5 Μαΐ 2009

Παρουσίαση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης Ermis

Το κείμενο από foracamp.gr

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. θα πραγματοποιήσουν Συνέντευξη Τύπου και παρουσίαση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2009 και ώρα 14.00, στο Ξενοδοχείο King George, στην Πλατεία Συντάγματος.

Στην εκδήλωση θα παραστούν, ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών κ. Βασίλης Ασημακόπουλος, και ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. κ. Κωστής Δούκας.

Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr εισάγει αποφασιστικά την Ελλάδα στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συμβάλλοντας στον γενικότερο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην ανάπτυξη της χώρας, με την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, διευκολύνοντας την καθημερινή αλληλεπίδρασή τους με τον κρατικό μηχανισμό.

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ως δίαυλος μετεξέλιξης και ανάπτυξης του σύγχρονου Κράτους, φέρνει την Ελλάδα ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ψηφιοποίηση και διάχυση της δημόσιας πληροφορίας και των συναλλαγών στο Διαδίκτυο μεταξύ Δημόσιων Υπηρεσιών και πολιτών. Αρχίζει έτσι η υλοποίηση του οράματος του Υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης, η οποία θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον ένα κεντρικό σημείο επαφής του πολίτη και του επιχειρηματία με τις Δημόσιες Υπηρεσίες. H υποστήριξη και η ενεργός συμμετοχή του συνόλου της Δημόσιας Διοίκησης και των εμπλεκομένων Φορέων, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την περαιτέρω ανάπτυξη και ολοκλήρωση της Εθνικής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr.

Η Εθνική Πύλη ermis συνιστά αντικείμενο του έργου «Μελέτη και Ανάπτυξη της Κεντρικής Κυβερνητικής Διαδικτυακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης για την Πληροφόρηση & Ασφαλή Διεκπεραίωση Ηλεκτρονικών Συναλλαγών των Πολιτών / Επιχειρήσεων», με φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και φορέα λειτουργίας και χρηματοδότησης, το Υπουργείο Εσωτερικών – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το Έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, σε ποσοστό 75% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και 25% από Εθνικούς Πόρους.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

5 σχόλιο(α):

ESKARINA είπε...

Προσπάθησα να μπω για να δω τι ακριβώς προσφέρει και διαπίστωσα τα εξής τραγελαφικά !
1. όταν ανοίγει η σελίδα, είναι στα αγγλικά !
2. πάτησε σε διάφορους συνδέσμους για αν δω το περιεχόμενο τους και μετά από μακρά αναμονή, ανάλογη εκείνης που χρειάζεται η σελίδα για να ανοίξει, μου εβγαζε μνμ ότι There was no response from the application web server for the page you requested.
Please notify the site's webmaster and try your request again later.
3. χρειάζεται τεράσια υπομονή για να πλοηγηθείς στις σελίδες και ακόμη δεν εχω κατορθώσει να δω αλλη σελίδα εκτός από την αρχική

Δεν θέλω να είμαι γκρινιάρα και να παραπονιέμαι συνέχεια, αλλά καλή η κοινωνία της πληροφορίας, μήπως όμως να την φτιάξουμε σωστά για να μην γίνει "άτιμη κενωνία";

Tony_Ts είπε...

Τα προβλήματα που αναφέρεις, παρουσιάστηκαν και σε εμένα. Το θέμα της καθυστέρησης ενδεχομένως να οφείλεται στο ότι είναι σχετικά "φρέσκια" η είδηση και θα έχει πολλές επισκέψεις το site με αποτέλεσμα να υπερφορτωθεί. Αν η θεωρία μου είναι σωστή, τις επόμενες μέρες θα βελτιωθεί η απόκρισή του.

ESKARINA είπε...

Δοκίμασα και σήμερα και χρειάστηκαν 45 δευτερόλεπτα για να ανοίξει η σελίδα.

ESKARINA είπε...

Συνέχεια ... μπήκα σε επιμέρους σελίδες και προσπάθησα να δω ποιες υπηρεσίες παρεχόνται ηλεκτρονικά. Από την έρευνα προέκυψε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες : α) οι υπηρεσίες για τις οποίες μπορείς να υποβάλλεις ηλεκτρονικά την αίτηση και να παραλάβεις στη συνέχεια το έγγραφο από οποιοδήποτε ΚΕΠ και β) οι υπηρεσίες που διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά, δλδ το έγγραφο αποθηκεύεται για ένα χρονικό διάστημα στη θυρίδα του χρήστη και είναι στη διάθεση του.

Ειδικά ως προς τις δεύτερες, για να κάνεις χρήση αυτών, πρέπει πρώτα να εγγραφείς ως χρήστης στην ιστοθέση και στη συνέχεια να μεταβείς σε οποιδήποτε ΚΕΠ για τη φυσική ταυτοποίηση (σημείωση : για τη φυσική ταυτοποίηση είσαι υποχρεωμένος να δηλώσεις τα στοιχεία εγγραφής σου στην ιστοθέση). Αφού τα κάνεις αυτά μπορείς να χρησιμοποιήσεις της υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης. Αλλά ... το έγγραφο που παράγεται και αποθηκεύεται δεν μπορείς απλά να το εκτυπώσεις και να το προσκομίσεις στην υπηρεσία που το ζητούν. Είτε το εκτυπώνεις και πας σε οποιοδήποτε ΚΕΠ για να στο επικυρώσουν, είτε αποθηκεύεις το αρχείο και προσκομίζεις τον φορέα στην υπηρεσία που το ζητά.

Η αλήθεια είναι ότι κλώτσησα ήδη από την ανάγκη φυσικής ταυτοποίησης (και ιδίως από τη δήλωση των στοιχείων εγγραφής, ήτοι user name), αλλά άντε αυτό είναι για λόγους ασφαλείας.

Γιατί όμως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το παραγόμενο από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης έγγραφο, απλά και μόνο εκτυπώνοντας το ;;; Κάτι αντίστοιχο άλλωστε γίνεται και με το εκκαθαριστικό που εκτυπώνεις από τη ΓΓΠΣ.

Είμαι όντως γκρινιάρα ή η γραφειοκρατία είναι στο αίμα μας ;

Tony_Ts είπε...

Η ταυτοποίηση στοιχείων πιστεύω πως είναι απαραίτητη, αλλά η μη δυνατότητα χρήσης της εκτύπωσης ενός εγγράφου, είναι μάλλον τραβηγμένο. Ειδικά αν πρόκειται για θέματα "ασφάλειας" και προστασίας από πλαστογραφίες. Θα έχει ενδιαφέρον και σκέφτομαι να δω κατά πόσο το παραγόμενο αρχείο μπορεί να "πειραχτεί"...