5 Φεβ 2010

Launchy, το πρόγραμμα Gadget :-)

Στη σημερινή μου περιήγησή στον κυβερνοχώρο, ανακάλυψα ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα, το οποίο θα το χαρακτήριζα ως το απόλυτο πρόγραμμα gadget, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στερείται λειτουργικότητας ή χρησιμότητας :) Ένα πρόγραμμα που θα σας κερδίσει και θα το λατρέψουν φανατικά όσοι αρέσκονται στη χρήση του πληκτρολογίου (όπως ο γράφων).

Το όνομα αυτού Launchy κι αναλαμβάνει ν' απλοποιήσει και να επιταχύνει τη διαδικασία έναρξης των προγραμμάτων στον υπολογιστή μας. Η λειτουργία του βασίζεται στη χρήση του πληκτρολογίου. Πληκτρολογώντας το συνδυασμό πλήκτρων ALT+Space ανοίγει το interface του στο οποίο γράφοντας μόνο τα πρώτα γράμματα της εφαρμογής που θέλουμε να ανοίξουμε, εμφανίζεται μια λίστα με τις πιο πιθανές εκδοχές. Διαλέγουμε και πατώντας Enter την ενεργοποιούμε. Για παράδειγμα, αν θέλω να ανοίξω τον Firefox πατώ τα ALT+Space γράφω Fire ή Fir, εμφανίζεται το εικονίδιο του Firefox και πατώ Enter.

Κι αυτό είναι εύκολο; Θα μου πείτε...
Αλλά για σκεφτείτε το. Είμαστε σε ένα Blog και γράφουμε για ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που ανακαλύψαμε και κάποια στιγμή θέλουμε να ξεκινήσουμε κάποιο πρόγραμμα. Θα πρέπει να πάρουμε το χέρι από το πληκτρολόγιο, να το βάλουμε στο ποντίκι, να δούμε που βρίσκεται ο cursor στην οθόνη, να τον πάμε στο Start, Programs να βρούμε το Program Group που θέλουμε και να κάνουμε κλικ στο εικονίδιο. Ειδικά στην περίπτωση που έχουμε και πολλά προγράμματα εγκατεστημένα, θα πάρει και κάποιο σημαντικό χρόνο για να το βρούμε. Αντιθέτως, με το Launchy πληκτρολογούμε ALT+Space και τα πρώτα 2-3 γράμματα του προγράμματος που θέλουμε :) Μπορούμε ακόμα να εισάγουμε και Command Line arguments.

Κι αν ακόμα δεν σας έπεισα, τότε να αναφέρω πως υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουμε με τον ίδιο τρόπο ακόμα και τις αγαπημένες μας ιστοσελίδες, έγγραφα, τραγούδια, φωτογραφίες και γενικά ότι του ρυθμίσουμε ;-) Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στο Readme αρχείο της εφαρμογής.

Δοκιμάστε το... κι αν δεν σας αρέσει το ALT+Space μπορείτε φυσικά να το αλλάξετε :)

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →