31 Μαΐ 2010

Fake Windows Activation Malware

Ένας νέος ιός κυκλοφορεί καμουφλαρισμένος με τον μανδύα της ενεργοποίησης των Windows (Windows Activation). Ο Ιός ενημερώνει ψευδώς τον χρήστη πως διαθέτει παράνομο λογισμικό και τον προτρέπει να προχωρήσει στην ενεργοποίησή του. Κατά τη διαδικασία της υποτιθέμενης ενεργοποίησης, ζητούνται από τον χρήστη προσωπικές πληροφορίες και ο αριθμός της πιστωτικής του κάρτας, με την ψευδή δέσμευση πως δε θα χρεωθεί. Ως φυσικό επακόλουθο, μόλις δοθεί αριθμός έγκυρης πιστωτικής κάρτας, θα χρεωθεί με άγνωστο για την ώρα ποσό.

Η πρώτη οθόνη της δήθεν ενεργοποίησης ενημερώνει τον χρήστη για την μη αυθεντικότητα του λειτουργικού
ενώ η δεύτερη οθόνη τον προτρέπει να εισάγει τα προσωπικά του στοιχεία

Μεγάλη προσοχή λοιπόν!

26 Μαΐ 2010

Πόσο επηρεαζόμαστε από τους άλλους (The Αsch experiment);

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζεται μια έρευνα που δείχνει πόσο επηρεαζόμαστε από τους γύρω μας κι αμφιβάλλουμε ακόμα και για τις ίδιες μας τις αισθήσεις, όταν κληθούμε να πάρουμε αποφάσεις που είναι αντίθετες με τους "πολλούς".

http://www.youtube.com/watch?v=P7tVy88FTJE

Τώρα που το ξέρουμε, ας προσπαθήσουμε να μην αφήνουμε τους άλλους να μας επηρεάζουν όταν ξέρουμε πως έχουμε δίκιο.

Coca Cola VS Ελληνικών προϊόντων: Σημειώσατε 1

Η παρούσα δεν αποτελεί διαφημιστική ανάρτηση για οποιοδήποτε προϊόν.

Περπατούσα στο δρόμο σήμερα και κάπου σε μια γωνίτσα του πεζοδρομίου, πήρε το μάτι μου ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι από Coca Cola. Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου, μαζί με μια δόση θυμού, ήταν το ανθρωπόμορφο τετράποδο που, μάλλον λόγω έλλειψης ευφυίας, δε βρήκε το σωστό σημείο για να τοποθετήσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Το αμέσως επόμενο που σκέφτηκα ήταν το πλαστικό μπουκάλι ενός χυμού πορτοκαλιού "Όλυμπος" που κρατούσα στο χέρι κι από το οποίο έπινα που και που. Κοίταξα την ετικέτα του κι έγραφε "100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ" και λίγο πιο κάτω "Από ελληνικά πορτοκάλια τελευταίας εσοδείας", δηλώσεις για τις οποίες δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω.

Οι επόμενες σκέψεις ήταν σαν τυφώνας...Σε ορισμένα σημεία της Ελλάδα (που γνωρίζω), η παραγωγή πορτοκαλιών μένει αδιάθετη, "χωματερή σαν εφιάλτης άλλων εποχών, έμπορος που αγοράζει το κιλό με 17 λεπτά, τιμή πορτοκαλιών σε super market άνω των 80 λεπτών, αλλαγή παραγωγής από πορτοκάλια σε κάτι άλλο (ακτινίδια π.χ.), συνεταιρισμοί που διαλύθηκαν από αυτούς που έκαναν κουμάντο... Κι όλα αυτά για να.... έχει θετικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Coca Cola !!

Μοιάζει με σενάριο σουρεαλιστικής ταινίας!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η Ελλάδα δεν βαδίζει σε σωστά μονοπάτια. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξουμε λίγο τις συνήθειές μας ώστε να βοηθηθούμε όλοι! Σταματώντας την κατανάλωση της Coca Cola, σίγουρα δε θα λύσουμε όλα τα προβλήματά μας, αλλά θα μειώσουμε τις εισαγωγές. Οι θέσεις εργασίας συνολικά δε θα μεταβληθούν, αφού για τη διάθεση των προϊόντων στην αγορά, χρειάζονται χέρια, είτε ονομάζεται Coca Cola, είτε φυσικός χυμός πορτοκάλι Λακωνία, είτε οποιοδήποτε άλλο, κατά προτίμηση, ελληνικό προϊόν. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα αγαθά που καταναλώνουμε, για τα οποία υπάρχει κάποιο αντίστοιχο ή παραπλήσιο ελληνικό προϊόν. Ιδού λοιπόν μια απάντηση στο ερώτημα: Τι μπορώ να κάνω εγώ για να σώσω την Ελλάδα;

... μειώνοντας την κατανάλωση Coca Cola, τελικά είναι προς προσωπικό όφελός μας!

19 Μαΐ 2010

Ορθογραφικός έλεγχος στα προγράμματα πλοήγησης (browsers)

Με αφορμή αυτή της συζήτησης και πιο συγκεκριμένα το τρίτο μήνυμα, αποφάσισα ν' αναρτήσω το παρόν κείμενο, ώστε να δείξω πόσο εύκολο είναι και πως μπορούμε τελικά να εγκαταστήσουμε ορθογράφο (spell checking) στο πρόγραμμα πλοήγησης που χρησιμοποιούμε.

FireFox
Στον FireFox υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εγκαταστήσουμε τον ορθογραφικό έλεγχο. Ο πιο απλός είναι να κάνουμε δεξί κλικ σε μια περιοχή εισόδου κειμένου (text input field) και να ενεργοποιήσουμε την επιλογή Check Spelling. Με ένα δεύτερο δεξί κλικ στην ίδια περιοχή, επιλέγουμε τη γλώσσα στην οποία θ' αναγνωρίζεται και θα πραγματοποιείται η ορθογραφίας. Ίσως εδώ χρειαστεί να εγκαταστήσουμε και κάποιο λεξικό πατώντας στο Add dictionaries...
Ένας άλλος τρόπος είναι να εγκαταστήσουμε ένα εκ των δύο addons:
Greek spellchecking dictionary
English - Greek Spelling dictionary
Προτιμώ το δεύτερο γιατί κάνει ορθογραφία ταυτόχρονα σε Αγγλικά κι Ελληνικά κείμενα.

Google Chrome
Εδώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Ο Chrome περιέχει ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο ο οποίος πραγματοποιείται αυτόματα.

Internet Explorer
Για να έχουμε στον IE ορθογραφικό έλεγχο τότε θα πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποια από τα αντίστοιχα addons. Παραθέτω μερικά από αυτά (χωρίς να τα έχω δοκιμάσει καθώς δε χρησιμοποιώ τον Internet Explorer)
  • ieSpell Μόνο Αγγλικά
  • IE7Pro Δε γνωρίζω ποιες γλώσσες υποστηρίζει
Opera
Τα πράγματα είναι απλά και για τους χρήστες Opera αφού από την έκδοση 10 και μετά, υπάρχει ενσωματωμένος ορθογράφος στα Αγγλικά και δε χρειάζεται κάποια επιπλέον εγκατάσταση από την πλευρά του χρήστη. Για εγκατάσταση και της ελληνικής γλώσσας θα πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ σε ένα πεδίο κειμένου, να κατέβουμε μέχρι το Dictionaries και να επιλέξουμε Add/Remove Dictionaries... για να εμφανιστεί η λίστα με τα λεξικά, από όπου θα επιλέξουμε το Ελληνικά.

    14 Μαΐ 2010

    Ανέκδοτο ή πραγματικότητα;

    Ο Billy πήγε στο Τέξας και αγόρασε από ένα αγρότη ένα γάιδαρο έναντι του ποσού των $100. Ο αγρότης συμφώνησε να του τον παραδώσει την επόμενη μέρα.
    Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε, 'Συγνώμη αλλά έχω άσχημα νέα, ο γάιδαρος ψόφησε."
    Ο Billy απάντησε, "Τότε δώσε μου τα λεφτά μου πίσω.'
    Ο αγρότης είπε, 'δεν μπορώ να το κάνω γιατί τα έχω ήδη ξοδέψει.'
    Ο Billy είπε, 'Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο.'


    Ο αγρότης ρώτησε, 'Τι θα τον κάνεις?'
    και ο Billy απάντησε, "θα τον βγάλω σε λοταρία.'
    Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας, 'Αποκλείεται να βγάλεις σε λοταρία τον ψόφιο γάιδαρο.'
    και ο Billy απάντησε 'φυσικά και μπορώ, απλά δεν θα πω σε κανένα ότι είναι ψόφιος.'
    Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και ρώτησε. ' Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο?'
    Ο Billy είπε, 'Τον έβγαλα σε λοταρία. Πούλησα 500 εισιτήρια προς δύο δολάρια το ένα και έτσι κέρδισα $998.'
    Ο αγρότης ρώτησε, 'Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε?' και ο Billy απάντησε, 'Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε, και για να μην φωνάζει του έδωσα πίσω τα δύο του δολάρια.'

    Ο Billy τώρα δουλεύει για τη Goldman Sachs.

    13 Μαΐ 2010

    Google Chrome: Speed Tests (Funny video)

    Το παρακάτω βιντεάκι, παρά την κακή διάθεση λόγω των γεγονότων των ημερών, με έκανε και γέλασα.... :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=nCgQDjiotG0

    Μια Ευρώπη χρέους

    Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!

    Πηγη: http://www.nytimes.com/interactive/2010/05/02/weekinreview/02marsh.html

    10 Μαΐ 2010

    Εγγυήσεις ή ... ξεπούλημα;

    Διαβάζω στο capital.gr ότι οι εγγυήσεις που θα δίνει η χώρα η οποία λαμβάνει το δάνειο βασίζονται στις ακίνητες περιουσίες της.

    Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της...

    Ευλόγως λοιπόν μου δημιουργήθηκε στο μυαλό μια ιστορία συνωμοσίας.... Αφού δε θα μπορούσαμε ποτέ(?) να πουλήσουμε την Ελλάδα ευθέως, την υποθηκεύσαμε! Κι αν το δάνειο δεν αποπληρωθεί, γιατί θα φταίνε οι πρώην αφού οι νυν θα παρέλαβαν χάος, θα κληθούμε να παραδώσουμε... τι άραγε; Και πόσο να σχετίζονται με αυτά οι πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών προσώπων της Γερμανίας, σύμφωνα με τις οποίες υποστήριζαν πως πρέπει να πουλήσουμε τα νησιά μας για να ξεχρεώσουμε. Και για τους λάτρεις των ακόμα πιο περίπλωκων σεναρίων συνωμοσίας, πόσο άραγε να σχετίζονται όλα αυτά με κάποιους πρόσφατους ισχυρισμούς ότι στο υπέδαφος της Ελλάδας υπάρχουν πολύτιμα ορυκτά;

    Και τέλος, ποιες διαφορές βρίσκετε σε μια απευθείας εισβολή μιας χώρας σε περιοχές μιας άλλης με την έμμεση μεταφορά των ιδιοκτησιών της μιας προς την άλλη, ως αποπληρωμή ενός χρέους της δεύτερης προς την πρώτη ακόμα κι όταν η πρώτη έχει συμβάλλει τα μέγιστα για να ενισχύσει αυτό το χρέος ; Πριν μου μιλήσετε για τις ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν, αναλογιστείτε τις επιπτώσεις των νέων και των μελλοντικών μέτρων, στα κατώτερα και κατώτατα στρώματα του πληθυσμού. Ούτως ή άλλως, και στην περίπτωση της εισβολής, οι στρατεύσιμοι θα προέκυπταν από τα κατώτερα και κατώτατα στρώματα, γιατί οι υπόλοιποι είτε θα εξαγόραζαν είτε θα έφευγαν στο εξωτερικό.

    Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα επιτρέπει και σε φυγόστρατους να γίνονται υπουργοί εθνικής άμυνας...!

    5 Μαΐ 2010

    Αποπληθωρισμός – Λύση ή πρόβλημα;

    Έχει πάρει το αυτί μου τις τελευταίες μέρες, πως θα ήταν προς το συμφέρον μας μια κατάσταση αποπληθωρισμού. Από όσο έχω κατανοήσει τα πράγματα όμως, κάτι τέτοιο είναι μάλλον τραγικά εις βάρος μας και θα προσπαθήσω να το αιτιολογήσω ευθύς αμέσως.

    Όταν το κόστος των αγαθών (φαγητό, νερό κλπ) και των αξιών(σπίτι, οικόπεδο κλπ) ακολουθεί καθοδική πορεία, τότε μιλάμε για αποπληθωρισμό. Ένα πολύ απλό παράδειγμα: Έστω ότι με ένα ευρώ αγοράζουμε ένα ψωμί. Αν η τιμή του ψωμιού φτάσει τα 50 λεπτά (-50% πληθωρισμός) τότε με ένα ευρώ θα μπορούμε να αγοράσουμε δύο ψωμιά. Άρα, όποιος έχει μετρητά κερδίζει, ενώ όποιος έχει αξίες (οικόπεδο π.χ.) χάνει.

    Μέχρι εδώ καλά. Σαν να φαίνεται πως ο αποπληθωρισμός είναι κάτι καλό αφού θα μπορούμε με τα ίδια χρήματα να κάνουμε περισσότερα.... Πάμε όμως να δούμε τι γίνεται με αυτούς που χρωστάνε (κάρτες, καταναλωτικά, στεγαστικά κλπ). Έστω ότι κάποιος έχει πάρει στεγαστικό δάνειο 100 ευρώ (μικροί αριθμοί για ευκολία σύγκρισης) κι αγόρασε ένα σπίτι αξίας 100 ευρώ. Με την ύπαρξη -50% πληθωρισμού, τότε το σπίτι θα έχει νέα αξία 50 ευρώ (αν θελήσει να το πουλήσει) και θα χρωστάει το δάνειο των 100 ευρώ. Αφού πλέον, όπως ανέφερα παραπάνω ένα ευρώ = δύο ψωμιά άρα 100 ευρώ που χρωστάει = 200 ψωμιά. Συνεπώς, παρά το ότι το χρέος παραμένει σταθερό στα 100 ευρώ, η πραγματική (αγοραστική) του αξία έχει ανέβει και είναι σαν να έχει διπλασιαστεί.

    Στην πράξη; Η πτώση της τιμής των αγαθών κι αξιών, κατά πάσα πιθανότητα θα συμπαρασύρει και την πτώση ή έστω το πάγωμα των μισθών. Μια οικογένεια που έχει να εξοφλήσει στεγαστικό δάνειο, η αξία των χρημάτων που θα κληθεί να αποπληρώσει θα είναι μεγαλύτερη από αυτή που έλαβε κι αν εδώ συνυπολογίσουμε και το επιτόκιο της τράπεζας τότε μάλλον θα είναι αδύνατη η αποπληρωμή του δανείου, ακόμα κι αν καταφύγει στην έσχατη λύση της πώλησης του ακινήτου, το οποίο όμως θα έχει μικρότερη αξία από αυτή που αγοράστηκε.

    Καταλήγοντας, το ενδεχόμενο του αποπληθωρισμού είναι μάλλον τραγικό για όσους χρωστούν χρήματα, δηλαδή για τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών.

    Υ.Γ. Τα παραδείγματα και οι επεξηγήσεις βασίζονται στην προσωπική κατανόηση των όρων. Αν δεν αποδίδω σωστά ή διατηρώ λανθασμένη άποψη για κάποια, παρακαλώ διορθώστε με. Ας μην ξεχνάμε, πως ο γράφων είναι απλά ένας διαχειριστής δικτύων ;-)

    4 Μαΐ 2010

    Προτάσεις για νοικοκύρεμα

    Παραθέτω το περιεχόμενο ενός μηνύματος email που έλαβα, το οποίο προέρχεται θεωρητικά από την Διακομματική κίνηση πολιτών. Σε μια αναζήτηση στο Google δεν βρήκα κάποιο σχετικό Site ή αναφορά, οπότε παραθέτω την "είδηση" με κάθε επιφύλαξη.


    Ας ξεκινήσουμε από αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα.

    Προτάσεις για νοικοκύρεμα

    1. Κατάργηση χρηματοδότησης των κομμάτων
    2. Μείωση των αριθμών των βουλευτών πχ 200
    3. Οι βουλευτές να κατοχυρώνουν συντάξιμα δικαιώματα μετά 16 χρόνια και όχι 8
    4. Να έχει δικαίωμα εκλογής μόνο αν έχει ένσημα τουλάχιστον 10ετιας
    5. Η συμμετοχή τους στις επιτροπές να μην πληρώνονται εξτρά
    6. Κατάργηση πολυτελών αυτοκίνητων, χρηματοδότησης ιδιωτικών γραφείων, και άλλων προνομίων
    7. Άμεση εφαρμογή του πόθεν έσχες όσων έχουν υπηρετήσει τη βουλή και δημόσιες θέσεις τα τελευταία 30 χρόνια και δήμευση περιουσίας των παρανομούντων, η οποία θα αξιοποιηθεί, και τα κέρδη να δοθούν στα ασφαλιστικά ταμεία.
    8. Να καταργηθεί αμέσως ο νόμος παραγραφής των αδικημάτων, να μην υπάρχουν όρια. Ο κλέφτης να μην έχει ασυλία
    9. Άμεσος έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων (όχι από τους ορκωτούς λογιστές της βουλής άλλα από αδιάφθορο κομμάτι της δικαιοσύνης) θα εκπλαγούμε όλοι.
    10. Μείωση δαπανών της βουλής

    Διακομματική κίνηση πολιτών
    προσεχώς κι άλλες προτάσεις
    Στην Ελλάδα υπάρχουν 2 κόμματα αυτοί και εμείς


    Στους παραπάνω προσθέτω τους δικούς μου:

    Χ. Πλήρης κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.
    Χ. Κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης. Η πολιτική να σταματήσει να είναι επάγγελμα.

    Η προδοσία της Ευρώπης

    Αναδημοσιεύω το εκπληκτικό κείμενο Η προδοσία της Ευρώπης το οποίο παρέχει πολλούς συνδέσμους προς άλλα εξίσου καθηλωτικά κείμενα, που με βρίσκουν σχεδόν απόλυτα σύμφωνο.

    Ο τίτλος "Προδοσία της Ευρώπης" θα μπορούσε να μετατραπεί κι ως "Προδοσία της Ευρώπης - Προδοσία των Ελλήνων πολιτικών".

    Κι αναφέροντας τη λέξη προδοσία, μου δημιουργήθηκε μια σημαντικότατη απορία. Ποια είναι η τιμωρία που προβλέπεται για τους προδότες του ελληνικού Έθνους; Για όσους παραδίδουν τη χώρα στους οικονομικούς κατακτητές της; Για όσους προμηθεύουν τη χώρα με αποδεδειγμένα ελαττωματικό αμυντικό εξοπλισμό υπονομεύοντας έτσι την εδαφική της ακεραιότητα; Μήπως (λέω μήπως) η τιμωρία ονομάζεται για μια ακόμη καταραμένη φορά "Βουλευτική ασυλία" ; Ή μήπως "παραγραφή" ;