26 Σεπ 2005

Μετά τη νίκη της Εθνικής, η ήττα του δίσκου

Μεσάνυχτα "χτύπησε" αυτή τη φορά η αστοχία δίσκου. Πρόκειται για έναν WD800JB με ημερομηνία κατασκευής 20 Dec 2002. Από όσο θυμάμαι είναι ο πρώτος ελαττωματικός Western Digital δίσκος που περνάει από τα χέρια μου. Αυτό, δεν αλλάζει φυσικά το γεγονός ότι αρκετά megabytes πληροφοριών χάθηκαν παρά το πρόσφατο (μιας εβδομάδας) backup που υπήρχε.

Καμιά από τις απόπειρες για data recovery δεν έφερε αποτέλεσμα καθώς αρνείται πεισματικά ο δίσκος να διαβάσει οποιοδήποτε sector του. Μηχανικά πιστεύω ότι είναι μια χαρά καθώς δεν ακούγεται τίποτα παράξενο. Η πλακέτα του λειτουργεί επίσης σωστά. Υποθέτω πως το πρόβλημα δεν είναι μηχανικό, μάλλον ηλεκτρικό και το εστιάζω στις κεφαλές ανάγνωσης. Σήμερα το μεσημεράκι, θα τραβήξει το δρόμο του προς τον αντιπρόσωπο για αντικατάσταση...

Είναι ο δεύτερος δίσκος που αστοχεί σε περίοδο μικρότερη του ενός μήνα. Ο προηγούμενος (IBM Deskstar), ευτυχώς δεν είχε ευαίσθητα δεδομένα. Κάτι που είναι καλό να το αποφεύγουν όσοι χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους δίσκους γιατί υπάρχει βεβαρημένο ιστορικό.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →