20 Ιαν 2009

Αρνηθείτε τον δανεισμό...!

… μπας και γλιτώσουμε.


Για να αλλάξεις τον κόσμο, θα πρέπει πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου! Αναλογιζόμενος αυτό, σκέφτομαι πως για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα (είτε ονομάζεται οικονομική, είτε πολιτική είτε έχει οποιοδήποτε άλλο όνομα) θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας.


Αφορμή για αυτόν τον προβληματισμό, αποτέλεσε ένα άρθρο που διάβασα σχετικά με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε συνδυασμό με τον ακατάσχετο δανεισμό που έχουμε επιδοθεί όλοι τα τελευταία χρόνια. Πως περιμένουμε να σταματήσει ο κρατικός δανεισμός όταν η έννοια του δανεισμού έχει γίνει φιλοσοφία ζωής για σχεδόν όλους τους Έλληνες;


Δεν έχω χρήματα να πάρω αυτοκίνητο; Θα πάρω δάνειο!
Δεν έχω χρήματα να πάω για ψώνια; Θα πάρω καταναλωτικό δάνειο!
Δεν έχω χρήματα να πάω διακοπές; Θα πάρω διακοποδάνειο!
Δεν έχει χρήματα το κράτος; Θα πάρει δάνειο!


Η οικονομία ως έννοια της βέλτιστης κατανομής των πόρων περιέχεται πλέον μόνο στα λεξικά και ο περιορισμός του καταναλωτισμού αποτελεί είδος προς εξαφάνιση! Ως φυσικό επακόλουθο αυτής της «κουλτούρας» είναι να κάνει ακριβώς το ίδιο και το κράτος! Το μόνο που αλλάζει είναι η κλίμακα…

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

3 σχόλιο(α):

Ανώνυμος είπε...

Δεν φτάνει να μην δανείζεται ο καθένας από εμάς... πρέπει να μην δανείζεται και το κράτος! Τώρα πως θα γίνει αυτό δεν ξέρω όταν έχουμε τον πάσης φύσεως αλήτη όπως τον κουκουλοφόρο που καταστρέφει τα μαγαζιά του κέντρου, τον αγρότη που προτιμά να αυξάνει τις επιδοτήσεις αντί την παραγωγικότητά του, και τον Τουρκαλά που παραβιάζει τον FIR Αθηνών... και το κράτος (εμείς) να πρέπει να πληρώνει τα σπασμένα. Μωρέ θα πληρώνουν το μάρμαρο μια ζωή τα ανήψια μου!

Ανώνυμος είπε...

Η κυριότερη αιτία που δανείζεται το κράτος είναι το γεγονός ότι όλοι ποθούμε διακαώς μια θεσούλα στο δημόσιο τομέα ... πως ακριβώς θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συσσωρευθεί ; Όπως επίσης πως ακριβώς θα βγουν οι μίζες, τα παντελονάτα και λοιπά χαρτιλίκια ;;; Το κράτος όμως δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουμε εμείς ... Οπότε ας κάνουμε την αρχή και μπορεί κάτι να αλλάξει και στο κράτος.

Tony_Ts είπε...

Συμφωνώ με την Εσκαρίνα. Πρέπει να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε εμείς πρώτα.

Ανώνυμε, δεν έχω πάρει θέση σχετικά με τους αγρότες γιατί δεν έχω ενημερωθεί τόσο όσο θα ήθελα για να διαμορφώσω άποψη. Ορισμένα νούμερα όμως, μιλούν από μόνα τους... Δες το παρακάτω πινακάκι:
τιμές πέρσι φέτος
Βαμβάκι: 0,45 €/κιλό 0,20 €/κιλό
Καλαμπόκι: 0,30 €/κιλό 0,13 €/κιλό
Σιτάρι: 0,27 €/κιλό 0,13 €/κιλό
Πορτοκάλια: 0,25 €/κιλό 0,15 €/κιλό
Λάδι: 3,00 €/κιλό 1,57 €/κιλό
Ελιές: 1,80 €/κιλό 1,00 €/κιλό

Θυμήσου επίσης και την τιμή του πετρελαίου πέρσι - χρονιά στην οποία βασίστηκε η τωρινή παραγωγή και θα καταλάβεις.

Από τα 15λεπτά το κιλό μέχρι το ένα ευρώ που έχει στο Super Market παρεμβάλλεται μια αύξηση της τάξης του 600%. Πως να το εξηγήσουμε;

Όσον αφορά τον δανεισμό του κράτους, μην ξεχνάμε και την πλύση εγκεφάλου. Όταν το 99% των πολιτών μιας χώρας δανείζονται κατά κόρον, τους φαίνεται φυσιολογικό να δανείζεται και το κράτος. Αν όμως το 99% δεν δανειζόταν, αυτό θα είχε αντίκτυπο και στον κρατικό δανεισμό.