21 Φεβ 2013

Email διευθύνσεις μιας χρήσης

Ακόμα και για ν' ανασάνω, μου ζητούν email διεύθυνση! Έχει καταντήσει βαρετό και σπαστικό. Από την Online εξυπηρέτηση (πως λέμε τηλεφωνική εξυπηρέτηση) μέχρι τις απανταχού ιστοσελίδες που για να διαβάσουμε αυτό που ψάχναμε, πρέπει ντε και καλά να εγγραφούμε ως μέλη.

ΑΡΚΕΤΑ!


Από εδώ και πέρα μόνο email διευθύνσεις μιας χρήσης! Και προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει σύμμαχος που ακούει στο όνομα Guerrilla Mail. Με την επίσκεψή μας στη σελίδα, δημιουργείται αυτόματα μια email διεύθυνση, για να λάβουμε ή και να στείλουμε μηνύματα. η οποία λειτουργεί για μία ώρα.

Βέβαια το Guerrilla Mail δεν είναι η μόνη υπηρεσία στο είδος. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε και κάποια από τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Yahoo - Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, το Yahoo παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε προσωρινές διευθύνσεις (Mail Options - Disposable Addresses). Πρώτα πρέπει να διαλέξουμε ένα base-name, μετά το οποίο θα προστίθεται η προσωρινή email διεύθυνση. Αν π.χ. το base-name μας είναι avriomail@yahoo.com τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε προσωρινές διευθύνσεις του τύπου avriomail-email1@yahoo.com, avriomail-email2@yahoo.com, Κ.Ο.Κ Αν και όλα τα εισερχόμενα πηγαίνουν στο κανονικό μας MailBox, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να καταργήσουμε όποια προσωρινή διεύθυνση θέλουμε. 
  • 10minutemail.com - Το όνομα της υπηρεσίας τα λέει όλα. Το MailBox σας θα δημιουργηθεί αυτόματα με την επίσκεψή σας και θα διαρκέσει δέκα λεπτά.
  • meltmail.com - Εδώ τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά, αφού δημιουργείται μια προώθηση προς το κανονικό σας email με διάρκεια 3, 6, 12 και εικοσιτεσσάρων ωρών.
  • mailexpire.com - Όπως και παραπάνω, δημιουργείται ένα Alias της κανονικής email διεύθυνσής σας, με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια.
  • trashmail.net - Επίσης, δημιουργία Alas όπως πιο πάνω.
  • mailinator.com - Σε αυτή την υπηρεσία είχα αναφερθεί και στο παρελθόν και την έχω τιμήσει αρκετά. Η διεύθυνση που δημιουργείται είναι μόνιμη, που απλά διαγράφονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα μηνύματα. Το αρνητικό της υπηρεσίας είναι ότι μπορεί οποιοσδήποτε να ελέγξει το MailBox αν γνωρίζει ή μαντέψει το όνομα.
  • yopmail.com - Ακριβώς όπως και το Mailinator παραπάνω.


Δοκιμάστε τα και δε θα μετανιώσετε.

Σημαντική Σημείωση: Αν κάνετε εγγραφή σε μια υπηρεσία Χ, χρησιμοποιώντας email διεύθυνση μιας χρήσης, αλλά στη συνέχεια αποφασίσετε πως θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Χ, τότε φροντίστε ν' αλλάξετε την email διεύθυνση μιας χρήσης με την κανονική σας. Διαφορετικά δε θα μπορείτε να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις της υπηρεσίας που έχετε γραφτεί, αλλά ούτε και θα μπορέσετε ν' ανακτήσετε τον κωδικό σας, στην περίπτωση που τον ξεχάσετε.

19 Φεβ 2013

ZeroBin - Αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα

Αυτό το μήνυμα θ' αυτοκαταστραφεί σε 5 δευτερόλεπτα!
Πως θα σας φαινόταν να τρελάνετε τους γνωστούς σας, στέλνοντάς τους μηνύματα σαν να είστε στις Επικίνδυνες Αποστολές; Μηνύματα που θα μπορείτε να επιλέξετε πότε θέλετε να διαγραφούν; Αν σας ενθουσιάζει κι εσάς μια τέτοια ιδέα όσο κι εμένα, τότε διαβάστε οπωσδήποτε τη συνέχεια...

14 Φεβ 2013

ΛΕΞΙΚΟ Ελληνικής Νεογλώσσας

Να τα μελετήσετε καλά, γιατί είναι τα SOS!























8 Φεβ 2013

Πώς μαθαίνετε για τις αλλαγές στους Όρους Χρήσης των υπηρεσιών σας;

Το Internet έχει εξελιχθεί πλέον σε τέτοιο βαθμό, που εξαρτόμαστε αρκετά από αυτό για να φέρουμε εις πέρας τις καθημερινές μας εργασίες. Χρησιμότατες υπηρεσίες ξεκινούν να προσφέρονται καθημερινά, κάνοντας της ζωή μας αρκετά πιο εύκολη, ευχάριστη, παραγωγική. Όλες όμως οι υπηρεσίες διέπονται από τους δικούς τους όρους χρήσης η κάθε μια. Προβλήματα αρχίζουν να παρουσιάζονται, όταν κάποια από αυτές αλλάξει τους όρους χρήσης της, χωρίς να προβεί στην πρέπουσα ενημέρωση των χρηστών.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει μία καινούργια ενδιαφέρουσα υπηρεσία, η οποία σκανάρει αυτόματα άλλες υπηρεσίες, αναζητώντας αλλαγές στους όρους χρήσης τους. Ο λόγος για την Docracy Terms of Service Tracker που μπορεί επί του παρόντος να ψάξει εκατοντάδες άλλες υπηρεσίες για αλλαγές.