27 Σεπ 2012

Περί εργασίας στις μέρες μας

- Καταργείται η φράση αγανακτισμένου γείτονα "Θα κάνετε ησυχία να κοιμηθούμε, δουλεύουμε αύριο" (σιγά να μην δουλεύετε από αύριο).
- Κατά συνέπεια καταργείται και η συνώνυμη έκφραση "Τελειώνετε κυρία μου, έχουμε και δουλειές" (δεν έχετε είπαμε).
- Μη ορθή θεωρείται επίσης και η έκφραση "Μια δουλειά σε βάλαμε να κάνεις"
- Καταργείται πλέον το σύνθημα "Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" (Βρες εσύ πελάτη και μετά δώσε του και δίκιο).
- Καταργείται από τα σχολεία το μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εκτός και αν το διατηρήσουμε, έτσι ρε παιδί μου, για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις).
- Πλέον από το Δημοτικό, η δημιουργία προτάσεων θα αξιολογείται μόνο ως προς την ορθογραφία και τη γραμματική. (η σύνταξη είναι πλέον ανύπαρκτος όρος).
- Η φράση "εθελοντική εργασία" θεωρείται πλέον πλεονασμός. Ο όρος "εργασία" από μόνος του, αρκεί για να αποδώσει το ίδιο νόημα.
- Τέλος, έπειτα και από σύμφωνη γνώμη της Εταιρίας Προστασίας του Παιδιού και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην κατηγορία της Κακοποίησης Ανηλίκου συμπεριλαμβάνεται και η ερώτηση προς μικρά παιδιά "Εσύ, τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;"
- Από την έκφραση "δουλειές με φούντες" κρατήστε τις φούντες ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να** χρειαστούν, αυτούς τους καιρούς δεν πετάμε τίποτα.
- Ξεχάστε τη δικαιολογία "άργησα γιατί είχα μία δουλειά" καθώς δεν περνάνε πια αυτά ...
- Η έκφραση "εργασία και χαρά" καταργείται μέχρι νεωτέρας.
- Καταργούνται επίσης χαζές ερωτήσεις τύπου " τι δουλειά έχεις εσύ εδώ;" - "άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;" - "τι δουλειά είχες με αυτόν/ήν;"

25 Σεπ 2012

"Μούφα" δήλωση Κίσινγκερ

Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ.
Κάπου, κάπως, κάποτε θα ήρθατε φάτσα-με-φάτσα με αυτή την υποτιθέμενη δήλωση του Κίσινγκερ για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πολύ πιθανώς να σας προκάλεσε δυσφορία, μίσος, αγανάκτηση. Ηρεμήστε! Ιδού η αλήθεια!

Για να μας γίνει μάθημα ότι δεν πρέπει να καταπίνουμε αμάσητα όσα ακούμε, ακόμα κι αν μας αρέσουν ή μας κολακεύουν. Δυστυχώς φαίνεται πιο επίκαιρη η "διαφωνία" μεταξύ Άλντους Χάξλευ και Τζώρτζ Όργουελ.

... ή μήπως είναι κι αυτό μούφα; >.<

24 Σεπ 2012

Θλιβερή πρωτιά


Υπάρχει μια υπηρεσία της Google με το όνομα Google Trends, στην οποία μπορεί κάποιος να δει πόσο δημοφιλής είναι ένας όρος αναζήτησης, ανά χώρα. Για παράδειγμα, οι περισσότερες αναζητήσεις στο Google παγκοσμίως για τη λέξη Love προέρχονται από τις Φιλιππίνες.
Αναζητούσα σήμερα πληροφορίες για το δημητριακό Ζέα (Ζεια) και σκέφτηκα να επισκεφτώ το Google Trends για να δω αν υπάρχει σημαντικός όγκος αναζητήσεων για αυτό. Δυστυχώς δε βρέθηκαν αποτελέσματα και είπα να δοκιμάσω με κάποιον άλλο όρο που σίγουρα θα έφερνε αποτελέσματα. Και ποιος άλλος καλύτερος από τον όρο porn!

Για τον συγκεκριμένο όρο, η Ελλάδα έρχεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κλίμακας.  Κι αν αποφασίσουμε να πάμε και λίγο παραπέρα, ανακαλύπτουμε ότι τις πρώτες 3 θέσεις για αυτή την αναζήτηση τις έχουν με σειρά οι νομοί: Ημαθίας, Κοζάνης, Δράμας. Το παράξενο είναι ότι η Αττική δεν εμφανίζεται καν στις δέκα πρώτες θέσεις.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αναζητήσεις με όρο Αλεξανδράτου έχουν αναλυτικά αποτελέσματα περιοχών ενώ αυτές με τον όρο Οικονομία όχι!

19 Σεπ 2012

Otenet και συνεργοί στο «έγκλημα» με όνομα SPAM


Το πρόβλημα των SPAM είναι γνωστό κι επίπονο, σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο. Ο βασικότερος λόγος που η email διεύθυνσή μας βομβαρδίζεται καθημερινά από δεκάδες άχρηστα μηνύματα, είναι συνήθως η λανθασμένη χρήση της από εμάς αλλά και από τους φίλους, γνωστούς και συνεργάτες μας και είναι απαραίτητο να κάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες για να την προστατεύουμε. Εκτός όμως από όλα αυτά τα γνωστά, έρχεται τώρα να προστεθεί σε αυτό το μεγάλο παζλ κι ένας άλλος αστάθμητος παράγοντας.... ο «Αρτέμης»

Οι πάροχοι Internet, μαζί με την υπηρεσία που προσφέρουν στους πελάτες τους, συνηθίζεται να προσφέρουν και πρόσβαση σε μια ή περισσότερες διευθύνσεις email, που αποδίδουν αυτόματα στους δεύτερους. Από το 1996 που έκανα την πρώτη μου σύνδεση στο Internet, κάθε φορά μου απέδιδαν και μια διεύθυνση email, την οποία άλλοτε χρησιμοποιούσα κι άλλοτε όχι. Συνήθως προτιμούσα τις διευθύνσεις email που δεν ανήκουν στον πάροχο internet και τις οποίες μπορούσα να συνεχίσω να χρησιμοποιώ ακόμη κι αν άλλαζα πάροχο internet. Έχω χρησιμοποιήσει λοιπόν αρκετούς παρόχους κι ορισμένους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, και μου έχουν αποδοθεί από αυτούς διάφορες email διευθύνσεις, αλλά αυτό το απερίγραπτο που συμβαίνει επί του παρόντος μου είναι δύσκολο να το «καταπιώ» κι αντί αυτού προτιμώ να το «βγάλω από μέσα μου» και να το τοποθετήσω στο ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο.