3 Φεβ 2009

Καταλύτες...

Μαθαίναμε στο σχολείο για το ρόλο και τη χρησιμότητα των καταλυτών στη χημεία. Δε θυμάμαι όμως να μας έδωσε κανένας καθηγητής τότε την value added πληροφορία ότι εκτός από τη χημεία, οι καταλύτες λειτουργούν και στη ζωή μας γενικότερα. Το ρόλο του καταλύτη στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον έπαιξε ο Μεσολαβητής Τραπεζικών κι Επενδυτικών Υπηρεσιών


Από τον Μάιο του 2008 με ταλαιπωρούσε η Εθνική Τράπεζα με κάποια χρέωση της πιστωτικής μου κάρτας. Παρά την τυπικότητα από μέρους μου στην εξόφληση των λογαριασμών των καρτών μου (στο ακέραιο) από το 2001, επέβαλλαν χρεωστικούς τόκους για την καθυστέρηση μερικών ωρών στην πληρωμή του λογαριασμού του Μαΐου 2008. Το ευτράπελο της υπόθεσης είναι πως το statement του λογαριασμού το έλαβα μια εργάσιμη μέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.


Έκτοτε και παρά το ότι τους δήλωσα εγγράφως ευθύς εξαρχής ότι δεν αποδέχομαι την επιπλέον χρέωση, αφού ο μόνος υπαίτιος είναι η ίδια η Εθνική Τράπεζα, έμπλεξα σε μια διαδικασία προσπάθειας διαγραφής των τόκων. Μετά από 7 μήνες και χωρίς καμία ειδοποίησή μου, διέγραψαν μεν το αρχικό αμφισβητούμενο ποσό, όχι όμως και τους τόκους των 7 αυτών μηνών. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αξίωναν πλέον τους τόκους ενός κεφαλαίου που δεν υπήρχε!


Μετά από νέα αίτησή μου, στην οποία ποτέ δεν ανταποκρίθηκε η Εθνική Τράπεζα, απευθύνθηκα στον Μεσολαβητή Τραπεζικών κι Επενδυτικών Υπηρεσιών. Τους κατέθεσα όλο το ιστορικό της υπόθεσης στις 16/01/2009 κι έλαβα με το ταχυδρομείο, έγγραφη και υπογεγραμμένη δεσμευτική απάντηση για επίλυση του θέματος, από την Εθνική Τράπεζα στις 02/02/2009. ΟΥΑΟΥ! Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα αυτή την καταλυτική συμμετοχή του Μεσολαβητή Τραπεζικών κι Επενδυτικών Υπηρεσιών.


Είναι όμως άξιο απορίας και προβληματισμού το γιατί η Εθνική Τράπεζα εν έτοι 2009 επιλέγει ακόμα το ταχυδρομείο για αποστολή των statements, με τον κίνδυνο αυτά να μην φτάσουν εγκαίρως στους αποδέκτες τους. Είναι επίσης παράδοξο το ότι αρνούνται κατηγορηματικά την αποστολή του statement με email με την «δικαιολογία» ότι το email δεν αποτελεί ασφαλή τρόπο επικοινωνίας, ενώ το ταχυδρομείο που μπορεί να «περάσει» από πολλά χέρια και μάτια πριν φτάσει στα δικά μου αποτελεί…!

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →