7 Μαΐ 2009

Backup του Outlook Express

Το Outlook Express είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόγραμμα για αποστολή και λήψη αλληλογραφίας. Όπως όλα τα προγράμματα, έτσι κι αυτό έχει τις αδυναμίες του. Για αυτό θα είναι καλό να παίρνουμε που και που ένα backup του γραμματοκιβωτίου του Outlook Express (OE) ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων αν κάτι πάει στραβά.

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και περιορίζεται μόνο στην αντιγραφή ενός καταλόγου σε κάποιο USB flash drive ή CD/DVD. Με τον παρακάτω τρόπο, αντιγράφονται όλα τα email και οι κατάλογοι που έχουμε δημιουργήσει στο OE αλλά δεν αντιγράφονται οι επαφές μας.

Πριν προχωρήσω, θα ήθελα να διευκρινίσω πως το Outlook Express είναι διαφορετικό πρόγραμμα από το Microsoft Outlook. Το πρώτο διατίθεται δωρεάν και περιλαμβάνεται μέσα στα Windows ενώ το δεύτερο διατίθεται επί πληρωμή είτε αυτόνομο είτε περιλαμβάνεται μέσα στο Microsoft Office. Στη γραμμή τίτλου στην κορυφή του παραθύρου, μπορούμε να δούμε το όνομα του προγράμματος.

Ο κατάλογος που φυλάσσονται όλα τα email του OE βρίσκεται μέσα στον κατάλογο \Documents and Settings (Windows XP και 2000) ή \Users (Vista) στους υποκαταλόγους \{UserName}\Local Settings\Application Data\Identities\{μεγάλος αριθμός με γράμματα εδώ}\Microsoft\ κι ονομάζεται Outlook Express. Για παράδειγμα, σε ένα μηχάνημα ο κατάλογος του Outlook Express μπορεί να βρίσκεται στο:
C:\Documents and Settings\User\Local Settings\Application Data\Identities\{536725C6-3868-4B99-8C59-432CFE740811}\Microsoft\

Με κλειστό το OE, ανοίγουμε το My Computer και ακολουθούμε την παραπάνω διαδρομή. Τυπικά, οι κατάλογοι Documents and Setting (Windows XP & 2000) και Users (Vista) βρίσκονται στο Drive C: Βρίσκουμε τον κατάλογο Outlook Express και τον αντιγράφουμε σε ένα USB Flash Disk ή τον γράφουμε σε ένα CD/DVD. Αυτό ήταν!


Οποιοδήποτε Backup όμως είναι άχρηστο αν δεν έχουμε τρόπο να το επαναφέρουμε. Για να επαναφέρουμε ένα Backup του Outlook Express, απλά επαναφέρουμε τον κατάλογο Outlook Express που έχουμε πάρει όπως παραπάνω στο CD/DVD ή στο USB Flash Disk μας, στο αρχικό του σημείο, αφού πρώτα διαγράψουμε τον ήδη υπάρχοντα κατάλογο Outlook Express. Όλες οι εργασίες γίνονται πάντα με κλειστό το OE, διαφορετικά θα εμφανιστεί μήνυμα λάθους.

Θα πρέπει να τονίσω, πως κατά την επαναφορά ενός παλαιότερου αντιγράφου, το OE επανέρχεται ΠΛΗΡΩΣ στην κατάσταση που ήταν όταν πάρθηκε το backup. Τυχόν email που λάβαμε στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα δεν θα υπάρχουν.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →