19 Μαρ 2009

Ο Πάπας κατά του προφυλακτικού και υπέρ του.... AIDS

Ανάμικτα συναισθήματα οργής κι απογοήτευσης μου προκάλεσε η απαράδεκτη αλλά κι επικίνδυνη δήλωση του Πάπα στην περιοδεία του στην Αφρική, πως το AIDS δεν αντιμετωπίζεται με το προφυλακτικό, επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την άποψή μου για την εκκλησία αλλά και την κατάντια της θρησκείας του Χριστιανισμού.
Καθημερινά βαλλόμαστε από κρούσματα που αποδεικνύουν πως η εκκλησία έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Από τα πολύ απλά παραδείγματα όπως το γεγονός ότι το προαύλιο του «Οίκου του Θεού» στην ενορία του γράφοντος έχει γίνει parking για τα διόλου «ταπεινά» οχήματα των πάσης φύσεως εκκλησιαστικών παραγόντων (ιερέων, διάκων, κλπ) μέχρι τα πιο σημαντικά όπως τα σχεδόν καθημερινά πλέον αποκαλυπτόμενα εκκλησιαστικά σκάνδαλα. Ο προσανατολισμός της εκκλησίας και των εκπροσώπων της, έχει εγκαταλείψει τον άνθρωπο ως κεντρικό άξονα περιστροφής της κι έχει επιλέξει τον υλικό πλούτο ως αντικαταστάτη.

Η παραπάνω δήλωση του σημαντικότερου εκπροσώπου της καθολικής εκκλησίας, επισφραγίζει την πλήρη αδιαφορία της εκκλησίας για τον άνθρωπο. Ακόμα και το σκεπτικό με το οποίο ξεστομίστηκε μια τόσο ανεύθυνη δήλωση είναι λάθος. Το αίσθημα ευθύνης των ανθρώπων μπορεί και πρέπει να καλλιεργηθεί σε δεύτερη φάση γιατί σε πρώτη φάση θα πρέπει να προστατεύσουμε το ανεκτίμητο αγαθό της ζωής. Υπενθυμίζω πως η ανήκουστη δήλωση του Πάπα έγινε σε μια περιοχή που το 70% των κατοίκων της πάσχουν από τον ιό του AIDS. Πως λοιπόν να καλλιεργηθεί αυτό το αίσθημα ευθύνης που πρεσβεύει ο Πάπας όταν δεν θα υπάρχουν πλέον άνθρωποι εν ζωή;

Πιστεύω πως τα «κρούσματα» επικινδυνότητας της εκκλησίας και των εκπροσώπων της για την ανθρωπότητα πληθαίνουν με γεωμετρικούς ρυθμούς, καθιστώντας την πλέον ακατάλληλη για πάσης φύσεως έμψυχο ων. Η θρησκεία που υποστηρίζει το ρητό «ο έχων δύο χιτώνας να παραχωρεί τον ένα» έρχεται σε άμεση εσωτερική σύγκρουση κι αντίθεση με τον εαυτό της μεταμορφώνοντας αυτό σε «ο έχων δύο χιτώνας να αποκτά δια της κλοπής και τρίτο, τέταρτο κ.ο.κ». Αν η εκκλησία και οι εκπρόσωποί της τιμούσαν το υπέρτατο αγαθό της ζωής αλλά και της αξιοπρέπειας του ατόμου, αφενός δεν θα προχωρούσαν σε παρόμοιες δηλώσεις κι αφετέρου δεν θα συσσώρευαν τον πλούτο όταν στην ανθρωπότητα βασιλεύει η ανέχεια.

Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://www.nytimes.com/2005/05/08/opinion/08kristof.html?_r=1
http://news.yahoo.com/s/ap/20090317/ap_on_re_af/af_pope_africa
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=996532&lngDtrID=245

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →

1 σχόλιο(α):

Ανώνυμος είπε...

το προφυλακτικο ειναι το πιο ασφαλες μεσο υγιεινης κατα την διαρκεια των σεξουαλικων επαφων
ειτε ομαδικων ειτε δυαδικων
και πως ο παπας της ρωμης
εχει βαλει σε μεγαλουςψ μπελαδες τους κυβερνωντες των ευρωπαικών κρατων με τις εμπρηστιξκες του δηλωσεις
χιλιαδες θα νοσησουν αν τον πιστεψουν
και η γηραια ηπειρος θα καταντησει σανατοριο ασθενων
απο σεξουαλικως μεταδοσιμων νοσηματων

arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον του οποιου οι ηρωες φορουνε παντα προφυλακτικα κατα την διαρκεια των
σεξουαλικων τους επαφων
ακαταλληλο για ηλικιες κατω των 18 ετων