9 Οκτ 2009

Ξέχασα τον κωδικό μου....

Η «πληροφορία» στις μέρες μας είναι πολύτιμη. Η πρόσβαση σε αυτή είναι πολυτιμότερη! Τι να κάνουμε την ύπαρξη μιας πληροφορίας την οποία δεν μπορούμε να έχουμε;

Για να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες, συνήθως μας ζητείται κάποιου είδους αναγνώριση, τα πολύ γνωστά σε όλους μας Username (όνομα χρήστη) και Password (κωδικός πρόσβασης). Ένα τυπικό παράδειγμα είναι οι κάρτες των ATM - το username είναι ο αριθμός της κάρτας που αναγράφεται πάνω (τον οποίο δε χρειάζεται να εισάγουμε) και το Password είναι το PIN που πληκτρολογούμε. Χωρίς αυτές τις δύο πληροφορίες, δε μπορούμε να κάνουμε καμία συναλλαγή. Άλλα παραδείγματα είναι το email μας, ο κωδικός PIN στο τηλέφωνό μας κλπ.

Καλούμαστε λοιπόν να απομνημονεύουμε πλήθος κωδικών, οπότε τι πιο φυσικό από το να ξεχάσουμε κάποια στιγμή κάποιους – συνήθως αυτούς που χρησιμοποιούμε πιο σπάνια. Όπως κάθε πρόβλημα όμως, κι αυτό έχει λύση, η οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση ακούει στο όνομα KeePass.

Το KeePass είναι μια εφαρμογή για Windows, Linux, MacOS, Java (for mobiles) αλλά κι άλλες πλατφόρμες, η οποία φυλάει με ασφάλεια τους κωδικούς που θα αποθηκεύσουμε. Με αυτό τον τρόπο, χρειάζεται να θυμόμαστε μόνο έναν κωδικό – τον ισχυρό κωδικό με τον οποίο θα προστατεύσουμε τα δεδομένα της εφαρμογής - και με αυτόν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις καταχωρημένες πληροφορίες άλλων κωδικών που χρησιμοποιούμε σε διάφορες υπηρεσίες.

Η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα και συνεπώς ΔΩΡΕΑΝ για όλους! Μπορείτε να κατεβάσετε το δικό σας αντίγραφο από τη σελίδα http://keepass.info/ όπου μπορείτε να βρείτε κι επιπλέον πληροφορίες.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →