31 Μαρ 2010

PDF Binder

Τα αρχεία PDF έχουν καθιερωθεί ως ο καλύτερος τρόπος μεταφοράς εγγράφων, καθώς είναι δυνατόν να ανοίξουν σε διαφορετικά λειτουργικά, ακόμα και σε φορητές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, επιβεβαιώνοντας έτσι το όνομά τους Portable Document Format. Ένα από τα θετικά χαρακτηριστικά τους είναι πως δεν μπορούν να τροποποιηθούν εύκολα. Αυτό όμως είναι και αρνητικό αφού είναι απαραίτητο μερικές φορές να ενώσουμε πολλά PDF σε ένα.

Ειδικά για αυτή την ανάγκη, υπάρχει ένα Open Source πρόγραμμα για Windows, το οποίο μπορεί να ενώσει πολλά αρχεία PDF σε ένα, εύκολα και γρήγορα. Το πρόγραμμα ονομάζεται PDF Binder και μπορείτε να βρείτε μια σύντομη περιγραφή αλλά και να πραγματοποιήσετε λήψη του προγράμματος, στον παρακάτω σύνδεσμο:

* http://www.mydigitallife.info/2010/02/24/download-pdf-binder-to-combine-and-merge-multiple-pdf-files/

Η ιστοσελίδα του PDF Binder είναι η:

* http://code.google.com/p/pdfbinder/


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα Open Source μπορείτε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους:

* http://en.wikipedia.org/wiki/Open_source
* http://en.wikipedia.org/wiki/Open_source_software

Avira AntiVir Free έκδοση 10

Η νέα έκδοση του Avira AntiVir Free είναι διαθέσιμη για λήψη από την ιστοσελίδα:

http://download.cnet.com/Avira-AntiVir-Personal-Free-Antivirus/3000-2239_4-10322935.html?part=dl-10322935&subj=dl&tag=button&cdlPid=11012914

Υπενθυμίζω πως η συγκεκριμένη δωρεάν έκδοση προορίζεται για οικιακούς χρήστες και για προσωπική χρήση.

Ελπίζω να έχουν διορθώσει τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί με τα Updates και πλέον να μην είναι ποτέ απαραίτητη η χειροκίνητη ενημέρωση του Avira Free.

Πόσοι forumίτες χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα;

1 για να αλλάξει τη λάμπα και να ποστάρει ότι η λάμπα έχει αλλαχτεί.
14 για να μοιραστούν παρόμοιες εμπειρίες αλλαγής λαμπών και για να προτείνουν διαφορετικούς τρόπους που θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία.
7 για να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους που περιέχει η αλλαγή λάμπας.
1 για να μετακινήσει το τόπικ στη θεματική ενότητα περί λυχνιών.
2 που αντιδρούν στην μετακίνηση στη θεματική ενότητα περί λυχνιών και προτείνουν τη μετακίνηση στη θεματική ενότητα περί ηλεκτρολογικών.
7 για να υποδείξουν Greeklish / ορθογραφικά / γραμματικά λάθη στα posts.
5 για να την πουν στους moderators που επέτρεψαν τα λάθη αυτά.
3 moderators για να διαγράψουν τα flames περί των λαθών.
6 που μαλώνουν για το εάν πρέπει να προφέρετε λάμπα ή λάμ-πα.
άλλοι 6 που αποκαλούν τους προαναφερόμενους ηλίθιους.
2 επαγγελματίες που πληροφορούν πως η σωστή ονομασία είναι λαμπτήρας.
15 ξερόλες που θεωρούν τους εαυτούς τους επαγγελματίες και υποστηρίζουν ότι η ονομασία λάμπα είναι απόλυτα σωστή
19 για να πουν ότι το φόρουμ δεν ασχολείτι με λάμπες και η συζήτηση θα πρέπει να γίνει σε φόρουμ που ασχολείται με λάμπες
11 για να υποστηρίξουν πως αφού όλοι χρησιμοποιούμε λάμπες τότε μας αφορά.
36 για να συζητήσουν ποια μέθοδος αλλαγής είναι η καλύτερη, που θα βρείτε τις καλύτερες λάμπες, ποιες είναι οι καλύτερες μάρκες και ποιες οι χειρότερες.
7 για να ποστάρουν λινκς όπου υπάρχουν διαφορετικά είδη λαμπών.
4 για να ποστάρουν τα σωστά λινκς γιατί τα παραπάνω ήταν λάθος.
13 που κάνουν quote σχεδόν όλα τα ποστς που έχουν γίνει μέχρι τώρα και προσθέτουν κάτω-κάτω ένα smile.
5 για να δηλώσουν ότι αφού αμφισβητούνται ή παρεξηγούνται οι προθέσεις τους δεν θα ξαναγράψουν στο φόρουμ.
4 για να πουν ότι τα θέμα αυτό έχει ξανασυζητηθεί και παλιότερα.
13 για να πουν ότι όποιος θέλει να ρωτήσει κάτι σχετικό με λάμπες να κάνει πρώτα ένα ψάξιμο στο Google.
και 1 ξεχασμένος που κάνει reply στο αρχικό ποστ μετά από 6 μήνες ξαναρχίζοντας τα όλα από την αρχή.

Ευχαριστώ τον Χρήστο για το αστείο κείμενο :)

30 Μαρ 2010

Το σύστημα (Μέρος 1ο)

Ας ξεκινήσουμε σήμερα με μερικές αλήθειες...
http://www.youtube.com/watch?v=yqZoCQ6R8eg

... και θα συνεχίσουμε.

25 Μαρ 2010

Πραγματικός ΔΑΣΚΑΛΟΣ!

Οµιλία Δασκάλου προς τους µαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αχαρνών για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σκέφτηκα να σου µιλήσω για τον Καραϊσκάκη, αλλά το µυαλό σου θα πάει στο γήπεδο. Σκέφτηκα να σου µιλήσω για το 21, αλλά ο νους σου θα πάει στην Ορίτζιναλ. Συλλογίστηκα πολύ, για να καταλήξω αν αξίζει να σε ταλαιπωρήσω για κάτι τόσο µακρινό, τόσο ξένο. Δύο αιώνες πίσω κάποια γεγονότα τι να λένε σε σένα; Σε εσένα που ßιάζεσαι να φύγεις, να πας για τσιγάρο, για καφέ ή για κάτι άλλο.

Θα σου µιλήσω λοιπόν προσωπικά. Εγώ ο δάσκαλος που δούλεψα ένα χρόνο σε αυτό το σχολείο και σε δεκαπέντε µέρες φεύγω για αλλού. Σε εσένα που είσαι εδώ ένα, δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια, θα σου µιλήσω σταράτα για να σου εκφράσω δυο σκέψεις µου. Οι µαθητές που συνάντησα µέσα στις τάξεις, οι µαθητές που δίδαξα φέτος, στην συντριπτική τους πλειονότητα µε σεßάστηκαν, αν και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του µαθήµατος. Πολλοί όµως από τους υπόλοιπους µαθητές δε µε σεßάστηκαν, µε προσέßαλαν κατ' επανάληψη. Με έργα, µε λόγια, µε ύßρεις, δείχνοντας ένα χαρακτήρα και ένα ήθος που µε σόκαρε, που µε έßαλε σε µελαγχολικές σκέψεις. Αυτό το φαινόµενο αποδεικνύει πως κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτό το σχολείο, πως εκτός του γνωστικού ελλείµµατος το συγκεκριµένο σχολείο χωλαίνει δραµατικά και στο ηθικοπλαστικό του έργο, στη διαµόρφωση δηλαδή των µαθητικών ψυχών και πνευµάτων.

Και η ευθύνη για αυτήν την αποτυχία είναι ευθύνη αποκλειστικά δική µας, των δασκάλων σας και των γονιών σας. Δεν έχουµε κατορθώσει να σας δείξουµε πως χωρίς αρχές η ζωή σας αύριο θα είναι µια κόλαση, πως χωρίς όνειρα και στόχους θα χρειαστείτε υποκατάστατα, Θα καταφύγετε πιθανόν σε επιλογές που θα σας ξεφτιλίσουν, θα σας κάνουν να σιχαίνεστε τον εαυτό σας, θα σας γεµίσουν τη ζωή πλήξη και κούραση, θα σας γεράσουν πρόωρα. Αν όµως θέλετε µια συµßουλή από ένα δάσκαλο, σκεφτείτε το παράδειγµα του Μακρυγιάννη, που έφτασε αγράµµατος µέχρι τα πενήντα σχεδόν, για να καταλάßει τότε πως η µόρφωση, η καλλιέργεια ήταν το όπλο που έλειπε από την προσωπική του θήκη. Και κάθισε µε πολλή δυσκολία και χωρίς δάσκαλο και έµαθε πέντε κολλυßογράµµατα, για να µας πει την ιστορία του ßίου του, το παραµύθι της επανάστασης των υπόδουλων Ρωµιών. Αυτό το παράδειγµα είναι για σένα το πιο κατάλληλο, και µπορείς τριάντα χρόνια νωρίτερα από το στρατηγό Μακρυγιάννη να ακολουθήσεις το δρόµο που εκείνος έδειξε, το µονοπάτι της καλλιέργειας, το δρόµο της παιδείας, τη λεωφόρο της προσωπικής σου προκοπής.

Δεν είστε σε τίποτε λιγότερο ικανοί από τον µπάσταρδο γιο της καλογριάς, τον Αρßανίτη Γιώργη Καραϊσκάκη. Ήταν κι αυτός αθυρόστοµος σαν κι εσάς, αλλά είχε αυτό που από τα αλßανικά µάθαµε σαν µπέσα. Ήταν πάνω απ´ όλα µπεσαλής. Αυτό θα 'θελα να έχετε κι εσείς. Υπευθυνότητα, µπέσα, τσίπα. Να αναλαµßάνετε τις ευθύνες σας, να απεχθάνεστε την υποκρισία, να σιχαίνεστε το συµφέρον, να µισείτε το ψέµα και την ευθυνοφοßία. Η αγάπη για τον τόπο του, η λατρεία για την πατρίδα του ήταν αυτό που χαρακτήριζε τη ζωή του Νικήτα Σταµατελόπουλου, του Νικηταρά. Αγωνίστηκε στη διάρκεια της επανάστασης, συνέßαλε στην απελευθέρωση της πατρίδας του κι έπειτα φυλακίστηκε, για να χαθεί σ' ένα στενοσόκακο του Πειραιά, σχεδόν τυφλωµένος, πάµπτωχος και εγκαταλειµµένος από όλους. Δε ζήτησε τίποτε από την ελεύθερη Ελλάδα κι όταν οι γύρω του τον παρακινούσαν να απαιτήσει από την κυßέρνηση µια πλούσια σύνταξη, απαντούσε πως η πατρίδα τον αµείßει πολύ καλά, λέγοντας ψέµατα, για να µην προσßάλει την πατρίδα του. Είναι δύσκολο, το κατανοώ, το παράδειγµα του Νικηταρά. Αλλά νοµίζω πως κι εσείς είστε ικανοί για τα δύσκολα, μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόµο της αξιοπρέπειας, να προσπαθήσετε τίµια και µε αγωνιστικότητα για εσάς και για το µέλλον της οικογένειας που αύριο θα κάνετε. Ξέρω, καταλαßαίνω, αντιλαµßάνοµαι πως σας προτείνω µια διαδροµή ζωής δύσκολη και απαιτητική, όταν δίπλα σας κυριαρχεί ο εύκολος δρόµος των γονιών, των δασκάλων, των πολιτικών, της εποχής στην οποία µεγαλώνετε. Όµως κάθε εποχή ελπίζει στους νέους της, περιµένει από αυτούς να σηκώσουν ψηλά και µε επιτυχία τη σηµαία του αγώνα και να οδηγήσουν την πατρίδα τους, τον τόπο τους σε καλύτερες µέρες, σε πιο φωτεινές σελίδες. Κι όταν ßλέπω την εποχή µας να µαραζώνει χωµένη στην αλλοτρίωση, να ξεψυχά από την τηλεοπτική ανία, να µουχλιάζει από το κυνήγι της ευκολίας, μόνο σε εσάς ελπίζω! Στην ειλικρινή σας διάθεση να αγωνιστείτε, να αντισταθείτε, να πολεµήσετε, να νικήσετε. Μη µας απογοητεύσετε!

24 Μαρ 2010

Όχι άλλους προστάτες!

Ούτε μέρα δεν πέρασε από την τελευταία μου αναφορά στα συνδικαλιστικά και να σου, πέφτει στα μάτια μου η είδηση που αφορά τις ετήσιες αποδοχές του προέδρου της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννη Παναγόπουλο. Ο εν λόγω “προστάτης” των εργαζομένων, από διασταυρωμένες πληροφορίες καθαρίζει το χρόνο, ούτε λίγο ούτε πολύ, το δωδεκαπλάσιο των χρημάτων που λαμβάνει ένας υπάλληλος βασικού μισθού!! Πως είναι δυνατόν αυτός ο κύριος να γνωρίζει τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων;

http://blogs.sch.gr/mskoufalos/archives/162
http://www.dentinpalevo.com/satira/giannis-panagopoylos-o-ergatopateras.html
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=300694&dt=22/11/2009

Μπορεί να μην δικαιολογούνται φαινόμενα σαν κι αυτά, αλλά αν μη τι άλλο εξηγούνται λογικότατα....

23 Μαρ 2010

Η κρίση αναδεικνύει τη σημασία των κινημάτων

Αναδημοσιεύω το κείμενο του Ευκλείδη Τσαλακωτού όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, την Κυριακή 7 Μαρτίου 2010, με το οποίο και συμφωνώ. Τα κινήματα στις μέρες μας έχουν χάσει τον προορισμό τους κι αυτή είναι η αισιόδοξη πλευρά του ζητήματος. Γιατί η πιο ρεαλιστική άποψη είναι πως απλά έχουν αλλάξει προορισμό. Όπως στην πολιτική σκηνή σπανίζουν οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για τα κοινά περισσότερο από το προσωπικό τους συμφέρον, αντίστοιχη φιλοσοφία έχει αρχίσει εδώ και καιρό να κυριαρχεί και στα συνδικαλιστικά.

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στην εξής απλή ερώτηση; Ο κομματικός συνδικαλισμός ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίζει, του κόμματος ή της ομάδας που εκπροσωπεί; Κι όταν τα συμφέροντα των δύο αυτών πλευρών είναι αντικρουόμενα, ποια γραμμή ακολουθείται; Αλλά το σημαντικότερο από όλα τα ερωτήματα είναι... Οι ομάδες των ανθρώπων που αποφασίζουν να συνδικαλιστούν, έχουν ανάγκη ένα μηχανισμό που να προασπίζει τα συμφέροντά τους ή τα συμφέροντα τρίτων (π.χ. του κόμματος) ;

Καταλήγοντας, η άποψή μου είναι πως οποιοσδήποτε κομματικός συνδικαλισμός είναι όχι μόνο άχρηστος αλλά κι επικίνδυνος, αφού καθοδηγεί τις εξελίξεις εις βάρος των ανθρώπων που εκπροσωπεί και προφανώς προς όφελος των όσων αφανών κινούν τα νήματα.

Αλλά ας επιστρέψω και στο κείμενο του κ. Τσαλακωτού...


22 Μαρ 2010

La Costa - Μια ιστορία σουρεαλισμού

Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι γνωρίζουμε το La Costa στην παραλία Ζούμπερι, κοντά στη Νέα Μάκρη Αττικής. Για όσους δεν το γνωρίζουν ν' αναφέρω συνοπτικά πως πρόκειται για ένα Cafe - Bar, το οποίο καταλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ μια ολόκληρη παραλία. Το πρωί και μεσημέρι λειτουργεί ως beach bar και το βράδυ ως bar - club. Ο χώρος είναι ωραίος και για αυτό αποτελεί στέκι πολλών ανθρώπων που θέλουν να κάνουν μια σύντομη απόδραση από την πόλη.

Βρέθηκα λοιπόν στο La Costa χθες Κυριακή με την παρέα μου, για ένα απογευματινό χαλαρωτικό καφεδάκι, δίπλα στο κύμα. Οι τιμές λίγο τσιμπημένες αλλά πιστεύω πως σε αποζημιώνει το τοπίο και η ατμόσφαιρα. Πριν φύγουμε, ενημέρωσα το παλικάρι για την πρόθεσή μας και ζήτησα να πληρώσω τους 4 καφέδες και τη μια σοκολάτα της παρέας. Εκείνος μου ανακοίνωσε πως ο λογαριασμός ήταν 32 ευρώ (?!) κι όπως συνηθίζω τώρα τελευταία, ζήτησα κι απόδειξη για την οποία έπρεπε να περιμένω λίγο αφού δεν είχε κοπεί.

Καθώς περίμενα, έκανα τη διαίρεση του 32 με το 5 και παραξενεύτηκα ιδιαίτερα όταν διαπίστωσα πως το αποτέλεσμά της είναι 6 και κάτι... Πόσο να έχει πια ένας καφές; Οι καφέδες είχαν 4 - 4,5 ευρώ και η σοκολάτα 5 - 6 ευρώ. Εκτός κι αν κερνάγαμε και το / τα διπλανά τραπεζάκια χωρίς να το ξέρω, ο λογαριασμός είχε κάποιο πρόβλημα. Όταν επέστρεψε το παλικάρι με τις αποδείξεις στα χέρια, έσπευσα να τον ρωτήσω πως ακριβώς βγαίνει το 32, στο οποίο μου απάντησε πως είχε κάνει λάθος και το πραγματικό ποσό ήταν 23 - ένα ομολογουμένως πιο λογικό νούμερο.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Από εδώ και κάτω ξεκινάει ο σουρεαλισμός. Ζήτησα από το παλικάρι να κρατήσει 24 και του έδωσα 54 με το σκεπτικό να πάρω 30 ευρώ ρέστα. Τα ρέστα όμως που έλαβα ήταν 18 ευρώ... Ρέστα από το φανταστικό λογαριασμό των 32 ευρώ κι όχι του πραγματικού των 23 ευρώ! Κι άντε να είμαστε καλόπιστοι και να πούμε πως λάθη γίνονται -έστω εις διπλούν. Οι πρωινές και μεσημεριανές αποδείξεις όμως που έλαβα, οι οποίες παρεμπιπτόντως δε συμπλήρωναν το πληρωθέν ποσό, επιβεβαίωσαν πως δεν επρόκειτο για λάθος. Τρίτο λάθος στο ίδιο μαγαζί δεν μπορώ να το δεχτώ!

Ένα πράγμα που μου τη δίνει, είναι να αισθάνομαι κορόιδο. Να αισθάνομαι πως κάποιος με περιπαίζει εμφανώς και με αναίδεια. Δε μπορώ να γνωρίζω αν επρόκειτο για τη γραμμή του μαγαζιού ή για μια καλή ευκαιρία να βγάλει το παλικάρι που σέρβιρε έναν και δύο μισθούς παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση όμως το κορόιδο θα ήμουν εγώ αν το έτρωγα αμάσητο. Πολύ ωραία η καραμέλα του σπασίκλα ή του γύφτου που αρέσκονται κάποιοι να μασουλούν, αλλά ας σκεφτούμε λίγο ποιος μας την έχει περάσει και ποιος τελικά ωφελείται από αυτή. Δύο φορές κορόιδο λοιπόν! Μια για να μην πω τίποτα και φανώ ο γύφτος της παρέας κι άλλη μια η αναιδέστατη ληστρική επιδρομή εναντίον μου, ή εναντίον οποιουδήποτε πελάτη.

Ποιος φταίει λοιπόν για αυτή την κατάσταση; Η σωστή απάντηση είναι ΟΛΟΙ! Κι εγώ που δεν απαίτησα να λάβω σωστές αποδείξεις, και το παλικάρι που ενώ ξέρει τι πρέπει να κάνει δεν το κάνει, και το κατάστημα που βγάζει λεφτά με ουρές αφού δεν κόβει αποδείξεις, και η τοπική αυτοδιοίκηση που θα κάνει τα στραβά μάτια προσβλέποντας στα ανταποδοτικά οφέλη και στο κράτος που δεν έχει φροντίσει να καταδικάσει εμπράκτως και να καυτηριάσει έντονα αυτά τα φαινόμενα. Εγώ λοιπόν, ξεκίνησα να διορθώσω το δικό μου μερίδιο της ευθύνης και με αυτή μου την ανάρτηση θα ήθελα να σας παροτρύνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Το να απαιτούμε να μην είμαστε τα κορόιδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΦΤΙΑ!

18 Μαρ 2010

Δημοσιογράφοι της δεκάρας...

... ο λόγος αυτή τη φορά για την Τάνια Μυλωνά που δημοσίευσε άρθρο στον Αδέσμευτο Τύπο το οποίο δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα Hoax, μια κακοπροαίρετη φάρσα. Πολλοί γνωστοί μου αλλά και εγώ, γνωρίζουμε πως πρέπει να επιβεβαιώνουμε ή έστω προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε μια είδηση πριν την αναρτήσουμε στο Blog μας ή την αναπαράγουμε με κάποιο άλλο τρόπο κι ας μην έχουμε καμία σχέση με τη δημοσιογραφία. Η παραπάνω δημοσιογράφος, προφανώς δε συμμερίζεται αυτή την άποψη κι αναπαράγει τις ειδήσεις που λαμβάνει στο... email της. Ούτε αναλαμβάνει την ευθύνη της πληροφόρησης που υποτίθεται πως παρέχει, αφού δεν αφήνει ούτε ένα email επικοινωνίας για να μπορούν οι αναγνώστες να επικοινωνήσουν μαζί της.

Η δημοσιογραφία βασίζεται σε έρευνα κυρία Μυλωνά, έρευνα που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να είχατε κάνει σε sites όπως αυτό ή το προσωπικό blog του ρεπόρτερ Tim Marshall, αλλά και μια βόλτα στο Site του Συλλόγου Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ πριν αποφασίσετε να συμμετέχετε σε μια προπαγάνδα σαν κι αυτή. Το γεγονός είναι λυπηρό και για εσάς, που απλοί bloggers παράγουν ποιοτικότερο αποτέλεσμα όσον αφορά την ενημέρωση, αλλά και για την εφημερίδα που φιλοξενεί τα γραφόμενά σας...

17 Μαρ 2010

Καθάρισμα τζαμιών

Βλέπω στο δρόμο αρκετούς οδηγούς αυτοκινήτου που αρνούνται πεισματικά να τους καθαρίσουν τα τζάμια οι απανταχού υαλοκαθαριστές. Πραγματικά δεν μπορούσα να κατανοήσω το, όπως το χαρακτήριζα πείσμα τους, να μην θέλουν να τους καθαρίσουν τα τζάμια, έστω κι αν δεν επρόκειτο να πληρωθούν. Όλα αυτά μέχρι σήμερα το πρωί της περασμένης Παρασκευής που ένας φιλικότατος ομολογουμένως, κατά πάσα πιθανότητα αλλοδαπός, προσφέρθηκε να μου καθαρίσει τα τζάμια, τα οποία είχαν τα χάλια τους. Έτριψε με υπερβάλλοντα ζήλο το μοναδικό δύσκολο σημείο τόσο που ακούστηκε εκείνος ο ανατριχιαστικός ήχος της κιμωλίας στο μαυροπίνακα ή του μυτερού μετάλλου που ξύνει με μανία ένα γυαλί....!

Το αποτέλεσμα φαντάζομαι το έχετε ήδη μαντέψει. Μια απαίσια δαντέλα από ακανόνιστες γρατσουνιές στη δεξιά πλευρά του παρμπρίζ και θύελλα σκέψεων για τις πιθανές αντιδράσεις. Να πιαστείς στα χέρια με το δράστη; Μπα, δε θα επιδιορθωθεί η ζημιά. Να του ζητήσεις τα 500 ευρώ της αντικατάστασης του παρμπριζ; Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Να καλέσεις την αστυνομία; Αβέβαια τα αποτελέσματα. Να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις και να ηρεμίσεις; Αδύνατη στην εφαρμογή....

Ο γρίφος μάλλον δεν έχει λύση που να μην περιλαμβάνει την είσοδο του χεριού στην τσέπη ή την ταλαιπωρία σε συνεργεία. Χώρια την αγανάκτηση όταν μετά την έξοδο του συνεργείου ανακαλύπτουμε πως έγινε μια επισκευή και 3 βλάβες.

Μέχρι στιγμής έχω επισκεφτεί την Carglass όπου με πληροφόρησαν πως επειδή πρόκειται για επιφανειακή χαρακιά, δε μπορούν να κάνουν κάτι. Αν κι έχω αρχίσει να συνηθίζω στην ιδέα ότι το αποτύπωμα του αλλοδαπού πάνω στο τζάμι, θα είναι μόνιμο, μάλλον θα δοκιμάσω και κάποιο προϊόν από τα πολλά που τιτλοφορούνται πως είναι ιδανικά για τέτοιες εργασίες. Ίδωμεν....

Ας αφήσω όμως την αναζήτηση λύσης κι ας επανέλθω στην πεισματική άρνηση των οδηγών. Ακόμα κι αν η λύση στο γρίφο είναι εύκολη κι απλά δεν την έχω ανακαλύψει ακόμα, πόσο πιθανό είναι να μην μεταμορφωθώ κι εγώ σε ένας οδηγός που αρνείται κάθετα στον οποιοδήποτε καθαρισμό τζαμιού; Μάλλον απίθανο...! Κάτι άλλο που επίσης με προβληματίζει είναι πόσα παρμπρίζ θα έχει καταστρέψει το συγκεκριμένο επικίνδυνο εργαλείο που χρησιμοποιεί αυτός ο άνθρωπος; Ή ακόμα χειρότερα, πόσες δεκάδες(;) ή εκατοντάδες(;) ακατάλληλα κι επικίνδυνα εργαλεία χρησιμοποιούνται που καταστρέφουν καθημερινά τα παρμπρίζ αυτοκινήτων;

11 Μαρ 2010

Πόση μνήμη θέλει ο Chrome?

Αγαπητό PCpolitan,

Αρκετό καιρό πριν είχα γνωρίσει τον Chrome αλλά μόλις πρόσφατα ξεκίνησα να του κάνω τα γλυκά μάτια. Δειλά - δειλά στην αρχή γιατί δεν γνωριζόμασταν και δεν ήθελα να σχηματιστούν λάθος εντυπώσεις, αλλά αφού μου έδωσε θάρρος προχωρήσαμε στη σχέση μας. Πλέον έχουμε καθημερινή επαφή και μάλιστα πολλές φορές μέσα στη μέρα, κι έτσι ανακαλύπτω κάποια σημεία του που μου κρατούσε κρυφά μέχρι τώρα. Αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι πως γίνεται όλο και πιο άπληστος όσον αφορά τη μνήμη που χρειάζεται. Τον τσάκωσα στα πράσα να ροκανίζει παραπάνω από 400Mbytes RAM κι ομολογώ πως απογοητεύτηκα. Κοιτάξτε χάλια στη φωτογραφία που επισυνάπτω. Η υπερκατανάλωση της RAM μου, ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που χωρίσαμε με τον Firefox και δεν το κρύβω πως ακόμα διαθέτω συναισθήματα για αυτόν. Θα ήθελα τη συμβουλή σου... Να μείνω με τον Chrome ελπίζοντας πως θα διορθωθεί ή να επιστρέψω στον αγαπημένο Firefox ;

10 Μαρ 2010

Τί γίνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

... Τί γίνεται στην Ευρώπη; Προς τα που βαδίζουμε; Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά; Ποιος είναι ο ρόλος του προέδρου της Ε.Ε; Πως εκλέγεται;
Είναι μερικές από τις αναρίθμητες εκρηκτικές ερωτήσεις που βομβάρδισαν το μυαλό μου μετά την προσεκτική παρακολούθηση του σύντομου βίντεο, της ομιλίας του Βρετανού Ευρωβουλευτή Νάϊτζελ Φρέτζελ (Nigel Farage) ο οποίος απευθύνεται στον νεοεκλεγέντα Βέλγο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Herman Van Rompuy. Παρακάτω κάνω μια προσπάθεια απάντησης των αναζητήσεων αυτών.

European Commission
Πως λειτουργεί αυτός ο θεσμός; Ισχύουν αυτά που αναφέρει ο Nigel Farage στη συνομιλία του με τον Alex Jones; Αν κατά κάποιο σατανικό τρόπο ισχύουν, τι κάνουν οι (ανθ)Έλληνες πολιτικοί για αυτό; Αν τα 27 άτομα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι διοριζόμενα ΚΙ ΟΧΙ ΕΚΛΕΓΟΜΕΝΑ, αλλά έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν νόμους και διατάξεις, που θα πρέπει τελικά να ενσωματωθούν στις εθνικές νομοθεσίες, έχουμε χάσει το νόημα της Δημοκρατίας και της δύναμης των πολιτών. Οι πολίτες εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους, αλλά αν η Κομισιόν τους διατάξει να κάνουν κάτι διαφορετικό από τη θέλησή τους, θα πρέπει να υπακούσουν. Αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, το ευρωκοινοβούλιο είναι ουσιαστικά ένα κουκλοθέατρο. Ας δούμε τι γράφει η Wikipedia για το θέμα:
Τα 27 μέλη της Κομισιόν διορίζονται από το European Council σε συμφωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος διορίζεται επίσης από το European Council.

President of the European Commission
Μέχρι πρόσφατα, το ρόλο του προέδρου αναλάμβαναν οι αρχηγοί των κρατών μελών σε εξαμηνιαία βάση. Από την 1η Δεκεμβρίου 2009 εκλέχθηκε ο Herman Van Rompuy. Δείτε τη διαδικασία εκλογής και τις βαρύτητες ψήφων του κάθε κράτους.

Global Governance
Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι λέξεις; Στη συνέχεια της συνομιλίας του ο Farage με τον Jones, αναφέρεται σε σενάρια Global Governance, που με μια σύντομη αναζήτηση, δυστυχώς δεν αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας. Διαβάζοντας την ομιλία του Herman Van Rompuy στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Ε. οι θεωρίες επιβεβαιώνονται  κι από όσο καταλαβαίνω, ξεκινούν να γίνονται πράξη. Δεν πείθεστε; Δείτε και το παρακάτω: The First President Of Europe, Herman Van Rompuy, Is Calling For A European Tax And Has Declared 2009 To Be The First Year Of Global Governance

Όπως πάντα, αν γνωρίζετε περισσότερα για όλα αυτά, ή έχετε άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, παρακαλώ καταθέστε τις.

5 Μαρ 2010

Μαζοχισμός ή βλακεία;

Διαβάζοντας στα ΝΕΑ το άρθρο με τίτλο Τα διεθνή ΜΜΕ για τα έκτακτα μέτρα και ειδικά το σημείο στο οποίο αναφέρεται ο Πολ Κολίερ, καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όσο κι αν ενοχλούμαι και θλίβομαι από τα γραφόμενα, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με όσα λέει. Παραθέτω ένα απόσπασμα:

Η διαχείριση των κρίσεων πρέπει να δίνει στους πολίτες τα σωστά μαθήματα. Η ευθύνη για την ελληνική κρίση βαραίνει αποκλειστικά τους Έλληνες πολίτες – σε μία δημοκρατία αποφασίζουν οι ψηφοφόροι. Εκείνοι ήταν που επανειλημμένως απέτυχαν να αντιληφθούν τα τραγικά οικονομικά λάθη που διέπραξαν οι κυβερνήσεις τους. Στην πραγματικότητα, οι ελληνικές κυβερνήσεις πιθανώς συμπεριφέρθηκαν έτσι γιατί υποψιάζονταν ότι πιο συνετή συμπεριφορά δεν θα ήταν δημοφιλής. Σε αυτή την περίπτωση, οι πολιτικές που κατέστρεψαν την Ελλάδα θα γίνουν περισσότερο, όχι λιγότερο δημοφιλείς.

Πόσες δεκαετίες κάνουμε τα ίδια λάθη; Πόσες φορές έχουμε ξεχάσει τι έγινε στο παρελθόν ώστε να μην το επαναλάβουμε; Πόσες φορές δεν τιμωρήσαμε παραδειγματικά το ένα ή το άλλο πολιτικό κόμμα; Πόσες φορές δεν λουφάξαμε στον καναπέ και είπαμε Ωχ αδερφέ, δε βαριέσαι.... ; Κάνω λάθος; Για δείτε και την παρακάτω ανασκόπηση:


4 Μαρ 2010

Μηχανήματα του διαβόλου...

Δηλώνω οπαδός των αρωμάτων, ειδικά των όμορφων αρωμάτων αλλά και γενικότερα των όμορφων μυρωδιών. Με ευχαριστεί και μου φτιάχνει τη διάθεση να βρίσκομαι σε ένα χώρο που μυρίζει όμορφα. Αυτή μου η ιδιαιτερότητα, προώθησε στο μυαλό μου τη σατανική σκέψη να τοποθετήσω μέσα στο κουτί του υπολογιστή, ένα υγρό αποσμητικό με υπέροχη μυρωδιά. Κάθε φορά που άναβα τον υπολογιστή και λόγω των ανεμιστήρων στο εσωτερικό του που δημιουργούσαν ροή αέρα, δραπέτευαν στο χώρο οι όμορφες μυρωδιές του αποσμητικού. Μετά από μερικές μέρες έγινε τόσο αυτονόητο στο μυαλό μου ότι μόλις ανάβω τον υπολογιστή μυρίζει πιο όμορφα ο χώρος, που ξέχασα τελείως τον τρόπο με τον οποίο το είχα πετύχει.

Ο βασικός υπολογιστής μου, σπανίως απολαμβάνει την ησυχία του για διάστημα μεγαλύτερο του διμήνου. Πάντα κάτι προκύπτει και πρέπει να τον ανοίξω για μια σύντομη ή όχι, επέμβαση στο εσωτερικό του. Έτσι ακριβώς προέκυψε και η ανάγκη ένα βράδυ, να τοποθετήσω έναν σκληρό δίσκο. Έκανα κλικ στο Shutdown και καθώς ο υπολογιστής είχε μπει στην τελική ευθεία για να ικανοποιήσει το αίτημά μου, ξαπλώνω το κουτί του υπολογιστή στο πάτωμα για να βγάλω το καπάκι και να τοποθετήσω τον δίσκο. Ανοίγοντας το καπάκι όμως, βρέθηκα προ εκπλήξεως.....


2 Μαρ 2010

Λύση στο αδιέξοδο

Θέμα: AYTH EINAI H ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...
Ημερομηνία: Δευτέρα, 1 Μάρτιος 2010, 11:41


1. Δανείζουμε εμείς (οι Έλληνες) την Ελλάδα άμεσα. Έχουμε αρκετές καταθέσεις για να καλύψουμε αρκετούς μήνες. Ταυτόχρονα, δίδοντας εξωφρενικά προνόμια στους Κινέζους (λιμάνι και ζώνη ελευθέρου εμπορίου για ίδρυση μονάδων συναρμολόγησης και "εξευρωπαϊσμού" των προϊόντων τους) τους πουλάμε 40 με 50 δις ευρώ ομολόγα. Ένα μεγάλο μέρος των Ευρώ που μαζεύει η Κυβέρνηση από τα παραπάνω το μετατρέπει σε δολλάρια (δείτε το γιατί στο 4) .

2. Καλούμε το ΔΝΤ για τα υπόλοιπα. Θα πληρώσουμε κατιτίς παραπάνω αλλά θα απολαύσουμε τα μούτρα των "Εταίρων" όταν καταλάβουν ότι η Ευρωπαϊκή τους Ένωση είναι ένα μάτσο κουρελόχαρτα. Θα απολαύσουμε επίσης μιά άνευ προηγουμένου ξεφτίλα της Κομισιόν και των καρεκλοκενταύρων της.

3. Αναθεωρούμε τις παραγγελίες οπλικών συστημάτων από τους φίλους Ευρωπαίους.

4. Καλούμε την Κομισιόν να δει το θέμα εξόδου μιάς χώρας από τη Ζώνη του Ευρώ, μια και αυτό δεν προβλέπεται πουθενά. Με το που θα κυκλοφορήσει η είδηση το Ευρώ θα χάσει το 30% της αξίας του ως προς το δολλάριο. Στο σημείο αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση πουλάει τα δολλάρια και αγοράζει Ευρώ. Το κέρδος είναι 25% (με τις προμήθειες) και οι Γερμαναράδες το φυσάνε και δεν κρυώνουν.

5. Εν τω μεταξύ σοβαρευόμαστε και δουλεύουμε και πληρώνουμε φόρους (κομματάκι δύσκολο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς)

6. συνάπτουμε συνθήκη με την Τουρκία σύμφωνα με την οποία δίνουμε Ελληνική (άρα και Ευρωπαϊκή) υπηκοότητα σε όποιον Τούρκο πολίτη έχει συγγένεια μέχρι β' βαθμού με Τουρκους που εκτοπίστηκαν κατά την ανταλλαγή πληθυσμών. Όλοι αυτοί την επόμενη μέρα παίρνουν το αεροπλάνο για τη Γερμανία... Ταυτόχρονα θεσπίζουμε ακόμα πιό εύκολα κριτήρια ελληνοποίησης (με παράβολο 3.000 Ευρώ) των παράνομων προσφύγων. Και αυτοί παίρνουν την επόμενη μέρα το τραίνο για τη Γερμανία και Γαλλία. Με τρόμο βλέπουν οι Εταίροι εισρροή 15.000 χιλιάδων μουσουλμάνων την εβδομάδα με Ελληνικά διαβατήρια.

7. Η Κομισιόν απελπισμένη καλεί τους Εταίρους να αναθεωρήσουν τη στάση τους για την Ελλάδα, όλοι όμως βλέπουν ότι είναι αργά.

8. Η Ελλάδα αιτείται αποχώρησή της από το Ευρώ. Ακολουθούν και η Ιταλία και Ισπανία που υποφέρουν χρόνια από το σκληρό Ευρώ και την κηδεμονία των
Γερμανών. Το Ευρώ καταρρέει. Η Κομισιόν παραιτείται σύσσωμη. Οι Άγγλοι κατηγορούν Γερμανία και Γαλλία ότι τα έκαναν μούσκεμα και ζητούν επειγόντως αναθεώρηση των Συνθηκών.

9. Έχουμε φτάσει το Δεκέμβριο του 2012. Οι Γερμανοί κατάλαβαν ότι τα έβαλαν με λάθος Motherfucker.

Μερικές μέρες αργότερα (2012 γαρ) φτάνει το τέλος του κόσμου. Όχι για όλους όμως . . . .  Οι Έλληνες (και τα 15 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο) έχουν μεταφερθεί με τα διαστημόπλοια των Ελ στον Άλφα του Κενταύρου.  Μαζί τους σώθηκαν και μερικές ξέμπαρκες Γερμανίδες που είχαν παντρευτεί κάτι γκαρσόνια από την Μύκονο...

1 Μαρ 2010

Οικονομικός πόλεμος

Διαβάζω το άρθρο του Έθνους με τίτλο Πως μας πούλησαν και μας αγόρασαν, το οποίο αναδημοσιεύεται στο LoMak's Blog από όπου το βρήκα, για τα οικονομικά παιχνίδια που έχουν στηθεί εναντίον της Ελλάδας και εξοργίζομαι. Αν ισχύουν όλα όσα αναφέρονται, που το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό, πρόκειται για σκάνδαλο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για Ενωμένη Ευρώπη όταν η μια χώρα επιτίθεται οικονομικά αλλά και φραστικά εναντίον της άλλης; Μήπως αυτός είναι τελικά ο μοντέρνος πόλεμος μεταξύ κρατών, ο οποίος είναι πιο θανατηφόρος από τον συμβατικό και πιο ύπουλος. Κανείς δεν βγάζει όπλο να σκοτώσει ευθέως αλλά δολοφονούνται οικονομίες πάνω στις οποίες βασίζονται χιλιάδες άνθρωποι - γέροι, νέοι, παιδιά....!

Ποιες είναι οι δικές μας ενέργειες αφενός και οι ενέργειες των κυβερνώντων αφετέρου, ώστε να αποκρούσουμε αυτές τις επιθέσεις κατά της οικονομίας μας αλλά και κατά της ζωής μας στην τελική; Οι μεν πολίτες πάμε και ψωνίζουμε Polo GTI για να τονώσουμε κι άλλο το πόδι που μας κλωτσάει, ενώ οι δε πολιτικοί δεν αξιώνουν καμιά αποζημίωση από τα χρωστούμενα τόσων ετών (μαζί με τους νόμιμους τόκους) αλλά ούτε βρίσκουν εναλλακτικές πηγές δανεισμού, κάτι που με κάνει να πιστεύω πως η πίτα είναι κομμένη και μοιρασμένη ήδη.

Μιλώντας για δανεισμό, γιατί κανείς δεν αποφασίζει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο με προτάσεις όπως κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης για Χ χρόνια μέχρι να χαμηλώσει το έλλειμμα σε συγκεκριμένο επίπεδο και κατά συνέπεια τα δανεικά χρήματα που θα χρειαστούμε; Δε φαντάζομαι να πιστεύει κανείς πως οι βουλευτές ζούνε από αυτή και μόνο την αποζημίωση και δεν έχουν άλλες πηγές εσόδων; Γιατί δε φορολογείται η εκκλησιαστική περιουσία και μάλιστα αναδρομικά για Χ έτη; Γιατί δεν κλείνουν τα παραθυράκια της διαρροής χρήματος προς τα έξω; Γιατί δεν τονώνεται η εγχώρια γεωργική παραγωγή, αλλά με τακτικούς και σκληρούς ελέγχους για την αποφυγή παρατυπιών; Γιατί δεν τιμωρούνται εξοντωτικά τα κρούσματα διαφθοράς σε όλους τους τομείς; Και στην τελική, γιατί δεν αποδίδονται ευθύνες σε όσους έφαγαν με πολλαπλά χρυσά κουτάλια αποζητώντας να επιστραφούν τα σπασμένα; Μάλλον γιατί έτσι όπως έχουν τα πράγματα βολεύει πολύ κόσμο και κανείς πραγματικά δεν θέλει να βγούμε από αυτή την προστασία που μας προσφέρουν οι νταβατζήδες μας, αφού έτσι γίνεται ελεγχόμενη ανακατανομή της πίτας. Αυτό το μοντέλο όμως είναι φύση αδύνατο να διαρκέσει για πάντα... !