13 Μαΐ 2012

Torrent Download Service


Σήμερα θα παρουσιάσω άλλη μια υπηρεσία που παρέχεται με χρήση Bitcoins. Πρόκειται για την bitcointorrentz

Όλοι λίγο πολύ κάνουμε χρήση του πρωτοκόλλου Bit Torrent, που μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε με ευκολία αρχεία με άλλους χρήστες. Παρόλη την ευκολία χρήσης, υπάρχουν μερικές φορές ορισμένοι περιορισμοί. Για παράδειγμα αν δεν υπάρχουν πολλοί χρήστες που να μοιράζουν το συγκεκριμένο αρχείο που θέλουμε να κατεβάσουμε (seeders), ή δεν παρέχουν ικανοποιητική ταχύτητα αποστολής, ενδέχεται να χρειαστούν πολλές ώρες, ή ακόμα και ημέρες, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη λήψη του αρχείου. Αυτό συνεπάγεται σε κόστος για εμάς όπως η ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλώσει ο υπολογιστής όσες ώρες θα είναι αναμμένος αλλά και η φθορά του συστήματός μας.

Αν χρησιμοποιήσουμε όμως την παραπάνω υπηρεσία, τότε οι servers της bitcointorrentz θ’ αναλάβουν όλη τη διαδικασία κατεβάσματος του αρχείου και κατόπιν θα μπορέσουμε εμείς να το κατεβάσουμε από αυτούς τους Servers στη μέγιστη ταχύτητα της γραμμής μας, είτε μέσω HTTP είτε μέσω FTP. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να μην κατεβάσουμε το αρχείο στον υπολογιστή μας, αλλά να προχωρήσουμε σε Streaming αυτού (αν πρόκειται για κάποιο αρχείο πολυμέσων, όπως π.χ. μια βίντεο παρουσίαση).

Το κόστος της υπηρεσίας θεωρώ πως είναι λογικό, καθώς χρεώνει 0,05 Bitcoins για κάθε Gigabyte, ενώ παρέχει κι εκπτώσεις για μεγαλύτερους όγκους.

Τέλος, όσοι κατεβάζουν αρχεία torrent με πνευματικά δικαιώματα, ίσως να ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για την υπηρεσία, καθώς έτσι τους παρέχεται μια ακόμα δυνατότητα ανωνυμίας.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →