29 Απρ 2010

Ιθάκη

Στο διάγγελμα του για την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης ο Γ. Παπανδρέου αναφέρει:

"...Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Όμως, πλέον, ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Μπροστά μας έχουμε ένα ταξίδι με απαιτήσεις από όλους μας, αλλά με μια νέα συλλογική συνείδηση και κοινή προσπάθεια θα φθάσουμε εκεί ασφαλείς, πιο σίγουροι, πιο δίκαιοι, πιο περήφανοι..."

Αντιγράφω σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής επί του διαγγέλματος:

"Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι και ο Οδυσσέας ήξερε το δρόμο για την Ιθάκη αλλά του πήρε 10 χρόνια για να φτάσει. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ οι άλλοι πέθαναν στην διαδρομή."

27 Απρ 2010

Windows XP Repair Install

Υπάρχουν φορές που είτε λόγο κάποιου ιού, είτε αλλαγής στο hardware ή driver που τα Windows αρνούνται πεισματικά να ξεκινήσουν. Το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι κάποια μπλε οθόνη, συνεχόμενες επανεκκινήσεις του υπολογιστή ή απλά κόλλημα κατά την εκκίνηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει λύση αλλά σε άλλες, η εύρεσή της είναι πολύ πιο χρονοβόρα από την επανεγκατάσταση του λειτουργικού.

Ο καλύτερος τρόπος σε μια επανεγκατάσταση είναι διαγράφοντας όλο το προβληματικό λειτουργικό (format) και ξεκίνημα από την αρχή. Δεν είναι όμως δυνατό αυτό σε κάθε περίπτωση. Ειδικά όταν πρόκειται για υπολογιστή με πολλά προγράμματα ή πολύπλοκες παραμετροποιήσεις. Οπότε καταφεύγουμε στην λύση της Εγκατάστασης Επιδιόρθωσης. Εδώ όμως να πω, πως η εγκατάσταση επιδιόρθωσης δεν είναι η ιδανική λύση για κάθε πρόβλημα και θα πρέπει να καταφεύγουμε σε αυτή μόνο αν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει.

Πριν ξεκινήσουμε την εγκατάσταση επιδιόρθωσης
Αυτό είναι και το σημαντικότερο στάδιο, ώστε να εξασφαλίσουμε πως δε θα χάσουμε τίποτα από τα δεδομένα μας:

  • Πρώτα από όλα θα πρέπει να φροντίσουμε να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων. Οι υπολογιστές είναι πολύ απρόβλεπτα αντικείμενα... Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει κι από που!
  • Να αφαιρέσουμε τον Internet Explorer 7 ή 8 (αν είναι κάποιος από τους δύο εγκατεστημένος). Ορίστε και μερικές χρήσιμες Οδηγίες αφαίρεσης Internet Explorer 7 ή 8
  • Να βρούμε και να καταγράψουμε το CD-KEY του εγκατεστημένου λειτουργικού αν δεν υπάρχει κολλημένο το sticker ή/και να επιβεβαιώσουμε το κλειδί του λειτουργικού με αυτό του sticker.
  • Αν δεν έχουμε το CD της έκδοσης των Windows XP που είναι εγκατεστημένα μαζί με το Service Pack 3, το δημιουργούμε. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε CD που να περιέχει την ίδια έκδοση Windows XP και στην ίδια γλώσσα με αυτή που βρίσκεται εγκατεστημένη. Αν π.χ. έχουμε εκγατεστημένη την Windows XP Home OEM Ελληνικά και χρησιμοποιήσουμε την Windows XP Home Retail ελληνικά, δε θα είναι δυνατή η Εγκατάσταση Επιδιόρθωσης.
  • Ελέγχουμε τον σκληρό δίσκο για ιούς σε έναν άλλο υπολογιστή που γνωρίζουμε πως είναι καθαρός.
  • Ελέγχουμε τον δίσκο για σφάλματα στο σύστημα αρχείων
  • Διαγράφουμε (αν υπάρχει) το αρχείο Undo_guimode.txt από τον φάκελο \Windows\System32\
  • Κρατάμε ένα αντίγραφο των αρχείων WPA.DBL και WPA.BAK που βρίσκονται στον φάκελο \Windows\System32\ τα οποία επαναφέρουμε μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης επιδιόρθωσης, επαναφέροντας έτσι και την ενεργοποίηση των Windows (δεν χρειάζεται να κάνουμε εκ νέου ενεργοποίηση - ισχύει μόνο για εγκατάσταση επιδιόρθωσης κι όχι για καθαρή εγκατάσταση)

Ξεκινώντας την Εγκατάσταση Επιδιόρθωσης
Εκκινούμε τον υπολογιστή από το CD και ξεκινάει η εγκατάσταση. Εδώ να τονίσω πως είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε ένα CD με ενσωματωμένο το Service Pack 3 διαφορετικά ενδέχεται να μην έχουμε την επιλογή να επιδιορθώσουμε τον υπολογιστή. Φτάνοντας στην οθόνη Welcome To Setup πατάμε Enter στην επιλογή To setup Windows XP now, press ENTER. Μετά την αποδοχή της άδειας χρήσης, φτάνουμε στην οθόνη όπου επιλέγουμε την εγκατάσταση των Windows που θέλουμε να διορθώσουμε και πατάμε το πλήκτρο R. Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, τότε δεν προχωρούμε! Είναι πολύ σημαντικό αυτό το σημείο γιατί αν δεν υπάρχει η επιλογή επιδιόρθωσης και προχωρήσουμε, το πιο πιθανό είναι πως θα γίνει καινούργια εγκατάσταση και θα χάσουμε τα δεδομένα μας. Το σύστημα θα συνεχίσει αντιγράφοντας αρχεία και κάνοντας επανεκκίνηση για να συνεχίσει με την εγκατάσταση. Κάποια στιγμή θα μας ζητηθεί το CD-KEY και φροντίζουμε να εισάγουμε το ίδιο με αυτό που είχε ο υπολογιστής. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, επαναφέρουμε και τα αρχεία WPA.DBL και WPA.BAK στον φάκελο \Windows\System32\ για να επιστρέψει το προϊόν στην ενεργοποιημένη του κατάσταση. Τέλος δεν ξεχνάμε να ξαναπεράσουμε όλα τα Updates.

    26 Απρ 2010

    The Crisis of Credit Visualized

    Δύο βίντεο που επονομάζονται The Crisis of Credit Visualized απολαύστε...

    http://www.youtube.com/watch?v=Q0zEXdDO5JU

    http://www.youtube.com/watch?v=iYhDkZjKBEw

    22 Απρ 2010

    Κοστίζει αρκιβά η δημοκρατία....

    Πήρε το μάτι μου ένα Blog Post με τίτλο Πενιχρή η συμβολή της Βουλής στις αναγκαίες θυσίες στο οποίο αναφέρονται κάποια οικονομικά μεγέθη όσον αφορά τις αμοιβές μελών και υπαλλήλων του κοινοβουλίου και διάφορα επιδόματα. Δεν γνωρίζω αν τα νούμερα είναι ακριβή ή όχι, αλλά μπήκα στον πειρασμό να κάνω μια σύντομη σούμα. Έχουμε λοιπόν...

    Κοινοβούλιο
    Βουλευτική αποζημίωση 27.035.100,00 €
    Συμμετοχή βουλευτών σε θερινά τμήματα κι επιτροπές 5.503.500,00 €
    Επιδόματα βουλευτών ?
    Μισθοί τακτικών υπαλλήλων αορίστου χρόνου κοινοβουλίου 28.600.000,00 €
    Μισθοί υπαλλήλων αορίστου χρόνου κοινοβουλίου 3.000.000,00 €
    Επιδόματα τακτικών υπαλλήλων βουλής 5.700.000,00 €
    Σύνολο 69.838.600,00 €


    Αστυνομία / Στρατός
    Αποζημίωση για υπερωριακή εργασία στατιωτικών κι αστυνομίας 16.670.700,00 €
    Λοιπές πρόσθετες παροχές κι αποζημιώσεις 20.087.000,00 €
    Απασχόληση πέραν του κανονικού ωραρίου 5.660.000,00 €
    Σύνολο 42.417.700,00 €




    Γενικό σύνολο 112.256.300,00 €

    Για να λειτουργεί λοιπόν η Δημοκρατία μας, χρειάζεται σχεδόν έξι εκατομμύρια ευρώ το μήνα ή αν προτιμάτε, εκατόν ενενήντα μία χιλιάδες ευρώ την ημέρα!

    Για να λειτουργεί η (αν)Ασφάλεια των πολιτών, χρειάζονται εξαντλητικές υπερωρίες (στη ρίψη χημικών;! ) και πενιχρά επιδόματα (όχι μισθός) αξίας τριών εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ το μήνα ή εκατόν δέκα έξι χιλιάδες ευρώ την ημέρα!

    Αργεντινή, Ελλάδα - Βρείτε τις διαφορές (μέρος 2ο)

    Σε συνέχεια της προηγούμενης δημοσίευσής μου σχετικά με τη Χρεωκοπία της Αργεντινής, θα ήθελα σήμερα να παραθέσω έναν σύνδεσμο προς τη δημοσίευση του Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Ιστορικά στοιχεία!

    Το κείμενο περιγράφει με λεπτομέρειες το ιστορικό χρονικό και παραλληλίζει σε αρκετά σημεία τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αργεντινή με τα όσα συνέβησαν ή συμβαίνουν στη χώρα μας.

    21 Απρ 2010

    Για ποιο λόγο κάνουν σεξ οι γυναίκες;

    Δύο βασικές κατηγορίες
    1. Γιατί θεωρούν πως από τα γονίδιά του θα προκύψουν γερά & ευφυή παιδιά
    2. Για να εξασφαλίσουν τα μέσα που τους δίνουν άνεση και ασφάλεια, για τις ίδιες ή και τα παιδιά τους
    Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε;

    Ιδού και το πλήρες κείμενο

    Ο σώσον εαυτό σωθήτω

    Θα θέσει πάλι υποψηφιότητα για δήμαρχος Αθηναίων, στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ο καταστρεπτικότερος και χειρότερος δήμαρχος που έχει περάσει ποτέ... ! Να μιλήσουμε μήπως για το πεδίο Άρεως που μετά από δύο χρόνια και 9 εκ. ευρώ, ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της "ανάπλασης" ; Ή μήπως για τις ανώνυμες εταιρίες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και στραγγίζουν τα χρήματα του δήμου; Χρήματα των πολιτών που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    Όποιος δημότης Αθηναίων, σέβεται, έστω κ υποτυπωδώς τον εαυτό του, τους γύρω του και το περιβάλλον, θα δηλώσει πανηγυρικά την αντίθεσή του στις εκλογές του Νοεμβρίου, καταδικάζοντας τις πρακτικές Νικήτα Κακλαμάνη!

    19 Απρ 2010

    Το πραγματικό πρόβλημα είναι πως... δε θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα.

    Κάποτε μας είπαν οι πολιτικοί μας πως καταργώντας το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, θα υπάρξει ενθάρρυνση του ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών. Το αποτέλεσμα ήταν οι τιμές να εκτοξευτούν ανεξέλεγκτα.
    Σήμερα μας λένε πως με εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και απελευθέρωση των τιμολογίων τους θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Το αποτέλεσμα μπορούμε να το υποθέσουμε...

    Ισχυρίζονται πως η άρση του ορίου για τις απολύσεις και περιορισμός ή και πλήρης κατάργηση της αποζημίωσης για τους απολυμένους που θεωρείται αντικίνητρο για τις επιχειρήσεις, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Οι εταιρίες δεν θα φοβούνται να προσλάβουν νέους υπαλλήλους όταν τους χρειάζονται.... Έτσι λένε. Αφού λοιπόν υπάρχουν ανάγκες για προσλήψεις γιατί βλέπουμε τον τελευταίο χρόνο συνεχώς απολύσεις; Ας μην ξεχνάμε πως ένας εργαζόμενος δικαιούται αποζημίωσης μετά το δεύτερο έτος. Άρα αν μια εταιρία θέλει να καλύψει τις προσωρινές της ανάγκες που το πρόβλημα; ΠΟΥΘΕΝΑ! Γιατί το πρόβλημα είναι πως θέλουν να απολύσουν χονδρικής! Κι όταν η απόλυση ίπταται πάνω από το κεφάλι μας, θα δεχτούμε και τις μειώσεις μισθών και τα ελαστικά ωράρια και πάσης φύσεως δουλική εργασία.

    Ας μη γελιόμαστε. Η εργασία, χωρίς δικαιώματα, από το πρωί μέχρι το βράδυ που τελικά καλύπτει μόνο βιοποριστικές ανάγκες, είναι η εργασία ενός δούλου.

    Πως γίνεται μια χώρα που έχει ήδη τους χαμηλότερους μισθούς να έχει τις ακριβότερες τιμές; Πως γίνεται για τις ακριβές τιμές να είναι υπεύθυνοι οι μισθοί αφού είναι ούτως ή άλλως χαμηλοί; Άρα κάτι άλλο δεν πάει καλά. Ό,τι κι αν είναι αυτό, ακόμα κι αν χαμηλώσουμε τους μισθούς κι ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα, οι τιμές δε θα χαμηλώσουν, αφού δεν θα έχουμε ασχοληθεί με την αιτία του προβλήματος. Η μόνη διαφορά που θα προκύψει είναι η συσσώρευση του επιπλέον πλούτου.

    Από τις εταιρίες που προχώρησαν σε μαζικές απολύσεις, μείωσε καμία τις τιμές των προϊόντων τους ή υπηρεσιών; Την ερώτηση την ξέρουμε ήδη...

    Με ποια λογική βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα; Οι χώρες στις οποίες έχει αναμιχθεί το ΔΝΤ, έχουν πιάσει πάτο. Και είναι λογικό... Ποιος πιστωτικός οργανισμός επιθυμεί την αποπληρωμή ενός προσοδοφόρου δανείου; Είναι απείρως προτιμότερη η δια βίου αποπληρωμή τόκων. Πιστεύω σθεναρά πως όλες οι προτάσεις μείωσης του ελλείμματος, που έχουν γίνει από τους δανειστές μας, είναι προς την κατεύθυνση παντοτινής αδυναμίας αποπληρωμής του ίδιου του δανείου. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέμαι τι είναι χειρότερο... Το να χάσουμε 1-2-5-10 μισθούς από μια στάση πληρωμών λόγω πτώχευσης ή η κληροδότηση ενός δυσβάσταχτου χρέους στους απογόνους μας με συνέπεια και τη δική τους υποδούλωση στα μεγάλα συμφέροντα;

    Για ποιο λόγο να μην αυτοχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας; Ξεκινώντας από τους πολιτικούς μας φυσικά. Να δώσουν το καλό παράδειγμα που σίγουρα θα ακολουθήσουμε και οι υπόλοιποι. Αγορά έντοκων κρατικών ομολόγων από όλους μας, σε υποχρεωτική βάση με τις ακόλουθες αξίες:
    • 10% της αξίας της ακίνητης περιουσίας ενός προσώπου ή εταιρίας
    • 10% της αξίας της κινητής περιουσίας ενός προσώπου ή εταιρίας
    • 5% των καθαρών εσόδων
    • 50% των κερδών από τυχερά παιχνίδια
    Κι αν θέλουμε να γίνουμε κι ακόμα πιο αποδοτικοί και δίκαιοι:
    Άνοιγμα όλων των καταθέσεων σε Ελλάδα κι εξωτερικό και υποχρεωτική αγορά ομολόγων αξίας ίσης με το 10% των συνολικών καταθέσεων κάθε προσώπου. Στην περίπτωση αδυναμίας ανοίγματος των λογαριασμών σε ξένες τράπεζες, έλεγχος κι επιβολή αγοράς κρατικών ομολόγων αξίας ίσης με το 10% των εμβασμάτων από τράπεζες του εξωτερικού προς ελληνικές (τι να τα κάνεις τα χρήματα στην Ελβετία αν δεν μπορείς να τα πάρεις; )

    Τα χρήματα που θα προκύψουν day 1, πιο άμεσα δε γίνεται, θα είναι δανεικά κι όχι χαμένα χρήματα όπως είναι όλα τα προγράμματα σταθερότητας που ανακοινώνονται και θα ανακοινωθούν. Αντί να δίνουμε τον πλούτο μας στους ξένους, ας τον δίνουμε στους πολίτες! Με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει κι ανατροφοδότηση. Περισσότερα έσοδα για τους πολίτες, μέσω των τόκων των ομολόγων, μεγαλύτερη ικανότητα επαναδανεισμού. Με αυτό το μέτρο οι πολίτες χάνουν τα λιγότερα, έως και τίποτα, με ένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Με τα μέτρα που ανακοινώνουν όμως, οι πολίτες χάνουν ότι έχουν και δεν έχουν τα οποία τα καρπώνονται τα ευρωπαϊκά και διεθνή κοράκια.

    Λύσεις, έστω και ακραίες υπάρχουν! Αλλά το πρόβλημα είναι πως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ γιατί είναι προσοδοφόρο! Όποιος χρωστάει είναι σκλάβος! Κι αυτό το ρόλο έχουν ήδη αποφασίσει για τους κατοίκους της Ελλάδας, ξένα αλλά ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ κοράκια!

    16 Απρ 2010

    Γεώργιος Σουρής

    Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ' όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;
    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    να 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;
    Να 'χει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά,
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;

    Γεώργιος Σουρής

    Περισσότερα όμορφα μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
    http://oasigr.5.forumer.com/a/_post1663.html
    http://logomnimon.wordpress.com/γ-σουρησ/
    http://openarchives.gr/contributor/3982

    Υ.Γ. Δε μπορώ όμως να μην παραθέσω κι αυτό:
    Πάνε πονηριές και δόλοι,
    Και σωφρώνως λένε όλοι,
    Πως θα βάλουν πλέον παύλα,
    Στα σημερινά τα φαύλα!

    Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
    κι απ΄τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος.
    Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
    σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε.

    Ειλικρινά υμέτερος,
    Γ. Σουρής

    13 Απρ 2010

    Αργεντινή, Ελλάδα - Βρείτε τις διαφορές

    Όπως θα έχετε παρατηρήσει, τώρα τελευταία ασχολούμαι αρκετά με την επικαιρότητα όσον αφορά τα οικονομικά της Ελλάδας και λιγότερο με οτιδήποτε άλλο. Ο λόγος είναι αυτονόητος: Αν καίγεται η γειτονιά σου, σύντομα θα καεί και το σπίτι σου (η πρώτη φορά που το ανέφερα ήταν για τους "φίλους" μας τους Ευρωπαίους), αλλά και για να εκφράσω τις προσωπικές μου θέσεις.

    Συνήθως, το έναυσμα μίας ανάρτησης είναι κάποια είδηση ή κάποια αναφορά σε site η blog. Αυτή τη φορά, το έναυσμα είναι η ιστορική πορεία της Αργεντινής προς την πτώχευση, έτσι όπως αποτυπώνεται μέσα από 12 βίντεο μικρού μεγέθους, τα οποία μπορείτε να βρείτε στο τέλος της ανάρτησης.

    Αρχικά βρήκα κάποιες ομοιότητες στα γεγονότα της Αργεντινής με αυτά της Ελλάδας. Στην πορεία όμως, ανησύχησα σοβαρά καθώς οι ομοιότητες πληθαίνουν απειλητικά. Αντιλαμβάνομαι πως ακόμα κι αν δύο κράτη κάνουν τις ίδιες λάθος κινήσεις κι ακολουθήσουν παραπλήσια πορεία, το αποτέλεσμα δε θα είναι πανομοιότυπο. Σίγουρα όμως θα είναι παραπλήσιο...

    Αλλά ας αναλύσουμε κάποια γεγονότα που ήδη συμβαίνουν στη γειτονιά μας

    8 Απρ 2010

    Software Update

    Αν και πρόκειται για υπερβολή, δεν απέχει και πάρα πολύ από την πραγματικότητα:

    7 Απρ 2010

    Ας μάθουμε Αγγλικά

    Καλώδια ψηφιακού σήματος

    Την πρώτη φορά που με είχαν ρωτήσει αν αξίζει τα χρήματά του ένα καλώδιο HDMI που είναι πιο ακριβό (έως πολύ πιο ακριβό) από το φθηνότερο διαθέσιμο, είχα απαντήσει αυθόρμητα πως ένα καλώδιο που μεταφέρει ψηφιακό σήμα, είτε λειτουργεί είτε όχι. Αν λειτουργεί, τότε μεταφέρει 100% σωστό σήμα, όποιας ποιότητας και τιμής είναι.

    Χαίρομαι που σήμερα βρήκα υποστηρικτές της θεωρίας μου:


    Budget Planner – Mint.com