25 Ιουν 2009

Gmail HTML Signature

Όσοι χρησιμοποιούμε το Gmail, σίγουρα έχουμε να κάνουμε μεγάλο απολογισμό των θετικών στοιχείων του αλλά και να σταθούμε σε ορισμένα πολύ αρνητικά. Προσωπικά, θεωρώ ως μέγιστο μειονέκτημα την μη παροχή δυνατότητας μορφοποίησης της υπογραφής μας, ή τη χρήση HTML κώδικα στην υπογραφή.

Ενώ η λύση είναι γνωστή εδώ και καιρό (παλαιότερα κι ως Greasemonkey script), εγώ την ανακάλυψα μόλις χθες. Το σημαντικότατο πρόβλημα λοιπόν της υπογραφής έχει μια εξαιρετικά απλή λύση η οποία ονομάζεται Blank Canvas. Το Blank Canvas είναι ένα FireFox Addon (λειτουργεί και σε Flock) το οποίο αναλαμβάνει να προσθέσει την υπογραφή που έχουμε δημιουργήσει κάθε φορά που συντάσσουμε ένα νέο email, προωθούμε κάποιο ή ακόμα κι απαντούμε.

Η διαδικασία δημιουργίας της υπογραφής μας είναι αρκετά εύκολη υπόθεση αλλά για όποιον δυσκολευτεί υπάρχει και ο οδηγός προσθήκης υπογραφής στο Gmail.

Η αυτοματοποιημένη προσθήκη υπογραφής σε HTML λειτουργεί και για όσους έχουν ακολουθήσει τη διαδικασία δρομολόγησης των email του domain τους στο Gmail.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →