9 Ιουλ 2009

OpenBitTorrent


Μετά την κίνηση του PirateBay που χαρακτηρίστηκε ως «προδοσία» στον τομέα των torrents έρχεται να ανακινήσει λίγο τα νερά ένα open tracker project δωρεάν για χρήση από οποιονδήποτε, χωρίς να χρειάζεται εγγραφή.

Ονομάζεται OpenBitTorrent και θα πρέπει να τονίσω πως πρόκειται αμιγώς για tracker κι όχι για indexing site. Με απλά λόγια, δεν μπορεί κανείς να βρει ένα torrent εκεί.

Αν το συγκεκριμένο project γίνει αποδεκτό και χρησιμοποιηθεί σε ευρεία κλίμακα, τότε είναι πιθανό torrents που βρίσκονται σε άλλους trackers να έχουν μεταφερθεί κι εδώ κι αλλάζοντας απλά τη διεύθυνση του tracker (με το http://torrenteditor.com/ π.χ.) να έχουμε ίσως τη δυνατότητα να ανακτήσουμε το αρχικό torrent. Πολύπλοκη διαδικασία αλλά ίσως να αξίζει τον κόπο.

Φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για λόγους διανομής αρχείων. Αν θέλουμε να στείλουμε ένα αρχείο σε κάποιον και δεν είναι δυνατές άλλες λύσεις όπως για παράδειγμα ftp, IM file transfer κλπ. Σε αυτή την περίπτωση το OpenBitTorrent είναι ένας εναλλακτικός τρόπος να κάνουμε τη δουλειά μας. Φτιάχνουμε ένα torrent μέσω του οποίου, οποιοσδήποτε μπορεί να κατεβάσει το αρχείο που θέλουμε να στείλουμε.

Happy torrenting :-)

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →