26 Μαΐ 2010

Coca Cola VS Ελληνικών προϊόντων: Σημειώσατε 1

Η παρούσα δεν αποτελεί διαφημιστική ανάρτηση για οποιοδήποτε προϊόν.

Περπατούσα στο δρόμο σήμερα και κάπου σε μια γωνίτσα του πεζοδρομίου, πήρε το μάτι μου ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι από Coca Cola. Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου, μαζί με μια δόση θυμού, ήταν το ανθρωπόμορφο τετράποδο που, μάλλον λόγω έλλειψης ευφυίας, δε βρήκε το σωστό σημείο για να τοποθετήσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Το αμέσως επόμενο που σκέφτηκα ήταν το πλαστικό μπουκάλι ενός χυμού πορτοκαλιού "Όλυμπος" που κρατούσα στο χέρι κι από το οποίο έπινα που και που. Κοίταξα την ετικέτα του κι έγραφε "100% ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ" και λίγο πιο κάτω "Από ελληνικά πορτοκάλια τελευταίας εσοδείας", δηλώσεις για τις οποίες δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω.

Οι επόμενες σκέψεις ήταν σαν τυφώνας...Σε ορισμένα σημεία της Ελλάδα (που γνωρίζω), η παραγωγή πορτοκαλιών μένει αδιάθετη, "χωματερή σαν εφιάλτης άλλων εποχών, έμπορος που αγοράζει το κιλό με 17 λεπτά, τιμή πορτοκαλιών σε super market άνω των 80 λεπτών, αλλαγή παραγωγής από πορτοκάλια σε κάτι άλλο (ακτινίδια π.χ.), συνεταιρισμοί που διαλύθηκαν από αυτούς που έκαναν κουμάντο... Κι όλα αυτά για να.... έχει θετικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου η Coca Cola !!

Μοιάζει με σενάριο σουρεαλιστικής ταινίας!

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η Ελλάδα δεν βαδίζει σε σωστά μονοπάτια. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξουμε λίγο τις συνήθειές μας ώστε να βοηθηθούμε όλοι! Σταματώντας την κατανάλωση της Coca Cola, σίγουρα δε θα λύσουμε όλα τα προβλήματά μας, αλλά θα μειώσουμε τις εισαγωγές. Οι θέσεις εργασίας συνολικά δε θα μεταβληθούν, αφού για τη διάθεση των προϊόντων στην αγορά, χρειάζονται χέρια, είτε ονομάζεται Coca Cola, είτε φυσικός χυμός πορτοκάλι Λακωνία, είτε οποιοδήποτε άλλο, κατά προτίμηση, ελληνικό προϊόν. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα αγαθά που καταναλώνουμε, για τα οποία υπάρχει κάποιο αντίστοιχο ή παραπλήσιο ελληνικό προϊόν. Ιδού λοιπόν μια απάντηση στο ερώτημα: Τι μπορώ να κάνω εγώ για να σώσω την Ελλάδα;

... μειώνοντας την κατανάλωση Coca Cola, τελικά είναι προς προσωπικό όφελός μας!

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →