16 Μαρ 2009

Ο Uncle Sam να βάλει το χέρι του!

Διαβάζω σήμερα στο άρθρο του in για την εγκληματικότητα μεταξύ άλλων τα:
"Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα συνεχή κρούσματα βίας, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τόσο τη βοήθεια της Σκότλαντ Γιάρντ όσο και των ΗΠΑ, ενώ σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών αποφασίστηκαν νέα μέτρα για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας."
και:
"Ευθείες βολές για τη στάση της Αστυνομίας εξαπέλυσε την Κυριακή ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης. «Η Αστυνομία πρέπει να δουλέψει πιο συστηματικά προκειμένου να αποτρέψει τις καταστάσεις αυτές και βέβαια να συλλάβει μερικούς από αυτούς και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη» ανέφερε."
όπως επίσης και:
"...αποφάσεις που ελήφθησαν την Κυριακή, σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας."
... τα οποία τα αντιπαραθέτω με το:
"Σύμφωνα με τα Νέα, η κυνική ομολογία για την εντολή απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων από το Κολωνάκι, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, προκειμένου οι κουκουλοφόροι να καταστρέψουν και να λεηλατήσουν ανενόχλητοι τα καταστήματα επί της οδού Σκουφά"
και κάτι δε μου κολλάει! Σε τι ακριβώς θα βοηθήσει η Scotland Yard και η "στενότερη" συνεργασία της Αμερικής με την αντιτρομοκρατική;
  • Θα καταπολεμήσει την εσωτερική διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία;
  • Θα διορθώσει το καθεστώς ατιμωρησίας που επικρατεί στην Ελληνική πραγματικότητα, ξεκινώντας από τα ψηλά πριν φτάσει στους πολίτες;
  • Θα εξαρθρώσει το παραδικαστικό κύκλωμα ώστε όχι μόνο να φτάσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές, αλλά να αποδοθούν και πραγματικές ποινές αποκατάστασης των παθώντων;
  • Θα σταματήσει τους ίδους τους "προασπιστές της έννομης τάξης" από το να τα κάνουν γυαλιά καρφιά όποτε έχουν όρεξη;
Το youtube έχει γεμίσει από video με κουκουλοφόρους αστυνομικούς και γενικότερα με ταραξίες και τραμπούκους μέσα στις γραμμές των αστυνομικών. Σίγουρα από την όλη κατάσταση θα επωφεληθούν κι άλλα λαμόγια που θα συμμετέχουν ενεργά, αλλά δεν τρεφόμαστε (όλοι) με κουτόχορτο! Οι "συμπτώσεις" πληθαίνουν επικίνδυνα για να μπορέσουμε να τις χαρακτηρίζουμε "περιστασιακές".

Και ποιες είναι αλήθεια οι αποφάσεις που ελήφθησαν για την αστυνόμευση του κέντρου; Μήπως η κατάργηση της ανωνυμίας αυτών που κάνουν χρήση Ταξί ή λεωοφορείων για να διασχίσουν το κέντρο; Ίσως η συστηματική εξακρίβωση στοιχείων "επικίνδυνων" ατόμων της τρίτης ηλικίας....; Σίγουρα όμως θα πρέπει να απαγορευθούν οι ζαρντινιέρες για να μην τραυματίζουν τους πολίτες...!

...και για να έχουμε καλό ερώτημα... Γιατί αυτή η προστασία ΜΟΝΟ στα μαγαζιά του Κολωνακίου και της Ερμού; Οι πολίτες της υπόλοιπης χώρας έχουν εκπτώσεις που δεν γνωρίζω στους φόρους; Μόνο οι σπασμένες βιτρίνες αποτελούν δείγματα εγκληματικότητας; Το ότι οι πολίτες πλέον φοβούνται να απευθυνθούν στην αστυνομία, υποθέτω δεν λέει τίποτα και σε κανέναν...!

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →