27 Ιαν 2010

Firefox 3.6 και προβλήματα

Ενημέρωσα προχθές τον Firefox στην έκδοση 3.6 κι έκτοτε αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα αστάθειας. Το πιο συνηθισμένο είναι να κλείνει ο Firefox και να με ρωτάει αν θέλω να αποστείλω πληροφορίες για το σφάλμα στο Mozilla Foundation. Είναι πολύ εκνευριστική αυτή η κατάσταση, ειδικά αν αναλογιστώ πως συνήθως έχω πολλά Tabs ανοικτά ταυτόχρονα. Τα καλά νέα είναι πως ανοίγουν πάλι τα Tabs όταν ξεκινήσω τον Firefox αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν το αρχικό ενοχλητικό πρόβλημα.

Παρατήρησα πως τις περισσότερες -αν όχι όλες- τις φορές που σκάει ο Firefox, χρησιμοποιώ το Google Search plugin πάνω δεξιά. Μπορεί να είναι τυχαίο, αλλά οφείλω να το επισημάνω. Απενεργοποιώντας όμως το Yslow Addon φαίνεται να διορθώνεται κάπως το πρόβλημα για την ώρα.

Άλλο ένα πρόβλημα που μου παρουσιάζεται, για το οποίο δεν έχω βρει ακόμα κάποια λύση ή workaround, είναι κατά την εκκίνησή του και προσπαθώντας να φορτώσει όλες τις καρτέλες που είχα ανοικτές, η χρήση του επεξεργαστή εκτινάζεται στα ύψη και η κίνηση του ποντικού στην οθόνη γίνεται εξαιρετικά σπασμωδική.

Με αυτή του τη συμπεριφορά, με αναγκάζει ο Firefox να γλυκοκοιταζόμαστε με τον Chrome... Αν ήταν συμβατά και τα Addons του Firefox με τον Chrome τότε θα είχα ήδη κάνει το βήμα. Αλλά δεν μπορώ να αποχωριστώ εύκολα ανεκτίμητα Addons όπως το Adblock, Blank Canvas Gmail Signatures, Delicious bookmarks και κάποια άλλα.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →