1 Μαρ 2010

Οικονομικός πόλεμος

Διαβάζω το άρθρο του Έθνους με τίτλο Πως μας πούλησαν και μας αγόρασαν, το οποίο αναδημοσιεύεται στο LoMak's Blog από όπου το βρήκα, για τα οικονομικά παιχνίδια που έχουν στηθεί εναντίον της Ελλάδας και εξοργίζομαι. Αν ισχύουν όλα όσα αναφέρονται, που το θεωρώ εξαιρετικά πιθανό, πρόκειται για σκάνδαλο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για Ενωμένη Ευρώπη όταν η μια χώρα επιτίθεται οικονομικά αλλά και φραστικά εναντίον της άλλης; Μήπως αυτός είναι τελικά ο μοντέρνος πόλεμος μεταξύ κρατών, ο οποίος είναι πιο θανατηφόρος από τον συμβατικό και πιο ύπουλος. Κανείς δεν βγάζει όπλο να σκοτώσει ευθέως αλλά δολοφονούνται οικονομίες πάνω στις οποίες βασίζονται χιλιάδες άνθρωποι - γέροι, νέοι, παιδιά....!

Ποιες είναι οι δικές μας ενέργειες αφενός και οι ενέργειες των κυβερνώντων αφετέρου, ώστε να αποκρούσουμε αυτές τις επιθέσεις κατά της οικονομίας μας αλλά και κατά της ζωής μας στην τελική; Οι μεν πολίτες πάμε και ψωνίζουμε Polo GTI για να τονώσουμε κι άλλο το πόδι που μας κλωτσάει, ενώ οι δε πολιτικοί δεν αξιώνουν καμιά αποζημίωση από τα χρωστούμενα τόσων ετών (μαζί με τους νόμιμους τόκους) αλλά ούτε βρίσκουν εναλλακτικές πηγές δανεισμού, κάτι που με κάνει να πιστεύω πως η πίτα είναι κομμένη και μοιρασμένη ήδη.

Μιλώντας για δανεισμό, γιατί κανείς δεν αποφασίζει να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο με προτάσεις όπως κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης για Χ χρόνια μέχρι να χαμηλώσει το έλλειμμα σε συγκεκριμένο επίπεδο και κατά συνέπεια τα δανεικά χρήματα που θα χρειαστούμε; Δε φαντάζομαι να πιστεύει κανείς πως οι βουλευτές ζούνε από αυτή και μόνο την αποζημίωση και δεν έχουν άλλες πηγές εσόδων; Γιατί δε φορολογείται η εκκλησιαστική περιουσία και μάλιστα αναδρομικά για Χ έτη; Γιατί δεν κλείνουν τα παραθυράκια της διαρροής χρήματος προς τα έξω; Γιατί δεν τονώνεται η εγχώρια γεωργική παραγωγή, αλλά με τακτικούς και σκληρούς ελέγχους για την αποφυγή παρατυπιών; Γιατί δεν τιμωρούνται εξοντωτικά τα κρούσματα διαφθοράς σε όλους τους τομείς; Και στην τελική, γιατί δεν αποδίδονται ευθύνες σε όσους έφαγαν με πολλαπλά χρυσά κουτάλια αποζητώντας να επιστραφούν τα σπασμένα; Μάλλον γιατί έτσι όπως έχουν τα πράγματα βολεύει πολύ κόσμο και κανείς πραγματικά δεν θέλει να βγούμε από αυτή την προστασία που μας προσφέρουν οι νταβατζήδες μας, αφού έτσι γίνεται ελεγχόμενη ανακατανομή της πίτας. Αυτό το μοντέλο όμως είναι φύση αδύνατο να διαρκέσει για πάντα... !

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →