6 Σεπ 2010

Προκλητική συμπεριφορά Έλληνα βουλευτή

Διαβάζοντας για την προκλητική συμπεριφορά του Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει το αστρονομικό ποσό των 15,50 ευρώ ενός ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, ενισχύεται η άποψή μου πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται με την πολιτική, το κάνουν αυτό για να έχουν πιο ίσα δικαιώματα που έχουν σε σχέση με τους υπόλοιπους ίσους ("Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου" Σύνταγμα της Ελλάδος, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, ΑΡΘΡΟ 4).

Αντιλαμβάνομαι πως οι βουλευτές έχουν ελευθέρας στα μέσα μαζικής μετακίνησης, αλλά είναι θέμα λογικής να φροντίσεις από πριν να εφοδιαστείς με το εισιτήριό σου μηδενικής αξίας, για λόγους προγραμματισμού. Όπως όλοι ξέρουμε, πλέον τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια δεν είναι τόσο μπάτε σκύλοι αλέστε, όσο ήταν κάποτε. Πλέον (συνήθως) τηρούνται οι προδιαγραφές ασφάλειας για το πόσα άτομα και πόσα οχήματα είναι δυνατόν να επιβιβαστούν. Κι άντε, εντάξει. Με ένα άτομο παραπάνω δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα, όμως οι βουλευτές έχουν ελευθέρας και για τα οχήματά τους, για τα οποία είναι αναγκαίο να υπάρχει προγραμματισμός διαφορετικά κάποιο όχημα θα μείνει έξω από το πλοίο, ειδικά τις δύσκολες καλοκαιρινές μέρες.

Καταλαβαίνω πως είναι δικαίωμα (το κατά πόσο συμφωνώ με αυτό είναι άλλο θέμα) του βουλευτή να μετακινηθεί δωρεάν, ας φροντίσει όμως εγκαίρως να προμηθευτεί το εισιτήριό του (μηδενικής αξίας), από σεβασμό και μόνο προς τους υπόλοιπους και για θέματα σωστού προγραμματισμού των δρομολογίων. Ή μήπως λόγω κεκτημένης ταχύτητας από την καθημερινή ζωή ως πολίτης κι ως βουλευτής δεν έχει αναπτύξει την ικανότητα του προγραμματισμού... ;-)

Να τονίσω πως δεν παίρνω θέση υπέρ των ναυτιλιακών εταιριών με αυτή την ανάρτηση.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →