24 Σεπ 2012

Θλιβερή πρωτιά


Υπάρχει μια υπηρεσία της Google με το όνομα Google Trends, στην οποία μπορεί κάποιος να δει πόσο δημοφιλής είναι ένας όρος αναζήτησης, ανά χώρα. Για παράδειγμα, οι περισσότερες αναζητήσεις στο Google παγκοσμίως για τη λέξη Love προέρχονται από τις Φιλιππίνες.

Αναζητούσα σήμερα πληροφορίες για το δημητριακό Ζέα (Ζεια) και σκέφτηκα να επισκεφτώ το Google Trends για να δω αν υπάρχει σημαντικός όγκος αναζητήσεων για αυτό. Δυστυχώς δε βρέθηκαν αποτελέσματα και είπα να δοκιμάσω με κάποιον άλλο όρο που σίγουρα θα έφερνε αποτελέσματα. Και ποιος άλλος καλύτερος από τον όρο porn!

Για τον συγκεκριμένο όρο, η Ελλάδα έρχεται στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κλίμακας.  Κι αν αποφασίσουμε να πάμε και λίγο παραπέρα, ανακαλύπτουμε ότι τις πρώτες 3 θέσεις για αυτή την αναζήτηση τις έχουν με σειρά οι νομοί: Ημαθίας, Κοζάνης, Δράμας. Το παράξενο είναι ότι η Αττική δεν εμφανίζεται καν στις δέκα πρώτες θέσεις.

Το ακόμα χειρότερο είναι ότι αναζητήσεις με όρο Αλεξανδράτου έχουν αναλυτικά αποτελέσματα περιοχών ενώ αυτές με τον όρο Οικονομία όχι!

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →