26 Νοε 2010

Το Google Adwords κατά του Ολυμπιακού ;!

Το Google Adwords είναι μια υπηρεσία προβολής διαφημίσεων σε ιστοσελίδες του Google όπως στη μηχανή αναζήτηση, στο Gmail κλπ. Η επιλογή των διαφημίσεων που θα εμφανιστούν γίνεται αυτόματα ανάλογα με το είδος της αναζήτησης (για το google.gr), του αποτελέσματος αυτής, το περιεχόμενο των emails στο Gmail Κ.Ο.Κ.

Μερικές φορές όμως, η αυτόματη αντιστοίχηση διαφημίσεων ανάλογα με το περιεχόμενο του email ή της αναζήτησης, έχει αστεία αποτελέσματα... όπως βλέπετε στη φωτό (κάντε κλικ για μεγαλύτερη εικόνα) :-)

.. ή μήπως πρόκειται για συνωμοσία;

Adobe Reader X Direct Download Links

Adobe has been giving us trouble, for quite some time now, when we try to download the installer of their applications like Reader, Flash Player etc. Instead of providing a direct download link to the installer, they're forcing us to install additional (vulnerable?) code like active-X downloader addon or plugin. Needless to say that using this downloader we can't perform an offline installation of the software.

So, for all of us who are fed-up with this, here are the direct download links for Adobe Reader X

Adobe Reader X 10.0.0 for Windows Direct Download Links
AdbeRdr1000_en_US.exe
AdbeRdr1000_fr_FR.exe
AdbeRdr1000_de_DE.exe
AdbeRdr1000_ja_JP.exe

Adobe Reader X 10.0.0 for Mac OS X (Intel) Direct Download Links
AdbeRdr1000_en_US.dmg
AdbeRdr1000_fr_FR.dmg
AdbeRdr1000_de_DE.dmg
AdbeRdr1000_ja_JP.dmg

25 Νοε 2010

Ευρωπαϊκό χιούμορ...

Χωρίς λόγια....

Tεστ για να καταλάβετε αν έχετε μυωπία...

Όσοι δεν έχετε πρόβλημα με την όρασή σας στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τον Αϊνστάιν. Όσοι έχετε μυωπία βλέπετε την... Marilyn Monroe.

Αν βλέπετε τον Αϊνστάιν, απομακρυνθείτε από την οθόνη, πηγαίνετε μερικά μέτρα πίσω και θα δείτε την Marilyn Monroe.

24 Νοε 2010

Μετά το RapidShare τι ;

Αν σας έχει ενοχλήσει η κατά σχεδόν 72% μείωση των ορίων του RapiShare, σας έχω τη λύση(εις):


http://ifile.it/
https://www.yousendit.com/
http://www.4shared.com/
http://www.megashare.com/
http://filefront.com/
http://www.uploadgalaxy.com/
http://www1.websamba.com/
http://megashares.com/
http://www.updownloadserver.com/
http://www.megaupload.com/
http://www.turboupload.com/
http://www.savefile.com/
http://www.zupload.com/
http://www.spread-it.com/


....κι ακόμα περισσότερα εδώ
http://www.theadminzone.com/forums/showpost.php?p=192648&postcount=1

Πως θα μετατρέψω μια εικόνα σε εικονίδιο (αρχείο .ICO ) ;

Πανεύκολα κάνοντας χρήση μια εκ των παρακάτω υπηρεσιών:

Γιατί να θέλετε να μετατρέψετε μια εικόνα σε εικονίδιο .ICO θα με ρωτήσετε; Ιδού μερικοί λόγοι:
  • Έχετε φτιάξει ένα πρόγραμμα (.EXE) και θέλετε να του αποδώσετε ένα εικονίδιο
  • Θέλετε να βάλετε ένα favicon.ico στο site σας (σε αυτή την περίπτωση δείτε κι αυτό)
  • Θέλετε να βάλετε ένα εικονίδιο στο USB Flash Disk σας
  • Θέλετε να αλλάξετε το εικονίδιο ενός Shortcut που έχετε φτιάξει

23 Νοε 2010

Ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας κι ο μισθός στην τάδε εταιρία ;

Κατά τη σημερινή περιήγησή μου στον κυβερνοχώρο, πέτυχα λαβράκι! Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που βαθμολογεί τις διάφορες εταιρίες, όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας, απολαβές κλπ που παρέχουν στους υπαλλήλους τους, βασιζόμενη στις απόψεις των ιδίων των εργαζομένων. Στην ιστοσελίδα περιέχονται ΚΑΙ ελληνικές εταιρίες, έστω κι αν το περιεχόμενο είναι στην αγγλική γλώσσα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία βασίζεται στην εθελοντική καταγραφή των εντυπώσεων των εργαζομένων για την εταιρία στην οποία εργάζονται. Αυτό έχει και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα. Ενώ πλέον μπορούμε να έχουμε inside info για μια εταιρία όταν ψάχνουμε για δουλειά, δυστυχώς δε μπορούμε να είμαστε και 100% σίγουροι πως οι παρατηρήσεις που έχουν γραφεί, αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα.

Επιπλέον της βαθμολόγησης των εταιριών, παρέχονται και πληροφορίες για τους μισθούς που δίνονται. Για παράδειγμα, μπορούμε να δούμε τον μισθό ενός μηχανικού δικτύων στη Forthnet, ή τον μισθό ενός μηχανικού τηλεπικοινωνιών στην Cosmote.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως μπορεί να εξελιχθεί σε μια χρησιμότατη υπηρεσία, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, για αυτό μην καθυστερείτε...! Καταχωρήστε τη δική σας κριτική για την μικρή ή μεγάλη εταιρία που εργάζεστε στη διεύθυνση http://www.glassdoor.com/

19 Νοε 2010

Skroutz για βασικά είδη κατανάλωσης

Το διάσημο πλέον Site σύγκρισης τιμών, www.skroutz.gr το οποίο είχα αναφέρει πρώτη φορά κάπου μέσα στο 2005, το γνωρίζει και το χρησιμοποιεί μεγάλη μερίδα καταναλωτών, μετατρέποντας το με αυτό τον τρόπο, ένα καταξιωμένο site σύγκρισης τιμών. Τι γίνεται όμως με προϊόντα που δεν περιέχονται στο παραπάνω site, όπως π.χ. τα τρόφιμα;

Για να λύσει αυτό το πρόβλημα κατέφθασε λίαν προσφάτως το http://shopnsave.gr στο οποίο μπορούμε να συγκρίνουμε τις τιμές του προϊόντος που θέλουμε σε διάφορα Super Markets. Επί του παρόντος, είναι η πρώτη μηχανή σύγκρισης τιμών σε βασικά είδη κατανάλωσης και της ευχόμαστε ολόψυχα να έχει την επιτυχία κι απήχηση που έχει το skroutz!

Και δύο προτάσεις για βελτίωση.

1. Θα μου άρεσε να παρέχει στους εγγεγραμμένους χρήστες τη δυνατότητα να εισάγουν οικειοθελώς τις τιμές των προϊόντων που ψώνισαν, μαζί με την ημερομηνία και φυσικά το όνομα του Super Market. Με αυτό τον τρόπο, όσο περισσότεροι το χρησιμοποιούν, τόσο ταχύτερα θα ενημερώνεται η υπηρεσία, έχοντας ακόμα και τη δυνατότητα να καλύπτει τις καθημερινές προσφορές, στα διάφορα Super Markets.

2. Δημιουργία μιας προβολής με όλα τα προϊόντα που εμφανίζουν τις χαμηλότερες τιμές κατηγοριοποιημένα ανά Super Market. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να οργανώσουμε τις επισκέψεις μας σε δύο ή τρία Super Markets και να προμηθευτούμε όλα τα προϊόντα που θέλουμε στις καλύτερες δυνατές τιμές, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά.

Αν έχετε κι άλλη πρόταση, μη διστάσετε να αφήσετε τα σχόλιά σας....

18 Νοε 2010

Μια ιστορία παγώματος με πρωταγωνιστές: Windows 7, μTorrent και VPN

Για αρκετό καιρό χρησιμοποιούσα το μTorrent για να μπορώ να κατεβάζω γρήγορα διάφορες διανομές Linux, το OpenOffice κι άλλα Open Source προγράμματα που διανέμονται με αυτόν τον τρόπο. Δε θυμάμαι ποτέ να είχα κάποιο σοβαρό πρόβλημα με το μTorrent εκτός από πρόσφατα που απέκτησε μια ιδιαίτερα αρνητική συμπεριφορά. Κάθε φορά που θα το ξεκινούσα, θα λειτουργούσε για ένα με ενάμιση λεπτό και μετά θα πάγωνε (freeze) εμφανίζοντας το μήνυμα πως δεν αποκρίνεται (Not responding). Αυτό συνέβαινε, χωρίς καμία διαφοροποίηση, κάθε φορά που το ξεκινούσα.

Αρχικά σκέφτηκα πως ίσως κάποια ρύθμιση είχα κάνει που δημιουργούσε το πρόβλημα, ή που προσπαθούσα να κάνω seed σε κάποιο προβληματικό αρχείο ή Tracker. Οπότε πήγα στο %APPDATA% και διέγραψα τον φάκελο του uTorrent, διαγράφοντας έτσι όλες τις ρυθμίσεις του. Ανοίγοντας εκ νέου το πρόγραμμα, ξεκίνησε με τον Wizard, όπου κι έβαλα εντελώς τυπικές ρυθμίσεις. Αποτέλεσμα όμως μηδέν.

Κατόπιν κοίταξα την έκδοση που χρησιμοποιούσα, ήταν η 2.0.4 και με έναν σύντομο έλεγχο διαπίστωσα πως υπήρχε νεότερη, η 2.2, την οποία κατέβασα κι εγκατέστησα. Η συμπεριφορά δεν άλλαξε στο ελάχιστο.

Μετά προσπάθησα να θυμηθώ αν είχα εγκαταστήσει κάποιο άλλο πρόγραμμα ή Driver ή να είχα κάνει κάποια αλλαγή στις δικτυακές ρυθμίσεις του υπολογιστή μου... Παραδόξως, το σύστημά μου δεν είχε υποστεί καμία αλλαγή, εκτός από την αφαίρεση ενός δίσκου, ο οποίος όμως δεν επηρέαζε τη λειτουργία του μTorrent. Θυμήθηκα όμως πως η μόνη αλλαγή που είχα κάνει, από τη στιγμή που θυμόμουν το μTorrent να λειτουργεί κανονικά, μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψα πως είχε πρόβλημα, είχα ενεργοποιήσει τη λειτουργία VPN στα Windows 7 Professional, ώστε να μπορώ να συνδεθώ στον υπολογιστή μου, μέσω Internet και VPN, από ένα απομακρυσμένο σημείο.

Σκέφτηκα πως ήταν μάλλον παράλογο να μη λειτουργεί το μTorrent λόγω της ενεργοποίησης του VPN, δεδομένου πως δεν υπήρχε καμία εισερχόμενη σύνδεση στο VPN. Ακριβώς επειδή ήταν παράλογο, αποφάσισα να δοκιμάσω τι θα γίνει αν διαγράψω τη σύνδεση VPN. Μετά την απαραίτητη επανεκκίνηση για να ολοκληρωθεί η διαγραφή της σύνδεσης, ανακάλυψα πως το μTorrent πλέον λειτουργούσε υποδειγματικά.

Συμπέρασμα; Το ίδιο όπως πάντα.... Άγνωσται αι βουλαί των μηχανημάτων!

7 Νοε 2010

Ψηφίζουμε Αλή Μπαμπά γιατί...

Με την ευκαιρία των δημοτικών εκλογών και για να σας προλάβω πριν ψηφίσετε, σας δίνω μια συμβουλή...

6 Νοε 2010

Έπιασε βροχή...

Ανάρτηση ειδικά για όσους τους αρέσει η βροχή.

http://www.rainymood.com/

....ή έχουν άλλους "ειδικούς" λόγους να χρειάζονται έναν βροχερό καιρό.

4 Νοε 2010

Chain mails - Όταν αναλαμβάνει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Όλοι μας έχουμε λάβει κάποιο μήνυμα για κάποια εξαφάνιση, για κάποιον που χρειάζεται επειγόντως αίμα, για κάποιο νέο ιό.... Όλα τα μηνύματα μας προτρέπουν να τα προωθήσουμε στους φίλους και γνωστούς μας το οποίο κάνουμε συνήθως με ευχαρίστηση, αφού θεωρούμε πως είναι για καλό. Η αναπαραγωγή όμως μιας είδησης που δεν έχουμε επιβεβαιώσει, είναι από μόνη της μια κακή πρακτική και θα πρέπει να την αποφεύγουμε.

Αν το ηθικό σκέλος της παραπάνω προτροπής, δεν είναι ικανό να μας κάνει να αποφεύγουμε την αναδημοσίευση οποιασδήποτε ανεπιβεβαίωτης πληροφορίας, ίσως ο κίνδυνος συμμετοχής σε παράνομες κι αξιόποινες δραστηριότητες και η πιθανότητα να βρεθούμε αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη, μας πείσει.

Παράξενη κι ανέλπιστη τροπή έχει πάρει η υπόθεση με αφορμή ένα αλυσιδωτό μήνυμα, που μάλλον έχουμε λάβει όλοι μας, σχετικά με τον Μερισιώτη Βαγγέλη που είχε δήθεν ανάγκη για αίμα, με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει εμπλακεί εξετάζοντας για ενδεχόμενη προσπάθεια λαθρεμπορίας αίματος.

Συνδέοντας την παραπάνω είδηση, με την κακιά συνήθεια που έχουμε να μην χρησιμοποιούμε το BCC για να προωθήσουμε ένα μήνυμα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα ονοματεπώνυμα και τα email των παραληπτών, καταλήγω πως είναι πλέον πιθανό να δεχτούμε στην εργασία μας ή στο σπίτι μας κάποια δυσάρεστη επίσκεψη, ή/και να κληθούμε να εξεταστούμε ως πιθανοί συνεργοί σε παράνομη δραστηριότητα, επειδή προωθήσαμε ένα τόσο φαινομενικά αθώο μήνυμα.

Το διαδίκτυο είναι ένα θαυμαστό μέσο επικοινωνίας και πληροφόρησης, είναι όμως απαραίτητο να λειτουργεί το μυαλό μας και να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση του.