5 Ιουλ 2011

Η AlphaBank συνεχίζει να με διασκεδάζει

Έλαβα σήμερα το παρακάτω μήνυμα από την Alpha:

Αγαπητέ συνδρομητή,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η επεξεργασία της τροποποιητικής αιτήσεως των λογαριασμών του προφίλ σας που υποβάλατε μέσω του ALPHA WEB BANKING την 11/05/2011, δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς για τον/τους κάτωθι λογαριασμό/ούς :

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ημερομηνία που έχω επισημάνει με έντονα γράμματα. Με καθυστέρηση 55 ημερών μόνο(!) αποφάσισε η τράπεζα να μ' ενημερώσει για μια αποτυχημένη ενέργεια. Αλήθεια, αν η ενέργεια αυτή αφορούσε πληρωμή προς την τράπεζα, ή προς τρίτο, ποιος θα έπρεπε να επιβαρυνθεί με τους τόκους;

Δε γνωρίζω από πρώτο χέρι πως είναι τα πράγματα στο εξωτερικό (οι διαχειριστές δικτύων δεν έχουν καταθέσεις στην Ελβετία :P) αλλά αισθάνομαι πως οι τράπεζες στην Ελλάδα βρίσκονται κάπου στον μεσαίωνα.

1 Ιουλ 2011

Ασφαλής διάθεση φαρμάκων (!)

Διαβάζοντας για το πρόγραμμα χάπιend, μου δημιουργήθηκε μια σοβαρή απορία στο σημείο που γράφει:
...τον κίνδυνο που ενέχει η αλόγιστη απόρριψη των φαρμάκων στο περιβάλλον...

Αφού τα φάρμακα είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον, δεν είναι αντίστοιχα επικίνδυνα και για εμάς;


Από όσο γνωρίζω, αν διαθέσουμε στο περιβάλλον οποιαδήποτε ουσία, που παράγεται με φυσικό τρόπο από αυτό, δεν πρόκειται να το μολύνει ή να του δημιουργήσει πρόβλημα. Σύμφωνα με το άρθρο, τα φάρμακα δε φαίνεται ν' ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Εκτός φυσικά κι αν ισχύουν άλλοι άγραφοι κανόνες κι αυτό το πρόγραμμα αποσκοπεί ουσιαστικά στην ανακύκλωση των φαρμάκων.