!

Ikariam Research Times
http://userscripts.org/scripts/show/57209
Εμφανίζει πόσος χρόνος (ώρες, μέρες) χρειάζεται επιπλέον για την ολοκλήρωση μιας έρευνας.

Ikariam: End Time
http://userscripts.org/scripts/show/52268
Εμφανίζει την ώρα της ημέρας που θα ολοκληρωθεί η εργασία.

Ikariam Double Map
http://userscripts.org/scripts/show/46823
Εμφανίζεται μεγαλύτερος ο χάρτης στην Προβολή Κόσμου.

Ikariam Military Cargo
http://userscripts.org/scripts/show/56765
Στην επισκόπηση Κινήσεις Στόλου / Στρατευμάτων εμφανίζονται αυτόματα τα μεταφερόμενα αγαθά και ο αριθμός των πλοίων για κάθε μεταφορά.

Ikariam Pillage Helper
http://userscripts.org/scripts/show/59879
Σε συνεργασία με το κρησφύγετο διευκολύνει τις λεηλασίες.

Ikariam City Select Reorder-er
http://userscripts.org/scripts/show/27630
Αναδιάταξη των πόλεων στο Drop-Down menu επιλογής πόλης.

Ikariam Army Helper
http://userscripts.org/scripts/show/59908
Παρουσιάζει γρήγορες πληροφορίες για το στρατό σε κάθε πόλη.


Ikariam Subject - ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
http://userscripts.org/scripts/show/50484
Με αυτό το Script μπορούμε να αλλάξουμε το θέμα στα μηνύματα που στέλνουμε. Πολύ χρήσιμο στα άπειρα κυκλικά μηνύματα που ανταλλάσσει μια συμμαχία. Απλά γράφουμε την πρώτη γραμμή ανάμεσα σε αγκύλες κι έτσι εμφανίζεται ως θέμα σε όσους το λαμβάνουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιούν κι εκείνοι το Script.

Town Planner - ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
http://ikariamlibrary.com/?content=Town%20Planner
Μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη θέση που εμφανίζονται τα κτήρια στις πόλεις μας.

Ikariam SpyDef Helper - ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
http://userscripts.org/scripts/show/63347
Βοηθάει στην αντικατασκοπεία παρουσιάζοντάς μας το ρίσκο σε κάθε πόλη.

Ikariam CR Converter - ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ στον .org .com κι άλλους
http://userscripts.org/scripts/show/50784
Εύκολος τρόπος μετατροπής των αναφορών μάχης, ώστε να απεικονίζονται όμορφα τα αποτελέσματα σε μηνύματα και κυκλικά μηνύματα

 IkariamScoreLinks - ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
http://userscripts.org/scripts/show/50032
Όταν επιλέξουμε μια πόλη ενός παίκτη, εμφανίζει στις πληροφορίες τρία Links τα οποία οδηγούν στη βαθμολογίας του, στο στρατιωτικό του σκορ και στο ποσό χρυσού του.

Υπενθυμίζω πως για να λειτουργήσουν τα Scripts είναι απαραίτητο να διαθέτετε το GreaseMonkey Addon για τον FireFox.

Τι κάνουμε αν κλείσει η ασφαλιστική μας;

(με αφορμή την ταυτόχρονη ανάκληση της αδείας 5 ασφαλιστικών εταιρειών : Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Γενική Ενωση ΑΕΕΓΑ General Union, Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ General Trust, Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ)
Δ'update : 28.09.2009 - Ασπίς Πρόνοια Ζωής : Δεν είναι σε εκκαθάριση-Πληρώνει κανονικά υποχρεώσεις
Γ'update : 25.09.2009 - ASPIS BANK και ασφάλιση στεγαστικών και λοιπών δανείων
B'update : 24.09.2009
Α'update : 23.09.2009
α'έκδοση : 22.09.2009

Στις 21.09.2009, ανακλήθηκαν από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) οι άδειες λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιρειών :
  • Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ
  • Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ
  • Γενική Ένωση ΑΕΕΓΑ (General Union)
  • Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ (General Trust)
  • Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ
Η απόφαση ανάκλησης, με δεδομένο το πλήθος των ασφαλισμένων (που υπερβαίνει 1,000,000), είναι μια σωστή και γενναία απόφαση που στόχο έχει να διατηρήσει την τάξη στην Ασφαλιστική Αγορά.

Η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.)

Η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠ.Ε.Ι.Α.) αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), εποπτευόμενο από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Αρμοδιότητα της ΕΠ.Ε.Ι.Α. είναι η εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είτε είναι εγκαταστημένες στην ημεδαπή είτε στην αλλοδαπή, καθώς και ο έλεγχος της τήρησης της νομοθεσίας για την ιδιωτική ασφάλιση. Η ΕΠ.Ε.Ι.Α. απολαμβάνει λειτουργικής ανεξαρτησίας και διοικητικής αυτοτέλειας.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.)

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική : Τη δέσμευση ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απορρόφηση, από τα λοιπά μέλη της, των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες πού έκλεισαν με την απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α., ανέλαβε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ΕΑΕΕ, σημειώνοντας ότι επικροτεί την πρωτοβουλία του Επόπτη.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει ότι «πρόκειται για σοβαρότατες αποφάσεις της εποπτικής αρχής, η οποία καθιστά πλέον σαφή την πρόθεσή της για αυστηρή και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή των νόμων προς όφελος των καταναλωτών» και προσθέτει ότι «μολονότι θλίβεται για τις τρέχουσες εξελίξεις έχει επανειλημμένα εκφρασθεί υπέρ της αναγκαιότητας να αποκτήσει η ασφαλιστική αγορά απόλυτη φερεγγυότητα και αξιοπιστία, προϋποθέσεις απαραίτητες και ουσιώδεις για την ανάπτυξή της. Γι' αυτό και θεωρεί ότι αποφάσεις, όπως οι παρούσες που συμβάλλουν στην εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, όσο οδυνηρές και αν είναι, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».


Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική : Στο πεδίο της προεκλογικής αντιπαράθεσης πέρασε η υπόθεση της ανάκλησης των αδειών λειτουργίας των πέντε ασφαλιστικών εταιρειών.

Στις 22.09.2009, το ΠΑΣΟΚ διά της πολιτικής εκπροσώπου του για θέματα Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, και του πολιτικού εκπροσώπου του για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αφού επεσήμανε τη σημασία που δίνει στην εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς, στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στους καταναλωτές - ασφαλισμένους και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ασφαλιστικό κλάδο, ζήτησε διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για το σχέδιο βάσει του οποίου το Δημόσιο «θα εγγυηθεί τα συμφέροντα χιλιάδων ασφαλισμένων που βρίσκονται σήμερα στον «αέρα»«, όπως και για τις προοπτικές «των εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται στο δρόμο».

Επίσης, έκανε λόγο για αδράνεια της εποπτικής αρχής, η οποία «όφειλε πέντε χρόνια τώρα να αξιολογήσει συστηματικά την οικονομική κατάσταση και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών εταιρειών».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Παπαθανασίου, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ, αφού επεσήμανε το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η κυβέρνηση ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας 14 ασφαλιστικών εταιρειών και υποχρέωσε άλλες εταιρείες να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους κατά 650 εκατ. ευρώ, δήλωσε: «δεν κατανοώ συνεπώς πώς και γιατί αυτοί, που είχαν αφήσει την ασφαλιστική αγορά να λειτουργεί ασύδοτα, έρχονται σήμερα και κάνουν επικριτικές ανακοινώσεις. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να απολογηθούν σε χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι, ενώ πλήρωναν κανονικά τα ασφάλιστρά τους, είχαν επί ημερών ΠΑΣΟΚ προβλήματα με αφερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στους εργαζόμενους, τονίζοντας για το ΠΑΣΟΚ τα εξής: «Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζομένους, ας εξηγήσουν γιατί στη διαδικασία εκκαθάρισης οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που αποζημιώνονταν τελευταίοι, ενώ επί Ν.Δ., με νομοθετική ρύθμιση που ψηφίσαμε, οι εργαζόμενοι αποζημιώνονται πρώτοι».

Εμείς, ευρισκόμενοι "μέσα" στην αγορά, βλέπουμε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στους ασφαλισμένους από την ανάκληση είναι τεράστια ως εξής :

  1. ΟΧΗΜΑΤΑ
    Καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο για τις επόμενες 30 μέρες (δηλ. μέχρι τις 20.10.2009) όλες οι υλικές ζημίες που θα προξενηθούν σε τρίτους από ασφαλισμένα οχήματα των ανωτέρω εταιρειών. Οι εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

    Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το Επικουρικό Κεφάλαιο :
    ΑΘΗΝΑ : Υπατίας 5, Αθήνα, τηλ : 210-3327400
    ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ (Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη) : Τσιμισκή 6, τηλ. 2310-224966, 2310-261969
    Δεν καλύπτονται από το Επικουρικό Κεφάλαιο άλλου τύπου ζημίες οχημάτων πχ κλοπή, φωτιά ή ίδιες ζημίες (μικτή ασφάλιση). Που σημαίνει : άμεση αναζήτηση άλλης ασφαλιστικής εταιρείας.

    Γίνονται προσπάθειες τα συμβόλαια να μεταφερθούν χωρίς απώλεια ασφαλίστρων σε άλλες ασφαλιστικές. Ισως να δοθεί η δυνατότητα να μεταφερθούν χωρίς απώλεια στις συνδεδεμένες της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ασφαλιστικές Commercial Value και Πρώτη Ασφαλιστική (πρώην Proton) οι οποίες συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

    Αν κάποιος εμπλακεί σε ατύχημα υλικών ζημιών με όχημα των ανωτέρω εταιρειών και η δικιά του εταιρεία είναι ενταγμένη στο σύστημα φιλικού διακανονισμού τότε θα αποζημιωθεί από την δικιά του και αυτή θα τα επανεισπράξει από το Επικουρικό Κεφάλαιο.

    ΠΡΟΣΟΧΗ : ο φιλικός διακανονισμός δεν ισχύει σε περίπτωση σωματικών βλαβών ή εάν έχουν εμπλακεί περισσότερα του ενός οχήματα.

  2. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΥΡΟΣ, ΚΛΟΠΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κλπ

    Δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποζημίωση από το Επικουρικό Κεφάλαιο. Οσοι έχουν απαιτήσεις θα πρέπει να στραφούν κατά του εκκαθαριστή των εταιρειών όταν αυτός θα οριστεί.

    Από εχθές 21.09.2009, όσοι ήταν ασφαλισμένοι για κινδύνους εκτός ζημιών οχημάτων στις ανωτέρω εταιρείες, σήμερα είναι ανασφάλιστοι. Θα πρέπει άμεσα να αναζητήσουν άλλη ασφαλιστική εταιρεία μέσω του ασφαλιστή τους ο οποίος έχει άμεσο ενδιαφέρον να διατηρήσει τα συμβόλαιά του από τα οποία και ζει μέσω των προμηθειών του.

  3. ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΖΩΗΣ
    Εδώ είναι το πραγματικό πρόβλημα που χωρίζεται σε τρεις τομείς :

    α. υφιστάμενα συμβόλαια με τρέχουσες απαιτήσεις
    Για την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΖΩΗΣ έχει οριστεί ο Κων/νος Βλαχογιάννης, δικηγόρος Αθηνών, Ιουλιανού 17 και Μαυρομματαίων, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ο ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης, ο κ. Χαρίλαος Καφεντζής, δικηγόρος Αθηνών, Πανεπιστημίου 57.

    Το πρόβλημα είναι η συνέχιση του ασφαλιστηρίου αφού η "νέα" ασφαλιστική ισως δεν αποδεχτεί να συνεχίσει την ασφάλιση του "άρρωστου" ασφαλισμένου. Μιλήστε άμεσα με τον ασφαλιστή σας και με Δικηγόρο.

    update 28.09.2009 : Κανονικά λειτουργεί από σήμερα η ΑΣΠΙΣ Πρόνοια καθώς τόσο οι εργαζόμενοί της όσο και ο διορισθείς Επόπτης Χαρτοφυλακίου κ. Σπύρος Γριβογιάννης βρίσκονται στα γραφεία της εταιρείας για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις της ασφαλιστικής προς τα νοσοκομεία και τους ασφαλισμένους της. Δείτε σχετική ανταπόκριση της Ημερησίας

    β. υφιστάμενα συμβόλαια χωρίς απαιτήσεις
    Τα συμβόλαια τρέχουν εδώ και χρόνια οπότε η όποια μεταβίβασή τους σε νέα ασφαλιστική ισως να μην γίνει με τους ίδιους όρους ασφάλισης. Μιλήστε άμεσα με τον ασφαλιστή σας και με Δικηγόρο.

    γ. Χρηματικές Αποδόσεις Συμβολαίων και επενδυτικά συμβόλαια

    Ευχόμαστε να λυθούν μέσω των εποπτών εκκαθάρισης. Μιλήστε άμεσα με τον ασφαλιστή σας και με Δικηγόρο.

    Συνεχίζοντας, το δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική αναφέρει : "Χθες (δηλ. 22.09.2009), ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, διόρισε τον Επόπτη Χαρτοφυλακίων Ζωής, ο οποίος θα διαβουλευθεί με την ασφαλιστική αγορά την τύχη των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον κ. Σπύρο Γριβογιάννη, πρώην πρόεδρο της Ένωσης Αναλογιστών.

    Στο μεταξύ, ένα από τα πλέον κορυφαία στελέχη του υπουργείου δήλωνε χθες ότι η κυβέρνηση επιτάχυνε τις διαδικασίες εξυγίανσης της ασφαλιστικής αγοράς έχοντας πρώτα εξασφαλίσει δεσμεύσεις από συγκεκριμένες ασφαλιστικές εταιρείες ότι θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στον κλάδο Ζώης.

    Πηγές της «Ναυτεμπορικής» αναφέρουν ότι το κρίσιμο αυτό ζήτημα συζητήθηκε, χθες, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε με διευρυμένη σύνθεση. Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών με δραστηριότητα στον κλάδο Ζωής.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης, αφού συζητήθηκαν οι γενικότερες συνέπειες για την ασφαλιστική αγορά από το κλείσιμο των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ, διερευνήθηκαν οι προθέσεις βασικών «παικτών» του κλάδου να μοιραστούν, με εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο, την ευθύνη διαχείρισης του χαρτοφυλακίου Ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ.

    Το Δημόσιο - Εγγυητής
    Διευκρινίσθηκε, ωστόσο, ότι άπαντες θα πρέπει πρώτα να λάβουν γνώση για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες το Δημόσιο θα λειτουργήσει ως εγγυητής. Όπως επισημάνθηκε, το κρισιμότερο ίσως ζήτημα είναι αν το Δημόσιο θα εγγυηθεί όλες τις αποδόσεις των επενδυτικών προϊόντων της εισηγμένης - χωρίς να υπολογίζει το ύψος τους.

    Σημειώνεται ότι οι απαιτούμενες διαδικασίες θα τραβήξουν εις μάκρος, διότι αναμένεται να παρέλθει μεγάλο διάστημα για την αποτίμηση της εισηγμένης ασφαλιστικής, και κατ΄ επέκταση για τον υπολογισμό της έκτασης και του ύψους της εγγύησης που θα κληθεί να καλύψει το ελληνικό Δημόσιο.

    Χθες πάντως υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας επανέλαβαν ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει προβλέπει την εξασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των ασφαλισμένων, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και τα δικαιώματα από τα συμβόλαια του κλάδου Υγείας, ενώ δεν παρέλειψαν να σημειώσουν ότι ο Επόπτης θα συνεχίσει το έργο του ανεξάρτητα από τις επικείμενες εκλογές.

    Οι ίδιοι παράγοντες διατύπωναν επίσης διαβεβαιώσεις ότι οι εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν θα απορροφηθούν από τις εταιρείες στις οποίες θα μεταβιβαστεί το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς Πρόνοια. Μάλιστα δήλωναν ότι για το σκοπό αυτό το υπουργείο Οικονομίας προτίθεται να ασκήσει πιέσεις στην ασφαλιστική αγορά.

    update 23.09.2009 : "Κρίσιμα ερωτήματα για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά συμβόλαια", δείτε σχετική ανταπόκριση της Καθημερινής

  4. ΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

    ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ
    Χαρίλαος Καφεντζής, δικηγόρος Αθηνών, Πανεπιστημίου 57, τηλ. 210-3249705, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης ο κ. Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, δικηγόρος Αθηνών, Ιουλιανού 17

    ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ
    Κων/νος Βλαχογιάννης, δικηγόρος Αθηνών, Ιουλιανού 17 και Μαυρομματαίων, τηλ. 210-8250232, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ο ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης ο κ. Χαρίλαος Καφεντζής, δικηγόρος Αθηνών, Πανεπιστημίου 57

    ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (General Trust)
    Βασιλική Σακκά, δικηγόρος Αθηνών, Σατωβριάνδου 57, τηλ. 6972-586194, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης η κα Περσεφόνη Μπούνα, δικηγόρος Αθηνών, Προμηθέως 5

    ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (General Union)
    Περσεφόνη Μπούνα, δικηγόρος Αθηνών, Προμηθέως 5, τηλ. 6932-536083, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης η κα. Βασιλική Σακκά, δικηγόρος Αθηνών, Σατωβριάνδου 57

    Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΕΓΑ
    Νικόλαος Αλευρομύτης, Οικονομολόγος, Αγίων Πάντων 63-67, τηλ. 210-9887816, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης ο κ. Γεράσιμος Χαλιώτης, δικηγόρος Αθηνών, Ραβινέ 2

  5. ASPIS BANK και ασφάλιση στεγαστικών και άλλων δανείων
    Μας τέθηκε το θέμα ότι σε πελάτες της ASPIS BANK που έχουν λάβει στεγαστικα ή άλλα δάνεια τα οποία ήταν ασφαλισμένα αυτόματα στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, τους αναφέρουν ότι αυτόματα η ασφάλιση θα περάσει στην Commercial Value του ομίλου Ασπις Holdings με κανονική αυτόματη χρέωση του λογαριασμού τους για την είσπραξη των ασφαλίστρων.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δούν κατα πόσο στην σύμβαση που είχαν υπογράψει με την ASPIS BANK ορίζεται σαν ασφαλιστική η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ή αφήνεται το θέμα επιλογής ασφαλιστικής στην διακριτική επιλογή της ASPIS BANK. Αν ορίζεται η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ σαν ασφαλιστική, τότε γνώμη μας είναι ότι οι δανειολήπτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την ασφαλιστική που θα αντικαταστήσει την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ προσκομίζοντας αντίστοιχο συμβόλαιο με τα ίδια κεφάλαια και καλύψεις απο άλλη ασφαλιστική και εγγράφως να ενημερώσουν την ASPIS BANK να σταματήσει τις αυτόματες αναλήψεις για πληρωμή ασφαλίστρων.

    Σε γενική θεώρηση, έχουμε διαπιστώσει ότι για ασφαλίσεις μέσω Τραπεζών, πολλές φορές το κεφάλαιο ασφάλισης αφορά μόνο το ποσό του δανείου. Συνεπώς, όσοι έχουν συμβόλαια ασφάλισης μέσω Τραπεζών, θα πρέπει πάντα να ελέγχουν τα κεφάλαια ασφάλισης ώστε αυτά να ανταποκρίνονται στο 100% της αξίας αντικατάστασης της ασφαλιζόμενης περιουσίας αλλιώς σε περίπτωση ζημίας η όποια αποζημίωση θα λάβει υπ'όψη και την υπασφάλιση δηλαδή την ασφάλιση με μικρότερο ποσό απο το κανονικό οπότε ανάλογα θα μειωθεί και η αποζημίωση.

    Δείτε ΤΩΡΑ το ασφαλιστήριό σας μιλήστε ΤΩΡΑ με τον ασφαλιστή σας.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η γνώμη μας είναι ότι το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) πρέπει να προσφέρει υπηρεσίες απαιτήσεων.
Μην ξεχνάτε : εάν έκλεισε η Ασφαλιστική σας Εταιρεία είσαστε ανασφάλιστοι. Συνεπώς : άμεση αναζήτηση νέας ασφάλισης ΤΩΡΑ.
Κλείνοντας, θέλουμε να θυμίσουμε αυτό που ισχύει και θα ισχύει διαρκώς : Η άμεση σχέση με τον ασφαλιστή σας είναι απόλυτα αναγκαία διότι είναι "ο άνθρωπός σας". Σε περίπτωση ασφάλισης μέσω Τράπεζας, πάντα να απαιτείτε να γνωρίσετε τον ασφαλιστή σας ο οποίος θα έχει και την ευθύνη για το service του συμβολαίου σας.

Δεν υπάρχουν κακές ασφαλιστικές εταιρείες - υπάρχουν μόνο κακοί ασφαλιστές.
** τέλος **

Για να μας αναθέσετε την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης :
στείλτε μας τα δεδομένα ανάθεσης με e-mail στο info@glavopoulos.gr
ή στείλτε μας τα δεδομένα ανάθεσης με φαξ στον αριθμό φαξ : 2310-424372 (online 24/7)
ή μιλείστε μαζί μας στο τηλ : 2310-424363, 2310-424364, 2310-424365 (ώρες εργασίας 08:00-18:00, Δ-Π)
ή μιλείστε μαζί μας στο κινητό τηλ : 6944-781777 (online 24/7)
ή χρησιμοποιείστε την online φόρμα ανάθεσης πραγματογνωμοσύνης

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε στην εταιρεία μας και στις υπηρεσίες που παρέχουμε. Προσδοκούμε (όποτε εσείς το κρίνετε σκόπιμο) να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες αυτές δηλ. τις υπηρεσίες ενός εξειδικευμένου πραγματογνώμονα. Ελάτε σε επαφή μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ :
Το κείμενο της παρούσας σελίδας έχει γενικό ενημερωτικό χαρακτήρα. Το βρήκατε ενδιαφέρον ? Στείλτε μας τα σχόλιά σας. Εμείς έχουμε καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να είναι πλήρες και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Επειδή όμως οι συνθήκες εξελίσσονται διαρκώς, έτσι και η προετοιμασία όλων μας πρέπει να αναπροσαρμόζεται αντίστοιχα. Ζητήστε μας περισσότερες πληροφορίες.

13 Οκτ 2009

Facebook emoticons

Όλοι ξέρουμε πως να εμφανίζουμε τη χαμογελαστή ή τη λυπημένη φατσούλα στο chat στο φατσοτεφτέρι. Αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες από τις 3-4 βασικές που γνωρίζουμε οι περισσότεροι. Για να μην ψάχνω συνεχώς τα emoticons που υποστηρίζει το φατσοτεφτέρι, αποφάσισα να "κρατήσω σημειώσεις" στο Blog ;-)

Φάτσες και τι γράφουμε για να εμφανιστούν


Χαρούμενη φάτσα: :) ή :-)


Πολύ χαρούμενη φάτσα: :D ή :-D


Κλείνω το μάτι: ;) ή ;-)


Χαρούμενα μάτια: ^_^


Γελαστά μάτια: >:o


Γατόφατσα: :3


Μουτρωμένη: >:-(


Λυπημένη: :( ή :-(


Κλαμμένη: :’(


Σοκαρισμένη: :o ή :-o


Με γυαλιά: 8) ή 8-)


Cool: 8-|


Βγάζω γλώσσα: :p ή :-p


Woot?!: O.o


Χαζός: -_-


Duhhh: :/ ή :\


Διαβολάκος: 3:)


Αγγελούδι: O:)


Φιλάκι: :-* ή :*


Καρδούλα: <3>


Pacman: :v


Robot: :|]


Κάποια φάτσα: :putnam:


Καρχαρίας: (^^^)


Πιγκουίνος: <(")

12 Οκτ 2009

Κενό ασφάλειας σε πιστοποιητικό ασφάλειας SSL στο PayPal

Σύμφωνα με άρθρο στο The Register οι χρήστες των προγραμμάτων Internet Explorer, Google Chrome ή Apple Safari βρίσκονται εκτεθειμένοι σε ένα κενό ασφάλειας όταν χρησιμοποιούν το Paypal.

Πιο συγκεκριμένα, τα τρία αυτά προγράμματα περιήγησης στο Internet, βασίζονται σε μια βιβλιοθήκη της Microsoft (CryptoAPI) που περιέχει ένα κενό ασφάλειας στο χειρισμό των πιστοποιητικών ασφάλειας.

11 Οκτ 2009

Διόδια - Μια θλιβερή ιστορία

Χθές, χρειάστηκε να ταξιδέψω μέχρι το Βόλο και να επιστρέψω, οπότε βρέθηκα αντιμέτωπος με τη νέα τάξη πραγμάτων όσον αφορά τα διόδια.

Στην επιστροφή κλήθηκα να πληρώσω 8,2ευρώ σε διόδια, ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε καύσιμα για περίπου 164Km με το δικό μου αυτοκίνητο και τρόπο οδήγησης. Αντίστοιχο ήταν και το χρηματικό ποσό για να μεταβώ στο Βόλο.

Κατόπιν του σοκ που υπέστην, βρήκα πληροφορίες για τις χρεώσεις των διοδίων οι οποίες αναφέρουν πως η κοστολόγηση θα γίνεται ανά χιλιόμετρο, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις τιμές 0,04-0,045ευρώ ανά χιλιόμετρο. Αυτό όμως που "ξεχνιέται" συνεχώς είναι πως στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι μισθοί είναι πολλαπλάσιοι των ελληνικών αλλά και η ποιότητα των δρόμων είναι ασύγκριτα καλύτερη. Οπότε οποιαδήποτε σύγκριση με την Ευρώπη, θα πρέπει να γίνεται μόνο αφότου φτάσουμε, ή έστω πλησιάσουμε τα τα αντίστοιχα μεγέθη.

Ένα ακόμα σημείο που δε μπορώ να παραβλέψω είναι πως η "παραχώρηση" της εκμετάλλευσης των διοδίων έγινε αφότου είχαν ολοκληρωθεί τα περισσότερα από τα μεγάλα κρατικά έργα τα οποία μάλιστα συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρέλαβε λοιπόν η "Νέα Οδός" τον Εθνικό Δρόμο, σχεδόν έτοιμο από άποψη υποδομής και θα τον "τρυγάει" για δεκαετίες.

Συνολικά, θεωρώ πως το καθεστώς της πληρωμής διοδίων ανάλογα με το μήκος του δρόμου που έχει χρησιμοποιήσει κάποιο όχημα, είναι λογικό και θεμιτό. Διαφωνώ όμως κάθετα με τις απαράδεκτες τιμές ανά χιλιόμετρο που έχουν θεσπιστεί! Ειδικά αν αναλογιστούμε και τη σχετική "ανυπαρξία" εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, συγκρίνοντας πάντα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, που καθιστούν το Ι.Χ. το μοναδικό άνετο μέσο μετακίνησης.

9 Οκτ 2009

Ράδιο αρβύλα - Διαβάζουμε πολλά, πιστεύουμε λίγα

Φώναζα, γινόμουν κακός, με αποκαλούσαν παράξενο, συγχιζόμουν...

Να που αυτά για τα οποία φώναζα ήρθαν να με επιβεβαιώσουν. Για άλλη μια φορά θα πω δημίσια: ΜΗΝ αναπαράγετε ειδήσεις που ΔΕΝ έχετε διασταυρώσει!!

Για τα παρακάτω να πω πως το μήνυμα κυκλοφόρησε νωρίτερα κι όχι από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Πρώτη φορά που εμφανίστηκε ήταν την Κυριακή, 21 Σεπτέμβριος 2008, 16:49 ... σε ποια σελίδα/εφημερίδα δε θυμάμαι.


Χρησιμοποίησαν το όνομά του, ως ασθενούς, προκειμένου να συγκεντρώσουν φιάλες με αίμα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σε περιπέτειες έχει μπει ένας γεωπόνος από την Ηλεία, που αναγκάστηκε να καταφύγει στις αστυνομικές Αρχές, αλλά και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να αποκαλυφθεί η απάτη.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Διονύσιος Σταθόπουλος από τον Πύργο, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, άγνωστοι χρησιμοποιώντας το όνομά του και τα τηλέφωνά του καλούν μέσω διαδικτύου τους πολίτες να προσφέρουν αίμα, για την περίθαλψη δήθεν ενός ανύπαρκτου (!) τραυματία.

Οι αστυνομικές Αρχές ελέγχουν εάν το e-mail που στέλνεται αφορά φάρσα ή προσπάθεια εμπορίας μεγάλης ποσότητας αίματος ομάδα (0-).

Το ψευδές μήνυμα που κυκλοφορεί από τις αρχές του 2009 αναφέρει: «Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό, που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00.

Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αίμα αποκλειστικά ομάδας "Ο αρνητικό". Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες», παραθέτοντας στο τέλος τα στοιχεία και τα τηλέφωνα του κ. Σταθόπουλου.

«Από τις αρχές του έτους, κάποιοι για άγνωστους λόγους δημοσιοποίησαν μέσω του διαδικτύου αυτή την ανακοίνωση, η οποία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και ΜΜΕ αναπαρήγαγαν χωρίς να διασταυρώσουν την είδηση με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή μου κόλαση...

Από τότε μέχρι σήμερα λαμβάνω κάθε μέρα τηλεφωνήματα απ' όλη την Ελλάδα και έχω χάσει την ηρεμία μου. Το πιο εξωφρενικό όμως της υπόθεσης είναι ότι στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπως με ενημέρωσαν, έχουν συγκεντρωθεί 1.000 φιάλες με αίμα και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν.

Είναι προφανές ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και το όνομά μου συγκέντρωσαν αυτή τη σημαντική ποσότητα αίματος. Απομένει στις διωκτικές Αρχές να εντοπίσουν τους δράστες» τόνισε ο κ. Σταθόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα.

Ο ίδιος έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και κάνει έκκληση προς τους αποδέκτες του σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος ή της είδησης να μην την λαμβάνουν στα σοβαρά, καθώς πρόκειται για απάτη.

Πηγή: skai Πάτρας

Ξέχασα τον κωδικό μου....

Η «πληροφορία» στις μέρες μας είναι πολύτιμη. Η πρόσβαση σε αυτή είναι πολυτιμότερη! Τι να κάνουμε την ύπαρξη μιας πληροφορίας την οποία δεν μπορούμε να έχουμε;

Για να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες, συνήθως μας ζητείται κάποιου είδους αναγνώριση, τα πολύ γνωστά σε όλους μας Username (όνομα χρήστη) και Password (κωδικός πρόσβασης). Ένα τυπικό παράδειγμα είναι οι κάρτες των ATM - το username είναι ο αριθμός της κάρτας που αναγράφεται πάνω (τον οποίο δε χρειάζεται να εισάγουμε) και το Password είναι το PIN που πληκτρολογούμε. Χωρίς αυτές τις δύο πληροφορίες, δε μπορούμε να κάνουμε καμία συναλλαγή. Άλλα παραδείγματα είναι το email μας, ο κωδικός PIN στο τηλέφωνό μας κλπ.

Καλούμαστε λοιπόν να απομνημονεύουμε πλήθος κωδικών, οπότε τι πιο φυσικό από το να ξεχάσουμε κάποια στιγμή κάποιους – συνήθως αυτούς που χρησιμοποιούμε πιο σπάνια. Όπως κάθε πρόβλημα όμως, κι αυτό έχει λύση, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση ακούει στο όνομα KeePass.

Το KeePass είναι μια εφαρμογή για Windows, Linux, MacOS, Java (for mobiles) αλλά κι άλλες πλατφόρμες, η οποία φυλάει με ασφάλεια τους κωδικούς που θα αποθηκεύσουμε. Με αυτό τον τρόπο, χρειάζεται να θυμόμαστε μόνο έναν κωδικό – τον ισχυρό κωδικό με τον οποίο θα προστατεύσουμε τα δεδομένα της εφαρμογής - και με αυτόν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις καταχωρημένες πληροφορίες άλλων κωδικών που χρησιμοποιούμε σε διάφορες υπηρεσίες.

Η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα και συνεπώς ΔΩΡΕΑΝ για όλους! Μπορείτε να κατεβάσετε το δικό σας αντίγραφο από τη σελίδα http://keepass.info/ όπου μπορείτε να βρείτε κι επιπλέον πληροφορίες.

Another Linux success story...

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου τελικά αποφάσισε να αντικαταστήσει την πλατφόρμα του που βασιζόταν σε λύση Microsoft .NET και υποστηριζόταν από την Accenture, για να υιοθετήσει μια νέα που βασίζεται σε Linux και Solaris.

Η επιλογή έγινε ανάμεσα σε 20 διαφορετικές προτάσεις και η διαδικασία της επιλογής έγινε σε διάστημα 4 μηνών.

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.ibspublishing.com/index.cfm?section=news&action=view&id=13440

5 Οκτ 2009

WordPress 2.8.4: Security Release

Χθες ανακαλύφθηκε ένα θέμα ευπάθειας που με μια ειδικά κατασκευασμένη URL θα μπορούσε να επιτρέψει σε έναν εισβολέα να παρακάμψει τον έλεγχο ασφαλείας επαναφοράς του κωδικού πρόσβασης. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αλλαχθεί ο κωδικός του πρώτου λογαριασμού στη βάση δεδομένων (συνήθως του διαχειριστή) κι ο νέος κωδικός να αποσταλεί με email στον ιδιοκτήτη. Αυτό δεν επιτρέπει απομακρυσμένη πρόσβαση, αλλά είναι πολύ ενοχλητικό.

Περισσότερα: http://wordpress.org/development/2009/08/2-8-4-security-release/

Προεκλογική προσέγγιση μέσω ... SMS

Ξέρω! Ξέρω! Η προεκλογική περίοδος τελείωσε, αλλά η απορία δε μου έχει λυθεί ακόμα... Πιστεύει πραγματικά ο κύριος Βασίλης Κορομπάντζος πως είναι καλή ιδέα να "ψαρεύει" ανυποψίαστους ψηφοφόρους μέσω SMS;

Την περασμένη Παρασκευή, έλαβα με μήνυμα SMS το παρακάτω κείμενο:
"Η ελπίδα δεν χαρίζεται-κερδίζεται. Βασίλης Κορομάντζος. Νέα υποψηφιότητα αξιόπιστη επιλογή με την Νέα Δημοκρατία στην Α Αθηνών"
Προφανώς δεν έχω κάποια σχέση με τον κύριο Κορομάντζο. Ούτε που γνώριζα την ύπαρξή του. Πως λοιπόν έλαβα το μήνυμα; Μάλλον κατά τύχη... Δηλαδή διάλεξε ο κύριος Κορομάντζος μια χιλιάδα τυχαίων τηλεφωνικών αριθμών και το έστειλε, ελπίζοντας κάποιος από τους παραλήπτες να "τσιμπήσει".

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν οι πολιτικοί μας, πως δεν είμαστε ψαράκια για να τσιμπήσουμε από το πρώτο μηνυματάκι που θα λάβουμε... Επίσης, πριν αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το γραπτό λόγο ως μέσω επικοινωνίας, θα πρέπει να γνωρίζουν και κάποιους κανόνες όπως π.χ. ότι το ν στις λέξεις δεν, την κλπ "φεύγει" όταν η επόμενη λέξη ξεκινάει από σύμφωνο (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις) ή ότι π.χ. το Α' Αθηνών τονίζεται. Καλό θα ήταν η επόμενη προσπάθεια προσέγγισης, έστω κι αν θεωρώ πως είναι λάθος, να είναι τουλάχιστο πιο άρτια... Έτσι για τα μάτια των παράξενων σαν κι εμένα ;)

Κάνω λάθος;

2 Οκτ 2009

2τροχα και 4τροχα - Μπορούμε να συνυπάρξουμε!

Καταλαβαίνω πως αρκετές φορές, οι οδηγοί 2τροχων, γινόμαστε από ενοχλητικοί έως εκνευριστικοί. Είτε γιατί οδηγώντας ανάμεσα στα αυτοκίνητα αγχώνουμε τους οδηγούς Ι.Χ. είτε γιατί κάνουμε σφήνες, είτε γιατί φτάνουμε πάντα πιο σύντομα στον προορισμό μας. Αλλά δε νομίζω πως οι παραπάνω λόγοι είναι ικανοί για να λαμβάνω τη συμπεριφορά "Αφού δε θα περάσω εγώ, δε θα περάσεις ούτε εσύ" :(

Χθες βρέθηκα στη Μεσογείων. Όλα τα αυτοκίνητα σταματημένα κι "εγκλωβίστηκα" πίσω από το λεωφορείο στα δεξιά κι έψαχνα διέξοδο προς αριστερά. Γενικά θεωρώ το φλασάκι ως ένδειξη σεβασμού προς τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Οπότε στην προσπάθειά μου να βρω διέξοδο αριστερά, άναψα φλασάκι και προσπαθούσα να χωθώ όπου μπορούσα για να προχωρήσω.

Στην -κάπως πιο πιεστική- προσπάθειά μου να βγω αριστερά, αντιμετώπισα την πεισματική άρνηση του οδηγού Ι.Χ. δίπλα μου. Κινούνταν τα αυτοκίνητα 10 εκατοστά μπροστά, κινούνταν κι εκείνος μπροστά μέχρι να ακουμπήσει σχεδόν το προπορευόμενο όχημα. Κινούνταν πάλι 10 εκατοστά, κινούνταν κι εκείνος μέχρι να ακουμπήσει εμένα αυτή τη φορά, κοιτώντας με παράλληλα σαν να μου λέει "είμαι προκλητικός και το δηλώνω. Δε θα πας πουθενά!"

Κι εγώ αναρωτήθηκα... Πόσο πολύ να τον ενόχλησα εγώ (ή κάποιος άλλος) για να μην μου επιτρέπει να φύγω; Που στο κάτω-κάτω, δεν θα έπαιρνα τη θέση του στην κίνηση... Και ποιο νόημα έχει μια τέτοιας φύσεως κακία; Γιατί είναι κακία να μην μου επιτρέπει να κάνω κάτι, χωρίς να έχει να χάσει εκείνος κάτι από αυτό.

Παρακαλώ τους οδηγούς 4τροχων να καταθέσουν τις απόψεις τους. Όλοι κάπου κάνουμε λάθος ας το συζητήσουμε τουλάχιστο...