16 Μαρ 2009

Κομοτηνή - Ασύρματη πρόσβαση στο δίκτυο

Προστέθηκε και η Κομοτηνή στη λίστα των πόλεων που απολαμβάνουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet. Ο αριθμός των δήμων και νομαρχιών που θα παρέχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ιντερνετ, αναμένεται να φτάσει τους 279 και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Η συγκεκριμένη είδηση, όπως και κάθε είδηση υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, με χαροποίησε αλλά παράλληλα μου άφησε και μια πικρή γεύση. Σε ολόκληρο το δήμο Αθηναίων, η μόνη πρόσβαση στο Internet που γνωρίζω να παρέχεται δωρεάν από το Δήμο είναι στην πλατεία Συντάγματος.

Ειδικά όταν αναλογίζομαι τους λόγους δημοτικά τέλη / πολίτη στην Αθήνα και στην Επαρχία, προβληματίζομαι για το κατά πόσο τα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά που καταβάλλουμε στο Δήμο Αθηναίων κάθε δίμηνο, "επενδύονται" και σε νέες τεχνολογίες.

Σχετικά τώρα με το θέμα υγείας που τίθεται σχεδόν πάντα στην ακρόαση των λέξεων "ασύρματο δίκτυο", πιστεύω πως πριν στραφούμε εναντίον χρήσιμων τεχνολογιών προς όφελος της υγείας, ας καταργήσουμε πρώτα άλλες ασύρματες υπηρεσίες εξίσου "βλαβερές" όπως η τηλεόραση (που εκτός από ασύρματη είναι κι επικίνδυνη για θέματα αποχαύνωσης του πνεύματος), ο φούρνος μικροκυμάτων καθώς και τα κινητά αλλά και ασύρματα τηλέφωνα. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά ;-)

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →