24 Ιουν 2009

LiberKey - Violation of Licenses

Διόρθωση2: Επειδή επικρατεί σύγκρουση απόψεων σχετικά με το Liberkey, παρακαλώ να ρίξετε μια ματιά και στα σχόλια των αναγνωστών.

Διόρθωση1: Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσιάζονται στα σχόλια, το Liberkey εμφανίζεται να παραβιάζει τις άδειες χρήσης του ανοιχτού λογισμικού. Μέχρι να συμμορφωθούν οι δημιουργοί του, προτείνω να μην το κατεβάσετε/χρησιμοποιήσετε. Ακολουθεί το αρχικό μου κείμενο...


Το ελεύθερο λογισμικό κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Πλέον υπάρχουν δωρεάν εργαλεία για οποιαδήποτε εργασία κι αν θέλουμε να κάνουμε με τον υπολογιστή μας. Το πρόβλημα όμως που συνεχίζει να υφίσταται είναι ότι δεν είναι συνατόν να τα γνωρίζουμε όλα.

Σε αυτό το πάγιο πρόβλημα έρχεται να δώσει λύση το LiberKey. Πρόκειται για μια εφαρμογή που συλλέγει τα πακέτα λογισμικών και τα κατηγοριοποιεί ανάλογα με το είδος της εργασίας που πραγματοποιούν. Έτσι, με ένα κλικ μπορούμε να βρούμε όλα όσα θέλουμε και μάλιστα δωρεάν.

Το LiberKey έρχεται σε 3 εκδόσεις:

  • Basic
  • Standard
  • Ultimate
και οι οποίες διαφοροποιούνται όσον αφορά το πλήθος των πακέτων λογισμικού που περιλαμβάνουν. Περισσότερα για το ποια πακέτα περιέχονται σε κάθε έκδοση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα:
http://www.liberkey.com/en/liste-des-logiciels-comparaison.html

Το καλύτερο όμως το φύλαξα για το τέλος. Όλα τα λογισμικά που περιλαμβάνονται είναι ή έχουν γίνει Portable - δηλαδή δεν χρειάζονται εγκατάσταση στο δίσκο για να τα χρησιμοποιήσουμε. Εγκαθιστώντας το LiberKey σε ένα USB Flash Disk έχουμε πάντα μαζί μας όλη μας την εργαλειοθήκη.

Για οποιοδήποτε εύκολο ή δύσκολο πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη χρήση του προγράμματος, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συζητήσεις αναζητώντας απάντηση ή ακόμα και να ρωτήσετε στο Forum.

Ευχαριστώ τον Χάρη για την είδηση.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

3 σχόλιο(α):

Ανώνυμος είπε...

LiberKey είναι κλέφτης
http://www.informationweek.com/blog/main/archives/2009/06/liberkey_thats.html

Tony_Ts είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και τις πληροφορίες. Θα τροποποιήσω κατάλληλα το αρχικό μου κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Το liberkey είναι μια χαρά!
Τώρα έχει προσθέσει και link προς τον κώδικα του κάθε open-source προγράμματος.

Όλα αυτά περί νομιμότητας είναι λάσπη από τον developer του portableapps.com.

Είδε ότι το liberkey είναι κλάσεις ανώτερο και κάνει το πάντα για το ρίξει. http://www.liberkey.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=3200