1 Φεβ 2010

Online καταχώρηση και διαχείριση αποδείξεων

Από τότε που συζητήθηκαν κι εφαρμόστηκαν τα νέα μέτρα σχετικά με τις αποδείξεις, έχουμε όλοι ανεξεραίτως εξελιχθεί σε αποδειξοθήρες! Μαζί με αυτή τη νέα τακτική μας όμως, προκύπτει και κάποια ακόμα προβλήματα, με το πιο συνηθισμένο αυτό της καταχώρησης και του συνολικού χειρισμού όλων των αποδείξεων που συλλέγουμε.

Η ιστοσελίδα TaxFriend.gr αποτελεί μια προσπάθεια προς την επίλυση αυτού του προβλήματος, καθώς με τη χρήση της μπορούμε να καταχωρήσουμε τις αποδείξεις μας και στο τέλος να παράγουμε αυτόματα το απαραίτητο πινακάκι που θα πρέπει να επισυνάψουμε στη φορολογική μας δήλωση. Έχουμε επιπλέον τη δυνατότητα να επιλέξουμε ποιες αποδείξεις θα συμπεριλάβουμε τελικά στη δήλωσή μας.

Συνολικά το θεωρώ μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια την οποία προτίθεμαι και να δοκιμάσω. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω και τα σοβαρά θέματα της προστασίας των δεδομένων μας, τα οποία θα καταχωρηθούν σε κάποια συστήματα, τον έλεγχο των οποίων δεν διαθέτουμε. Όπως ίσως θα ξέρετε, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί ένα προφίλ μόνο και μόνο από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που καταναλώνουμε. Κατόπιν της δημιουργίας του προφίλ μας, υπάρχει η δυνατότητα αποστολής με email κατάλληλων διαφημιστικών που θα ταιριάζουν λίγο έως πολύ στα μέτρα μας.

 Επειδή όμως μπορεί εγώ να βλέπω δράκους εκεί που δεν υπάρχουν, ας αποφασίσει ο καθένας για τον εαυτό του αν θα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ή όχι.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →