4 Αυγ 2010

Περασμένα μεγαλεία...

Περνώντας χθες από τη Λεωφόρο Μεσογείων είδα το μεγάλο πανό που έχει αναρτήσει μπροστά από το κτήριο της στο ύψος της ΕΡΤ. Θύελλα αυθόρμητων συναισθημάτων οργής, χαράς, λύπης.... Τελικά κατέληξα να γελάω διαβάζοντας το βαρύγδουπο Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που αποτελούσε το κύριο μήνυμα του πανό.

Η οργή ήταν μάλλον το πρώτο συναίσθημα που αισθάνθηκα, καθώς εξόφθαλμα πλέον οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της Alpha, έχουν κλείσει τις χρηματοδοτικές βρύσες, προκαλώντας αφυδάτωση στην αγορά. Συνεπώς, όχι μόνο δεν στηρίζει τις επιχειρήσεις (*), αλλά τους δημιουργούν και προβλήματα (**). Κατέβασέ το βρε κακομοίρα τράπεζα το πανό...! Δεν έχεις που δεν έχεις ρευστό να εξυπηρετήσεις τους πελάτες σου, μην πουλάς και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Το επόμενο συναίσθημα ήταν η χαρά, αλλά όχι με την έννοια ότι χάρηκα που η Alpha έχει κακομοιριάσει τόσο. Ένιωσα το είδος της χαράς, όπως όταν ακούς ένα ανέκδοτο ή κάποιος σου λέει ένα αστείο. Αλλά δυστυχώς δεν κράτησε και πολύ αυτό το συναίσθημα, το οποίο δυστυχώς αντικαταστάθηκε από τη λύπηση για το πως έχει καταντήσει αυτή η τράπεζα. Κάποτε ήταν μια αξιόλογη και σεβαστή τράπεζα.... Ίσως τελικά δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματα της μετοχής της για τους τελευταίους 12 μήνες που βρίσκονται στο -31,5%

(*) Περίπτωση κερδοφόρας επιχείρησης, που κέρδισε το ΕΣΠΑ και ζήτησε ποσό ευτελούς αξίας (όχι παραπάνω από την αξία ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου) ως δάνειο για τον ένα με ενάμιση χρόνο μέχρι να εισπράξει το ποσό αυτούσιο από την επιδότηση του ΕΣΠΑ, το οποίο η Alpha αρνήθηκε εμμέσως.
(**) Περίπτωση επαγγελματία με καρνέ επιταγών με μέση μηνιαία κίνηση περίπου χιλίων ευρώ, του ζητήθηκε από την Alpha να έχει στο λογαριασμό του τουλάχιστο τέσσερις χιλιάδες ευρώ, για να μπορέσει να διατηρήσει το καρνέ.

Είναι αξιολύπητοι κάποιοι άνθρωποι, εταιρίες, τράπεζες κλπ και πραγματικά απορώ πως είναι δυνατόν να κάνουν ακόμα δουλειές. Ίσως γιατί απευθύνονται σε άλλους αξιολύπητους ανθρώπους...;

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →