9 Οκτ 2009

Ράδιο αρβύλα - Διαβάζουμε πολλά, πιστεύουμε λίγα

Φώναζα, γινόμουν κακός, με αποκαλούσαν παράξενο, συγχιζόμουν...

Να που αυτά για τα οποία φώναζα ήρθαν να με επιβεβαιώσουν. Για άλλη μια φορά θα πω δημίσια: ΜΗΝ αναπαράγετε ειδήσεις που ΔΕΝ έχετε διασταυρώσει!!

Για τα παρακάτω να πω πως το μήνυμα κυκλοφόρησε νωρίτερα κι όχι από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Πρώτη φορά που εμφανίστηκε ήταν την Κυριακή, 21 Σεπτέμβριος 2008, 16:49 ... σε ποια σελίδα/εφημερίδα δε θυμάμαι.


Χρησιμοποίησαν το όνομά του, ως ασθενούς, προκειμένου να συγκεντρώσουν φιάλες με αίμα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σε περιπέτειες έχει μπει ένας γεωπόνος από την Ηλεία, που αναγκάστηκε να καταφύγει στις αστυνομικές Αρχές, αλλά και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να αποκαλυφθεί η απάτη.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Διονύσιος Σταθόπουλος από τον Πύργο, στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, άγνωστοι χρησιμοποιώντας το όνομά του και τα τηλέφωνά του καλούν μέσω διαδικτύου τους πολίτες να προσφέρουν αίμα, για την περίθαλψη δήθεν ενός ανύπαρκτου (!) τραυματία.

Οι αστυνομικές Αρχές ελέγχουν εάν το e-mail που στέλνεται αφορά φάρσα ή προσπάθεια εμπορίας μεγάλης ποσότητας αίματος ομάδα (0-).

Το ψευδές μήνυμα που κυκλοφορεί από τις αρχές του 2009 αναφέρει: «Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό, που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι: Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00.

Χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση συκωτιού και πρέπει να βρούμε αίμα αποκλειστικά ομάδας "Ο αρνητικό". Εάν μπορείτε ανακοινώστε το διότι έχει ζωή μία με δύο εβδομάδες», παραθέτοντας στο τέλος τα στοιχεία και τα τηλέφωνα του κ. Σταθόπουλου.

«Από τις αρχές του έτους, κάποιοι για άγνωστους λόγους δημοσιοποίησαν μέσω του διαδικτύου αυτή την ανακοίνωση, η οποία δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί και ΜΜΕ αναπαρήγαγαν χωρίς να διασταυρώσουν την είδηση με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή μου κόλαση...

Από τότε μέχρι σήμερα λαμβάνω κάθε μέρα τηλεφωνήματα απ' όλη την Ελλάδα και έχω χάσει την ηρεμία μου. Το πιο εξωφρενικό όμως της υπόθεσης είναι ότι στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπως με ενημέρωσαν, έχουν συγκεντρωθεί 1.000 φιάλες με αίμα και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν.

Είναι προφανές ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας τα στοιχεία και το όνομά μου συγκέντρωσαν αυτή τη σημαντική ποσότητα αίματος. Απομένει στις διωκτικές Αρχές να εντοπίσουν τους δράστες» τόνισε ο κ. Σταθόπουλος μιλώντας στην εφημερίδα.

Ο ίδιος έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και κάνει έκκληση προς τους αποδέκτες του σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος ή της είδησης να μην την λαμβάνουν στα σοβαρά, καθώς πρόκειται για απάτη.

Πηγή: skai Πάτρας

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →