26 Μαρ 2009

Windows 7 Starter Edition - Serious Limitation

Το νέο λειτουργικό της Microsoft - Windows 7 - θα κυκλοφορήσει σε διάφορες εκδόσεις για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες αλλά και δυνατότητες διαφορετικού Hardware.

Σήμερα όμως διάβασα για ένα σημαντικό περιορισμό της Starter Edition, η οποία θα απευθύνεται κυρίως σε μηχανήματα χαμηλότερων προδιαγραφών. Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, η συγκεκριμένη έκδοση Windows θα μπορεί να 'τρέχει' παράλληλα μόνο 3 εφαρμογές. Προσωπικά η απορία που μου γεννήθηκε άμεσα είναι το πως ακριβώς θα υπολογίζονται οι εφαρμογές που θα τρέχουν. Γιατί είναι γνωστό πως στα Windows αλλά και σε κάθε πολυδιεργασιακό (multitasking) λειτουργικό, τρέχουν πολλές εφαρμογές και Services παράλληλα και ταυτόχρονα. Αν το Antivirus για παράδειγμα θεωρηθεί 'εφαρμογή' τότε θα μπορούν να 'τρέξουν' άλλες δύο. Αν πάσης φύσεως βοηθητικό πρόγραμμα (π.χ. πρόγραμμα για το touchpad του laptop, ο agent του Winamp, η βοηθητική εφαρμογή ρύθμισης της κάρτας δικτύου κλπ κλπ) θεωρηθεί εφαρμογή τότε το λειτουργικό καθίσταται αυτομάτως μη λειτουργικό. Ακόμα χειρότερα μαντάτα για όσους τους αρέσει να ακούνε μουσική ενώ εργάζονται στον υπολογιστή.

Κατά τη γνώμη μου, αυτή η έκδοση των Windows με αυτόν τον περιορισμό, θα πρέπει αν διανεμηθεί εντελώς δωρεάν αφού έχει γνώριμα χαρακτηριστικά Trialware.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →