3 Σεπ 2010

Οι θεσμοί μάλλον λειτουργούν κανονικά...

heads for trade... αν αποφασίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην στήριξή τους. Αφορμή αυτής της δήλωσης και κατ' επέκταση της ανάρτησης, αποτελεί το δελτίο τύπου της 17ης Ιουλίου 2010 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, σχετικά με την επιβολή χρηματικών προστίμων σε 55 επιχειρήσεις από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών.

Διαβάζοντας όλο το δελτίο τύπου, αν και προσωπικά θα χαρακτήριζα τα πρόστιμα επιεική, αισθάνθηκα πως κάποιοι θεσμοί λειτουργούν και το μόνο που χρειάζεται από την πλευρά μας είναι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, αφήνοντας στο πλάι ωχαδερφιστηκές και "που να τρέχω τώρα" νοοτροπίες του περασμένου αιώνα. Γιατί κάθε φορά που παρατηρούμε ένα λάθος χωρίς να προσπαθούμε να το διορθώσουμε, είμαστε συνυπεύθυνοι για τη διαιώνισή του.

Αν κάνουμε την πρώτη κίνηση, που παρεμπιπτόντως δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια ή χρήμα, καταγγέλλοντας παρανομίες που ανακαλύπτουμε στις καθημερινές μας επαφές με πωλητές, εταιρίες κλπ, θα εξασφαλίσουμε πως ο επόμενος μετά από εμάς, δεν θα πέσει θύμα της όποιας αθέμιτης πρακτικής. Όταν έχει αποτυπωθεί στη συνείδησή μας το αυτονόητο πως παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, οι εταιρίες δεν θα τολμούν πλέον να υποπέσουν σε παραπτώματα, αφού πλέον δεν θα συμφέρει ο λόγος "έσοδο από παρανομία / πρόστιμο".

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →